Prima pagină » Sport » Tânărul ieșean pasionat de viteză care reușește să impresioneze la 13 ani cu talentul său! Tudor Tudurachi participă la cele mai mari turnee de carting la juniori din Italia! Echipa lui Fernando Alonso a observat calitățile pilotului din Iași! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Tânărul ieșean pasionat de viteză care reușește să impresioneze la 13 ani cu talentul său! Tudor Tudurachi participă la cele mai mari turnee de carting la juniori din Italia! Echipa lui Fernando Alonso a observat calitățile pilotului din Iași! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

14 apr. 2021, 02:00,
Alexandru Ifrim în Sport

Un tânăr ieșean este pasionat de carting și, în urmă cu trei zile, a câștigat Cupa României la acest sport. De altfel, cartingul este un sport costisitor, iar adolescentul Tudor Tudurachi este în căutarea unui nou sponsor. Visul cel mare al ieșeanului este să ajungă în Formula 1 și să câștige cele mai importante turnee. Tudor este nevoit să facă naveta la Bacău pentru a se antrena, deoarece, în Iași, nu există o astfel de pistă, pentru carting

Un adolescent ieșean pasionat de viteză reușește să impresioneze la numai 13 ani cu talentul pe care îl are! Tudor Tudurachi participă la cele mai mari turnee de carting la juniori din Italia! La aceste evenimente, ieșeanul a fost observat de echipa marelui campion Fernando Alonso, care a observat calitățile pilotului. Pasiunea pentru mașini a început la vârsta de 2 ani, când Tudor se juca mereu cu mașinuțele. Această pasiune se trage din familie, bunicul lui fiind un pasionat al automobilismului.

Adolescentul povestește că era foarte atent când tatăl sau mama lui conduceau, acesta atrăgându-le atenția dacă mergeau prea repede sau când să frâneze. Înainte să împlinească vârsta de 9 ani, tânărul sportiv le-a spus părinților că vrea să practice cartingul. La început, mama lui Tudor, Melania Tudurachi, nu a fost de acord cu acest lucru, dar dorința tânărului sportiv era prea mare. Drept urmare, chiar în ziua în care Tudor Tudurachi a împlinit 9 ani, părinții i-au facut cadou câteva ședințe de carting.

Adolescentul ieșean vrea să ajungă la nivelul fostului campion mondial Ayrton Senna

Cursurile de carting au durat aproximativ 3 luni. Încă de la primele ședințe, antrenorul clubului Borțov Racing Team Bacău i-a observat talentul de a șofa. Visul cel mare al adolescentului este de a ajunge în Formula 1, precum idolul său, fostul campion mondial Ayrton Senna.

„Practic acest sport cu pasiune de la vârsta de 9 ani. Am început să fac performanță și visul meu este să ajung în Formula 1 sau în Formula 2. De mic eram pasionat de mașini, mă jucam cu mașinuțele și asta m-a determinat să practic acest sport. Când mergeam cu mașina spre București, eu îl ghidam pe tatăl meu: îi spuneam să pună frână, să facă dreapta sau stânga… Fac antrenamentele cu pasiune și nu simt când trec orele. Abia am reușit să am o condiție fizică bună și încerc să evoluez, ca să pot fi din ce în ce mai bun.

Am un antrenor personal cu care fac câte 3 antrenamente pe săptămână și lucrez la condiția fizică la sală. Când conduc, simt că sunt doar eu și cartul și pot spune că face parte din mine. Emoții am avut mereu și încă am. De exemplu, la Cupa României, în turul al șaselea sau al șaptelea, deja îmi tremurau mâinile și picioarele. La acest concurs au fost 14 tururi și turul de formare și de când am început am fost numai pe primul loc”, spune Tudor Tudurachi.

Care au fost cele mai grele momente din cariera sa și cât de costisitor este cartingul

În cei 4 ani de când face carting la cel mai înalt nivel, Tudor Tudurachi a trecut și prin momente dificile. Un prim incident a fost chiar la primul eveniment, când, în timpul cursei, unul dintre adversari a urcat cu cartul pe vehiculul său. Din fericire, tânărul ieșean nu a fost accidentat, dar s-a ales cu o sperietură zdravănă.
Pe de altă parte, în timpul unui turneu din Italia, Tudor a avut mari probleme cu cartul. În manșa de calficare s-a clasat pe locul al cincilea, iar la începerea cursei, vehiculul nu a mai pornit. Totuși, părinții săi i-au fost mereu alături și acest lucru l-a ajutat foarte mult pe micuțul pilot.

„Cartingul este un sport foarte costisitor, de aceea este de dorit să fie găsiți sponsori. Echipamentele sunt costisitoare, sunt foarte multe consumabile. Participarea la curse se plătește. Un costum omologat poate să ajungă și la 200-300 de euro, chiar și mai mult, dacă este personalizat. Costumele de calitate ajung la peste 400 de euro. Contează foarte mult să aibă un combinezon care să îl protejeze în cazul unui accident. Echipamentul și cartul sunt ale noastre, nu sunt închiriate”, spune mama ieșeanului, Melania Tudurachi.

Palmaresul ieșeanului Tudor Tudurachi

În puținul timp de când practică acest sport, Tudor a reușit să strângă câteva premii importante. De la an la an, tânărul ieșean evoluează și acest lucru se observă la concursuri. La primul concurs la care a participat, ieșeanul a ieșit doar pe locul al patrulea din 5 participanți. În anul 2017, el a participat la alte două turnee, unde a reușit să se claseze pe locul al treilea la Cupa României și să iasă vicecampion național la clasa Mini. Un an mai târziu, adolescentul a început să participe și la turnee internaționale.

În Italia a fost primul concurs la care a participat. Astfel, ieșeanul a luat locul al treilea la concursul regional Castelletto. În același an, Tudor a obținut locul al doilea la Cupa României. În 2019, tânărul sportiv s-a axat pe turneele din Italia. La Jesolo, ieșeanul s-a clasat pe locul al patrulea. Iar cel mai important turneu din anul 2019 a fost Rok Cup, unde au participat sute de copii din toate părțile lumii. Din cauza numărului mare de participanți s-au făcut două grupe (A și B). Tudor a participat în Grupa B.

La acest turneu au participat copiii unor mari piloți din Formula 1, care au beneficiat de cele mai bune echipamente. Cu toate acestea, Tudor a reușit să se claseze pe primul loc. După aceste rezultate senzaționale, tânărul ieșean s-a întors în țară pentru a participa la alte două concursuri. Primul a fost în anul 2020, unde a ieșit vicecampion național. De asemenea, în urmă cu 3 zile, Tudor Tudurachi s-a clasat pe primul loc la Cupa României. Toate aceste rezultate nu au fost trecute neobservate, iar Tudor este printre primii piloți din România care merg cu echipament furnizat de echipa campionului de Formula 1 Fernando Alonso. De altfel, membrii echipei lui Alonso l-au observat pe Tudor și au decis ca tânărul ieșean să beneficieze de cele mai bune echipamente.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`