Prima pagină » National » Țara care vine cu o decizie neașteptată pentru turiști. Ce se va întâmpla cu destinația preferată de vacanță a românilor
Țara care vine cu o decizie neașteptată pentru turiști. Ce se va întâmpla cu destinația preferată de vacanță a românilor

Țara care vine cu o decizie neașteptată pentru turiști. Ce se va întâmpla cu destinația preferată de vacanță a românilor

25 iun. 2024, 13:40,
în National

Iată țara care vine cu o decizie neașteptată pentru turiști. Este vorba de Bulgaria, care are pentru cetățeni prețuri mici la cazări în 2024. Tot mai mulți turiști iau cu asalt plajele din Bulgaria și aleg să petreacă un sejur la prețuri avantajoase. Iată ce se va întâmpla anul acesta cu destinația preferată de vacanță a românilor.

Țara care vine cu o decizie neașteptată pentru turiști

Bulgaria este țara de lângă România în care vacanțele s-au ieftinit. De exemplu, anul acesta o familie cu un copil va plăti 5000 de lei pentru 7 zile în Bulgaria la all inclusive. Turiștii sunt încântați de raportul calitate-preț.

Stațiunile bulgărești atrag sute de turiști în sezonul de vară. Pe platforma booking.ro o singură noapte de cazare în luna iulie pleacă de la 280 de lei. Prețul este valabil pentru weekend și pentru un cuplu care merge în concediu însoțit de un copil mai mic de 14 ani.

Printre cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria se numără Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach și Nessebar. Constantin și Elena, Balchik, Kranevo și Kavarna sunt alte locuri adorate de turiștii din România pentru o vacanță.

Destinația de vacanță preferată de mulți

Potrivit unui studiu realizat recent, destinația adorată de români atunci când își planifică o vacanță este Cipru, cunoscută drept insula cu 320 de zile de soare pe an.

Prețul pentru o mini croazieră pe mare începe de la 25 de euro, iar o altă experiență inedită constă în posibilitatea de a-ți culege și păstra propriile fructe, direct din livezile de portocali, lămâi și grapefruit, unii agricultori oferind această activitate cu prețuri începând de la 5 euro. Specialiștii ciprioți în turism recomandă, pentru o vacanță reușită, pe lângă 2-3 zile doar în hotel, și închirierea unei mașini pentru o zi sau două și explorarea insulei.

„Românii pot găsi cu ușurință ceea ce au nevoie pentru o vacanță uimitoare în Cipru. Pentru că insula este o destinație accesibilă pe tot parcursul anului, cea mai bună perioadă pentru plajă și soare este sezonul de vară, ce începe la jumătatea lunii aprilie și durează până la sfârșitul lunii noiembrie, iar pentru a explora latura istorică și insula în detaliu, perioada indicată este cea de iarnă, atunci când nu este cald, iar temperaturile sunt undeva la 16-18 grade Celsius.

Cele mai căutate activități de către români sunt cele legate de sporturi acvatice, croaziere, arii naturale protejate și relaxare la soare și la cele mai curate ape din Marea Mediterană, la cele 77 de plaje din Cipru.”, a declarat Ivan Gorobets, ofițer de relații internaționale, vânzări și marketing al Ministerului de Turism din Cipru.

Majoritatea turiștilor și-au rezervat vacanțe pentru jumătatea lunii iunie. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism s-au scumpit încă din iarnă. Spre exemplu, dacă în urmă cu doi, trei ani o vacanță în Turcia, în plin sezon, costa 600 euro de persoană, acum doritorii plătesc cu cel puțin 200 euro mai mult. Cei mai norocoși sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon.

„E mult mai avantajos acum să cumpere un pachet cu transport și cazare inclus, pentru că noi, că agenții, avem biletele emise de mult pentru acest sezon. Destinațiile preferate de români rămân cele clasice Grecia, Bulgaria și Turcia.”, a declarat un reprezentant al unei agenții de turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`