Prima pagină » National » Tanczos Barna: USR e disperat, scade în sondaje și s-a speriat că va avea soarta PPDD. Este o moţiune a trompetiştilor disperaţi
Tanczos Barna: USR e disperat, scade în sondaje și s-a speriat că va avea soarta PPDD. Este o moţiune a trompetiştilor disperaţi

Tanczos Barna: USR e disperat, scade în sondaje și s-a speriat că va avea soarta PPDD. Este o moţiune a trompetiştilor disperaţi

11 apr. 2022, 17:40,
în National

 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple depusă de USR împotriva sa, că formațiunea care îi cere demisia este „disperată” că va dispărea din Parlament:

– „Este o moţiune a trompetiştilor disperaţi. Acum ceva timp USR era un partid bine construit, bine gândit, bine articuluat, un partid cu viziune. Eram parteneri, am scris împreună un program de guvernare, am muncit cot la cot la acest program de redresare a României şi vă spun extrem de sincer că apreciez în continuare profesionalismul multora din băncile USR”.

– „Dar după decizia de a ieşi de la guvernare ceva s-a stricat. Eu doar pot să fac o presupunere, raţională şi rezonabilă: a început scăderea vertiginoasă a USR în sondaje. Romanii v-au taxat pentru deciziile greşite pe care le-aţi luat: aţi ieşit de la guvernare, aţi făcut alegeri interne, aţi demis preşedintele proaspăt ales, aţi falimentat câteva administraţii locale – Timişoara cu frigul în casă, Bucureştiul cu gunoiul pe strada – , aţi rămas în Parlament izolaţi în opoziţie. Într-un cuvânt, aţi eşuat şi din cauza eşecului şi a scăderii în sondaje v-a copleşit disperarea şi spaima că veţi ieşi din această scenă politică şi disperarea că veţi fi un fel de PPDD, partid-cometa care apare şi dispare şi disperararea i-a activat pe trompetiştii diletanţi din partid şi aţi venit cu aceasta moţiune”.

– „Ca politican vă înţeleg, avem acest stres de a depăşi din 4 în 4 ani pragul electoral, dar pentru o echipă care visa să conducă de unul signur o ţară, 8% în sondaje şi un trend descendent spre pragul electoral este într-adevăr un factor semnificativ de stres”.

Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”, depusă de USR împotriva ministrului UDMR, deputaţii urmând să dea şi votul final.

USR susţine că ministrul Tanczos Barna este „principalul vinovat” pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru „dispreţul arogant” cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *