Prima pagină » Eveniment-Social » ­­­­A început târgul locurilor de muncă dedicat românilor din diaspora, la Iași – FOTO

­­­­A început târgul locurilor de muncă dedicat românilor din diaspora, la Iași – FOTO

27 aug. 2021, 12:09,
în Eveniment-Social

Primăria Municipiului Iași și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) vor organiza un târg al locurilor de muncă dedicat românilor din diaspora. Evenimentul are loc astăzi, 27 august, în intervalul orar 10.00 – 18.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind inclus în cadrul programului „Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă!” – ediția 2021. Accesul publicului este gratuit.

Agenții economici își vor promova activitatea și oferta de locuri de muncă în cadrul standurilor pe care Primăria Municipiului Iași le va pune la dispoziție. Cetăţenii români din diaspora care doresc să se întoarcă acasă și să devină persoane active pe piaţa muncii au astfel oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţiali angajatori ieşeni sau de a primi informațiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanților Biroului Diaspora din cadrul Primăriei.

Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziție de AJOFM către oficiile diplomatice și consulare, centrele consulare, asociațiile românești și mass-media de limba română din afara granițelor.

Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! – ediția 2021

Ziua de vineri, 27 august 2021, este dedicată informării românilor din diaspora asupra oportunităților de angajare pe piața muncii ieșene, eveniment organizat în cadrul programului Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! – ediția 2021.

În parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM Iaşi) va facilita întâlniri cu angajatorii în căutare de forță de muncă, într-un mediu prietenos, pe esplanada din fața Primăriei cât și în incinta sălii “Vasile Pogor” din cadrul acesteia.

Problemele românilor din diaspora privind reintegrarea pe piaţa muncii constituie o prioritate naţională şi necesită o abordare integrată şi asumată atât de către Serviciul Public de Ocupare cât şi de celelalte
instituţii cu atribuţii în domeniu. Românii reveniți în țară vor fi sprijiniți financiar și logistic în vederea deschiderii unei afaceri, subvenționării unui loc de muncă sau cuprinderii într-un program de formare profesională pentru adulți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *