Prima pagină » International » Țara în care examenul pentru permis va fi dat doar de 4 ori! Noua lege i-a revoltat pe cetățeni
Țara în care examenul pentru permis va fi dat doar de 4 ori! Noua lege i-a revoltat pe cetățeni

Țara în care examenul pentru permis va fi dat doar de 4 ori! Noua lege i-a revoltat pe cetățeni

25 sept. 2024, 12:40,
Mirela Gabriela Todosi în International

Mulți vor să afle țara în care examenul pentru permis va fi dat doar de 4 ori! Este vorba despre Bulgaria, unde cei care vor să obțină permisul de conducere vor avea doar 4 șanse pentru a-l obține, iar școlile de șoferi vor fi obligate să noteze electronic orele de condus. Noua lege i-a revoltat pe cetățeni.

Țara în care examenul pentru permis va fi dat doar de 4 ori!

Noi reguli rutiere au intrat în vigoare pentru viitori șoferi. Cetățenii din Bulgaria care își doresc să obțină permisul de conducere vor avea dreptul la maximum patru încercări atât la testul teoretic, cât și la cel practic. Aceste reglementări vor intra în vigoare la 10 decembrie 2024.

Legea aflată în curs de dezbatere și adoptare a stârnit deja revolta cetățenilor. Mai multe școli de șoferi și-au exprimat opoziția față de modificările propuse care vizează introducerea cardurilor electronice de ore de conducere și limitarea numărului de încercări la proba practică.

Cetățenii din această țară nu vor mai avea permis de conducere

Mai multe țări au în vedere schimbări majore pentru șoferi. Este și cazul Japoniei, care dorește să înlocuiască permisele de conducere cu carduri cu cip. În Japonia, permisele de conducere vor fi eliminate, fiind înlocuite cu cardul My Number. Cardul de conducere va avea integrat un cip cu informații esențiale despre posesor. Cei care dețin acest card nu vor mai fi nevoiți să informeze poliția în legătură cu schimbarea numelui sau a adresei, raportarea fiind realizată la autoritățile locale. Actualele permise de conducere vor continua să fie valabile până la data expirării lor.

Cei care vor să obțină cardul My Number trebuie să achite suma de 1.550 yeni, adică aproximativ 50 de lei. Totodată, reînnoirea acestuia va costa 2.100 yeni, adică vreo 70 de lei. Acest card este emis tuturor locuitorilor din Japonia, iar orice persoană care este stabilită în țară pentru o perioadă mai lungă de 3 luni poate primi un card My Number. Înlocuirea permiselor de conducere cu cardul My Number se va face începând cu data de 24 martie 2025.

În ultima perioadă, în multe țări au intrat în vigoare legi rutiere stricte pentru conducătorii auto. Parlamentul European vrea să impună o nouă lege pentru conducătorii auto. Este vorba despre interzicerea circulației acestora cu mașina pe timp de noapte. Un studiu recent realizat de reprezentanții UE a arătat că șoferii cu mai puțin de 3 ani de experiență la volan sunt implicați adesea în accidente noaptea. Legea se află deocamdată în dezbatere și se dorește îmbunătățirea siguranței rutiere. Obiectivul ar fi acela de a impune o restricție orară care să-i împiedice pe toți cei care se încadrează în categoria șoferilor noi – adică persoanele care au avut permisul în urmă cu mai puțin de trei ani – să conducă de la miezul nopții până în zori. Rămâne de văzut dacă această categorie de șoferi nu va avea voie să circule pe drumurile publice de la miezul nopții până la 6 dimineața.

De asemenea, Parlamentul European discută o serie de măsuri mai aspre pentru șoferii care încalcă legea. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european. Noua regulă ar putea fi adoptată din anul 2025.

Cert este că, în Bulgaria, cei care vor dori să obțină permisul de conducere vor putea susține examenul de cel mult 4 ori. Măsura care va intra în vigoare la 14 decembrie 2024 i-a revoltat pe cetățeni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024