Prima pagină » Actualitate » Țânțari cu virusul West Nile depistați în patru sectoare din București. Specialiștii dezvăluie sunt simptomele care ar trebui să ne alarmeze
Țânțari cu virusul West Nile depistați în patru sectoare din București. Specialiștii dezvăluie sunt simptomele care ar trebui să ne alarmeze

Țânțari cu virusul West Nile depistați în patru sectoare din București. Specialiștii dezvăluie sunt simptomele care ar trebui să ne alarmeze

27 iul. 2024, 19:40,
în Actualitate

În patru sectoare din Capitală au fost găsiți țânțari cu virusul West Nile. Ultimele probe pozitive au fost depistate în Sectorul 3 de experții de la Institutul Cantacuzino care monitorizează situația. Ca măsuri, Primăria Capitalei spune că a început să intensifice tratamentele în zonele cu probleme. Locuitorii din Capitală spun că sunt speriați și că încearcă să se ferească cum pot.

„M-a întepat unul aseară pe mână, pe picior, dar ce să fac? Până acum nu s-a întâmplat nimic. Să ne ferim cât putem, dar dacă ești în drum și te-a înțepat ce poți să faci?”, a povestit o bucureșteancă.

Ce simptome au cei infectați cu virusul West Nile

Medicii ne sfătuiesc însă să nu intrăm în panică, mai ales că nu toți cei înțepați iau boala sau fac o formă severă. Și în foarte puține cazuri apar simptomele: dureri de cap, greață, febră sau dureri musculare.

Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală a explicat:

„Este obligatoriu și pe de altă parte ca măsuri de prevenire, nefiind o boală vaccinabilă până în acest moment, cea mai bună metodă de prevenire este să evităm înțepăturile, dar prin utilizarea tuturor metodelor cunoscute. Da, dezinsecție, atât în spațiile verzi, cât și afară, vreau să spun, cât și în casă, prin utilizarea de metode cunoscute antițânțari, tot felul de repalent-uri. Deci astea-s cele care ne țin, ne țin la distanță de această boală.”

Semne de infectare cu West Nile

Aceasta a precizat pentru Digi24 că în cazul în care apar semne de boală, dureri mari de cap, febră, vărstăuri, stare proastă, dureri musculare, atunci este bine ca persoană cu simptome să meargă la doctor.

Oamenii spun că apelează și la alte trucuri.

„Dacă ieșim undeva seara, ne dăm cu oțet. E foarte bun”, a povestit alt bucureștean.

Măsuri luate de Primăria Capitalei împotriva țânțarilor purtători ai virusului West Nile

Primăria Capitalei spune că firma de ecoigienizare a intervenit deja cu soluții suplimentare împotriva țânțarilor unde a găsit probe pozitive de West Nile.

Vineri, edilul Capitalei Nicușor Dan, a anunțat că Primăria Capitalei a început să intervină cu tratamente suplimentare de combatere a ţânţarilor adulţi, pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile. Potrivit INSP, din data de 3 iunie, a fost înregistrat un caz de infectare cu acest virus în Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024