Prima pagină » Actualitate » Țara lucrului aproape bine făcut! Klaus Iohannis a inaugurat, în mai, o secție de UPU care nu funcționează nici în august! Ce spune managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București

Țara lucrului aproape bine făcut! Klaus Iohannis a inaugurat, în mai, o secție de UPU care nu funcționează nici în august! Ce spune managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București

26 aug. 2021, 09:24,
în Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis a inaugurat, cu mare fast, în luna mai, o nouă secţie de UPU în cadrul Spitalului Bagdasar Arseni din București. Ajunşi în luna august, managerul spitalului afirmă faptul că secţia care se poate dovedi vitală pentru români nu funcionează nici până acum.

La acea dată, autorităţile au explicat faptul că în cea mai scurtă perioadă, secţia de UPU va fi funcţională în cel mai scurt timp. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Klaus Iohannis a inaugurat o secţie UPU în luna mai care nici până în august nu este funcţională

Dotată la standarde moderne, Unitatea de Primiri Urgene (UPU) din cadrul Spitalului Bagdasar Arseni din București, are lacătul pus şi în luna august. Unitatea a fost inaugurată oficial pe data de 27 mai 2021, în Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Managerul unităţii medicale, Andi Nodiț a explicat faptul că nu există mai multe certificate de rezistentă. Vorbim despre faptul că firma producătoare de cabluri nu a oferit nicio garanţie pentru acestea. Totuşi, în urmă cu 3 zile, firmă din Polonia ar fi trimis actul care certifică faptul că acestea sunt rezistente la substanţe periculoase:

“Ea ( n.red nouă Unitate de Primiri Urgenţe) a fost vizitată de domnul preşedinte Iohannis şi de practic tot ceea ce înseamnă serviciu de medicină de urgenţă din Bucureşti, pentru că, atunci, odată cu vizita şantierului unităţii de primiri urgenţe Bagdasar Arseni s-a marcat Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă. Din acel moment, eram practic la partea finală a lucrărilor, până la începutul lunii iunie, a mai durat până când s-a putut semna procesul verbal de recepţie între Primăria Sectorului 4, în calitatea sa de contractor al lucrării, şi Bagdasar, în calitate de beneficiar. Imediat după aceea am început demersurile pentru finalizarea documentaţiei necesare în vederea autorizării de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Documentaţia a durat mult mai mult decât ne-am fi dorit, din diferite motive: de concediu de odihnă al celor care ne-au ajutat fără bani să studiem această documentaţie, care este extrem de laborioasă, de piese desenate care au trebuit aprobate ulterior, pentru a completa dosarul ce urmă a fi depus la ISU pentru autorizaţie.

ISU a constatat faptul că anumite cabluri nu au rezistență la substanțe periculoase

 

În continuarea explicațiilor, managerul a explicat faptul că dosarul de documentație era extrem de voluminos, conținând peste 2000 de pagini. Acesta a fost depus la ISU care a început verificarea de pe teren. Aceștia au constatat faptul că anumite cabluri au rezistență la incendiu dar nu au rezistență la substanțe periculoase, lucru obligatoriu pentru unitățile medicale:

 

Dosarul de documentaţie a fost extrem de voluminos, undeva la 2000 de pagini au fost depuse la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii.”

După care, cu totată bunăvoinţa şi profesionalismul celor de la ISU, s-a trecut la analiza documentaţiei şi la câteva vizite în teren. Au fost teste de funcţionare a sistemului automatizat de protecţie a oamenilor, sunt uşi care se deschid automat , sunt circuite de oxigen care se închid în clipa în care sistemul de detecţie alertează la un nivel mai înalt, practic totul este automatizat, după toate standardele.

Peste toate acestea a mai apărut o problemă care părea mică la început, dar pe care nu am surmontat-o până în prezent.. O parte din cablurile folosite în construcţie , cabluri care conduc curenţi slabi, ar fi trebuit să fie, printr-o declaraţie a producătorului lor, o societate comercială din Polonia, ar fi trebuit să fie certificate atât pentru rezistenţă la incendiu , cum şi sunt, cât şi pentru rezistenţă la substanţe periculoase”, a declarat pentru News.ro managerul Spitalului Bagdasar Arseni.

În ultima perioadă au avut loc tot mai multe incidente care s-au soldat cu mai mule persoane decedate. Vorbim despre incidente petrecute la spitale din București dar și din țară. Cel mai tragic eveniment a avut loc la Spitalul Județean din Piatra Neamț unde mai multe persoane au murit. După evenimentul tragic, în România au mai avut loc incendii la spitale din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *