Prima pagină » National » Țara care oferă românilor un salariu minim lunar de 2.380 de euro. Banii se acordă în funcție de vârsta angajaților
Țara care oferă românilor un salariu minim lunar de 2.380 de euro. Banii se acordă în funcție de vârsta angajaților

Țara care oferă românilor un salariu minim lunar de 2.380 de euro. Banii se acordă în funcție de vârsta angajaților

26 sept. 2024, 12:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Mulți vor să afle țara care oferă românilor un salariu minim lunar de 2.380 de euro. Este vorba despre Marea Britanie care are un sistem de salarizare atractiv. Iată de ce banii se acordă în funcție de vârsta angajaților.

Țara care oferă românilor un salariu minim lunar de 2.380 de euro

Românii care muncesc în Marea Britanie pot primi un salariu minim de 2.380 de euro pe lună. Angajații sunt foarte tineri și munca lor nu depășește 40 de ore săptămânal. În Marea Britanie, salariul minim depinde de vârsta angajatului și de situația sa personală. Astfel că un angajat de 21 de ani și peste are dreptul la National Living Wage, un angajat sub 21 de ani are dreptul la National Minimum Wage, iar un ucenic cu vârsta sub 19 ani are dreptul la Apprentice rate.

În Regatul Unit, un angajat este considerat cu normă întreagă dacă lucrează cel puțin 35 de ore pe săptămână. Cele 35 de ore corespund de obicei la 5 zile de muncă pe săptămână, de luni până vineri, de la 9 la 17, cu o oră de pauză pentru prânz. Contractele de peste 35h/săptămână sunt comune , orele suplimentare nu sunt considerate ca fiind ore de muncă în plus.

Cea mai bogată țară din Europa caută muncitori români

Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Luxemburg caută muncitori români și nu numai, iar condițiile de muncă și salariile sunt atractive. Cea mai bogată țară din Europa caută muncitori calificați, dar și necalificați. Printre diferitele posturi vacante care îndeplinesc aceste caracteristici se numără cele de mecanici, electricieni, montatori de anvelope, instalatori și zidari. Există și oferte de muncă pentru profesioniști precum tehnicieni în construcții, ingineri de date, tehnicieni suport stație și ingineri peisagiști.

Românii care vor să muncească în Luxemburg trebuie să știe care sunt documentele de care au nevoie. Nu este necesar un pașaport sau o viză, dar pentru sejururi care durează mai mult de 3 luni, românii care merg în Luxemburg trebuie să prezinte declarația de sosire și să obțină o atestare de înregistrare. Ambele proceduri trebuie efectuate în municipiul în care este mutată reședința.

Un muncitor calificat poate câștiga peste 6.000 de euro pe lună, iar un muncitor necalificat poate primi un salariu minim de 2.500 de euro. Multe țări oferă angajaților români și prime de sărbători, bani de vacanță sau alte bonusuri. În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun. Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „prime de Crăciun și de vacanță” sau „al 13-lea și al 14-lea salariu.” Pot beneficia de al 14-lea salariu toți angajații care au prevăzut acest lucru în mod explicit în contractul de muncă, în special în anumite sectoare. Acest salariu suplimentar este acordat angajaților din sectorul de servicii, comerț, turism, sectorul alimentar, chimie, transport și logistică, sectorul de curățenie și servicii similare.

Românii care muncesc în Marea Britanie pot primi un salariu minim de 2.380 de euro pe lună. Salariile diferă nu doar în funcție de experiența în muncă, ci și de vârsta angajaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024