Prima pagină » International » Țara vizitată de mulți români este invadată de păianjeni mari! Cetățenii sunt în alertă
Țara vizitată de mulți români este invadată de păianjeni mari! Cetățenii sunt în alertă

Țara vizitată de mulți români este invadată de păianjeni mari! Cetățenii sunt în alertă

21 oct. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în International

O țară vizitată de mulți români este invadată de păianjeni mari! Este vorba de Olanda, unde păianjenul australian de casă este prezent pe străzi, în parcuri și chiar în balcoanele oamenilor. Cetățenii sunt în alertă.

Țara vizitată de mulți români este invadată de păianjeni mari!

Țara europeană care s-a umplut de păianjeni mari este Olanda. Păianjenii australieni de casă au invadat străzile, iar cetățenii sunt speriați. Autoritățile i-au anunțat pe cetățeni să fie precauți. Păianjenul de casă australian are mai multe particularități. Lungimea sa este de câțiva centimetri și se găsește, de cele mai multe ori, în tufișuri sau în spatele scoarței copacilor în zonele urbane și în jurul clădirilor.

În timp ce Olanda s-a umplut de păianjeni, Roma și Marea Britanie au fost invadate de șerpi. La Roma situația a scăpat de sub control și din cauza faptului că cetățenii au ca animale de companie șerpi exotici apoi îi eliberează pe stradă.

„La Roma s-a declanșat o alarmă în privința șerpilor, deoarece se crede că aceștia sunt în creștere, inclusiv viperele. Ca să nu mai vorbim de moda teribilă de a ține acasă șerpi exotici care cresc rapid și apoi sunt dați sau eliberați.”, a precizat un om de știință.

Cetățenii din Marea Britanie sunt terorizați de reptile

Una dintre cele mai frumoase țări, vizitată anual de mii de turiști, este invadată de șerpi de mai bine de doi metri. Reptilele au evadat din mediul lor natural și și-au făcut loc pe străzile marilor orașe din Marea Britanie.

Șerpii esculapieni sunt printre cei mai mari șerpi din Europa. Lungimea lor poate depăși chiar 2.4 metri. Șerpii esculapieni nu sunt o specie veninoasă însă comportamentul acestor reptile poate fi violent. Șerpii esculapieni s-au adaptat foarte repede în mediul urban și deja și-au împărțit teritoriile. În timp ce femelele preferă zonele împădurite, cu verdeață, masculii se simt mult mai bine lângă clădiri sau în canalizări.

,,Am observat șerpi esculapieni care căutau activ și se întorceau să folosească clădirile locuite și au fost observați cățărându-se pe structuri mari pentru a accesa podurile și cavitățile pereților caselor.”, au precizat oamenii de știință din Marea Britanie.

Cetățenii sunt speriați de reptilele care se plimbă în voie pe străzile orașelor. Rămâne de văzut ce măsuri vor lua autoritățile pentru a scăpa de invazia reptilelor. Dacă în Marea Britanie cetățenii și turiștii se confruntă cu o invazie de șerpi, există și țări care refuză să mai primească vizitatori. Mișcările anti-turism sunt în creștere nu doar în Barcelona, ci și în alte regiuni populare printre turiști, cum ar fi Malaga și Insulele Baleare. Spaniolii cer autorităților politici mai riguroase pentru a proteja interesele locuitorilor și mediul înconjurător în fața creșterii rapide a turismului global.

Reguli stricte pentru turiști se vor aplica și în Italia. De asemenea, Veneţia va limita grupurile de turişti la cel mult 25 de persoane în urma unei decizii care reprezintă cea mai recentă încercare a autorităţilor locale de a reduce impactul generat de mulţimile de vizitatori asupra oraşului-lagună. Autorităţile locale vor interzice și utilizarea megafoanelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să ,,protejeze liniştea locuitorilor din oraş” şi să le asigure pietonilor o circulaţie mai liberă. Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro turiștilor, inclusiv celor români, care nu respectă aceste reguli.

Mai multe țări turistice se confruntă cu situații aparte. Olanda este invadată de păianjeni, iar Roma și Marea Britanie sunt invadate de șerpi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024