Prima pagină » Local » Târg pentru locuri de muncă, organizat pe pietonalul din Iași. AJOFM oferă slujbe ieșenilor din Diaspora
Târg pentru locuri de muncă, organizat pe pietonalul din Iași. AJOFM oferă slujbe ieșenilor din Diaspora

Târg pentru locuri de muncă, organizat pe pietonalul din Iași. AJOFM oferă slujbe ieșenilor din Diaspora

24 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

La finalul acestei săptămâni, pe pietonalul din centrul Iașului va fi organizat un târg al locurilor de muncă. Târgul este organizat de Primăria Iași în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Evenimentul este inclus într-un proiect dedicat Diasporei

Un eveniment legat de locurile de muncă din Iași va fi organizat vineri, 27 august 2021, în zona centrală a orașului. Proiectul este inclus în programul „Sărbătoarea Diasporei- Iașul este acasă”- ediția 2021 și este organizat de municipalitate alături de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Totul este legat de un târg al locurilor de muncă dedicat românilor din Diaspora. Evenimentul va avea loc vineri, 27 august 2021, în intervalul orar 10:00 – 18:00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și în Sala „Vasile Pogor” din Palatul Roznovanu.

Târg pentru locuri de muncă pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt

Reprezentanții municipalității ieșene au arătat și cum va fi organizat târgul de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt din zona centrală.

„Agenții economici își vor promova activitatea și oferta de locuri de muncă în cadrul standurilor pe care le vom pune la dispoziție. Cetățenii români din diaspora care doresc să se întoarcă acasă și să devină persoane active pe piața muncii au acum oportunitatea de a interacționa direct cu potențiali angajatori ieșeni sau de a primi informațiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanților Biroului Diaspora din cadrul Primăriei”, au anunțat reprezentanții municipalității ieșene.

Noi locuri de muncă, oferite de AJOFM în municipiul Iași

Nu este pentru prima oară când municipalitatea colaborează cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru un astfel de târg al locurilor de muncă pentru cei întorși din străinătate.

„Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziție de AJOFM către oficiile diplomatice și consulare, centrele consulare, asociațiile românești și mass-media de limbă română din afara granițelor”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Pe de altă parte, Agenția a anunțat recent și că se caută muncitori din județul Iași pentru firme din străinătate, fiind oferite câteva sute de locuri.

Proiecte noi pentru ieșenii din Diaspora

În afara târgului de locuri de muncă de pe pietonalul Ștefan cel Mare, autoritățile locale au organizat și alte evenimente incluse în programul privind cetățenii din afara granițelor țării. Sărbătoarea Diasporei este organizată prin intermediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție, urmând a se încheia pe 29 august 2021. Ieșenii sunt invitați să participe în fața scenei amplasate pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt la momente culturale, precum recitaluri de poezii și muzică. Printre invitații speciali din cadrul evenimentului se remarcă poeții: Daniel Corbu, Nichita Danilov, Adi Cristi, Emilian Marcu, Nicolae Panaite, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Aurel Ștefanachi și Valentin Talpalaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *