Prima pagină » Local » Tânărul suspectat că a spart un magazin din Bucium a fost prins! Acum este reținut pentru 24 de ore – VIDEO

Tânărul suspectat că a spart un magazin din Bucium a fost prins! Acum este reținut pentru 24 de ore – VIDEO

04 mai 2022, 09:44,
Violina GORCINSCHI, în Local

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au declarat că l-au prins pe tânărul suspectat că a spart un magazin din zona Bucium și a furat țigări în valoare de 8.000 de lei și bani cash. Ieșeanul a fost surprins pe camere cum a intrat prin efracție în sediul comercial și a sustras bunuri pe care intenționa să le vândă mai departe.

Tânărul suspectat că a spart un magazin din municipiul Iași, Florin Neagu, a fost identificat de oamenii legii și reținut pe 3 mai 2022. Ieșeanul de 19 ani este suspectat de furt calificat după ce, în noaptea de 29 spre 30 aprilie 2022, ar fi intrat în incinta unei societăți comerciale, administrată de Răzvan M., și a pus ochii pe cartușele de țigări. Acesta ar fi avut intenția să le vândă pe sub mână ca să facă profit. Pe lângă aceste bunuri, în valoare de 8.000 de lei, a furat și 2.000 de lei bani cash și băuturi energizante.

o persoana de sex masculin in picioare

Florin Neagu este bănuit de Răzvan M., administratorul magazinului, că a intrat și a furat bunuri și bani

Florin Neagu este tânărul suspectat că a spart un magazin

o persoana imbracata in alb pozand pe scari

Răzvan M. susține că individul este recunoscut în cartierul Bucium pentru furturile sale

După ce a descoperit că i-au fost sustrase bunuri, Răzvan M. a verificat camerele de supraveghere și a descoperit că un individ i-a „vizitat” magazinul. Bărbatul îl suspectează pe Florin Neagu de aceste fapte, tânărul având reputația de hoț în cartierul Bucium.

„A intrat pe un geam din cealaltă încăpere a magazinului. Nu credeam vreodată că va putea intra cineva pe acolo, având în vedere că este un gard la o distanță de câțiva centimetri de peretele magazinului, cu țepușe. A sărit gardul, geamul era din acela care se rabata, dar era închis, el probabil l-a împins cumva, pentru că nu l-a spart. A intrat, a căutat în tot magazinul, mi-a furat țigări în valoare de 8.000 de lei, brichete, un bax de energizante, mi-a făcut pagubă mare…

Acest individ toată săptămâna mi-a filat magazinul, trecea prin stânga, în vale, la deal, în vale și după ce a dat spargerea nu a mai fost văzut în zonă. Am fugit ieri după el pe dealurile alea, am încercat să îl prind, dar el era la o distanță mai mare, îmbrăcat cu un tricou alb. Dacă l-aș prinde acum, nu ar mai fi om, la ce pagubă mi-a făcut! Pe lângă țigările alea de 8.000 de lei, mi-a furat și suma de 2.000 de lei cash. Și monedele de 5 bani mi le-a luat! Noroc că nu bea alcool, că altfel îmi lua și tot raftul de băutură”, spune Răzvan M., ieșeanul prejudiciat.

un baiat cu o sticla in mana

Florin Neagu ar fi reușit să scape de polițiști la prima lor încercare de a-l prinde

Tânărul suspectat că a spart un magazin, a fost luat pe sus de oamenii legii

holul unei cladiri cu celule

Oamenii legii spun că suspectul este acum în Arestul IPJ Iași

Răzvan M. a declarat că a cerut ajutorul agenților de la Secția V de Poliție Iași. Aceștia au încercat să îl prindă pe presupusul hoț, însă tânărul a reușit să fugă.

„Am fost la Secția V de Poliție Iași și am dat declarații. Seara au vrut să îl prindă în flagrant pe Breazu, dar l-au scăpat. Cred că a vândut țigările, pentru că a vorbit pe cameră cu cineva în seara aia, când i-au făcut flagrantul, ca să îl prindă pe Breazu, și a fost auzit spunând că a vândut țigări de 1.600 de lei și a zis că are cartușe de țigări pe care vrea să le vândă cât mai repede”, a precizat ieșeanul.

Pe data de 3 mai 2022, datorită acțiunilor întreprinse, oamenii legii au reușit să îl identifice și să îl prindă pe individ.

„La scurt timp de la demararea verificărilor de către polițiștii Secției nr.V Poliție Urbană Iași, tânărul, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei de furt calificat a fost identificat, depistat și condus la cercetări. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 03 mai 2022, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. Pentru depistarea tânărului, polițiștii Secției nr. V Poliție Iași au beneficiat de sprijinul polițiștilor Biroului Urmăriri. Cercetările continuă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Acum, tânărul suspectat că a spart un magazin este în vizorul polițiștilor, care desfășoară cercetări în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *