BNR, sucursala Iași și-a manifestat intenția de a organiza o licitație de peste 9.000 de lei pentru deratizarea a 2.505 metri pătrați. Oficialii susțin că serviciile sunt necesare pentru prevenirea unor boli, dar și combaterea dăunătorilor precum țânțari, muște sau gândați de bucătărie din BNR, sucursala Iași.
Licitația publicată pe Sistemul Electronic de achiziții este mai amplă și vizează mai multe sucursale ale BNR. Vorbim despre Timiș, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Galați, Gorj, Maramureș, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Dolj, Cluj și Iași
BNR Iași are dreptul de a controla activitatea personalului care se ocupă de deratizare
Banca Națională a României (BNR) sucursala Iași a implementat recent un program extins de servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare pentru a preveni și elimina posibile focare de infecție și epidemii în locațiile sale.
Conform noului contract, BNR va avea dreptul de a controla activitatea personalului desemnat pentru prestarea acestor servicii, asigurându-se astfel conformitatea cu standardele de calitate și siguranță. Prestatorul serviciilor va fi obligat să informeze Banca despre toate aspectele relevante în timpul executării lucrărilor și să adopte măsuri de îmbunătățire conform cerințelor BNR sau reglementărilor legislative și medico-sanitare în vigoare.
” Produsele ofertate (dezinfectanţi) pot fi autohtone sau din import şi vor face parte din grupa principală 1 – Dezinfectanţi, tip de produs 2, avizate/autorizate de Ministerul Sănătăţii – Comisia naţională pentru produse biocide, pentru profilaxia sanitar-umană. Dezinfectanţii folosiţi trebuie să fie biodegradabili, să nu prezinte miros persistent, să nu denatureze suprafeţele pe care se aplică, să prezinte eficienţă în combaterea bacteriilor, germenilor microbieni şi să permită punerea rapidă în folosinţă a spaţiilor tratate. Vor fi acceptate numai dezinfectanţi sigilaţi în recipiente care vor fi în termen de valabilitate şi se vor deschide în prezenţa beneficiarului.” se arată în caietul de sarcini/.
Serviciile de deratizare vor include utilizarea de raticide avizate de Ministerul Sănătății și vor fi aplicate în locații precum canalizările și alte spații cu umiditate ridicată. Acestea vor fi prezentate sub formă de batoane sau stații de intoxicare și vor fi amplasate conform recomandărilor producătorilor pentru a asigura eficiența maximă. În caz de apariție a rozătoarelor după tratament, prestatorul va efectua servicii suplimentare fără costuri adiționale Obiectivul contractului este de a contracta o firmă care va efectua 4 astfel de deratizări pe an. Contractul are o valabilitate de 12 luni de la momentul semnării acestuia de către firmă câștigătoare.
Țânțari, muște și gândaci de bucătărie la BNR Iași
Dezinsecția va viza insectele dăunătoare, utilizând insecticide avizate, care trebuie să fie biodegradabile și să nu prezinte miros persistent. Aceste substanțe vor fi aplicate prin pulverizare în zonele afectate, iar în cazul apariției insectelor după tratament, vor fi efectuate intervenții suplimentare fără taxe suplimentare.
Pentru dezinfecție, BNR va utiliza dezinfectanți care să respecte standardele de biodegradabilitate și eficiență, asigurându-se că nu afectează suprafețele tratate. De asemenea, produsele vor fi aplicate conform instrucțiunilor producătorilor și vor fi supuse unui control strict al termenului de valabilitate și al conformității.
Serviciile vor fi monitorizate periodic, cu deratizarea realizată de regulă la fiecare 6 luni și dezinsecția și dezinfecția la fiecare 3 luni, sau mai frecvent, dacă situația o cere. În perioada de garanție, prestatorul va suporta costurile suplimentare pentru orice neconformități apărute după ultimele tratamente.
BNR a publicat licitația pe 9 august 2024 și valoarea totală a acesteia este de 139.384,98 RON fără TVA. Pentru BNR Iași, pentru eliminarea țânțarilor, muștelor sau gândacilor de bucătărie au fost alocați 9.587,30 de lei.
Isarescu zis si Manole e cel mai mare de-acolo. Gandac, zic.