Prima pagină » Local » Tânărul ieșean mort în Congo va ajunge miercuri acasă! Familia a anunțat când va avea loc înmormântarea: „Ai murit muncind pentru visurile tale prea devreme”

Tânărul ieșean mort în Congo va ajunge miercuri acasă! Familia a anunțat când va avea loc înmormântarea: „Ai murit muncind pentru visurile tale prea devreme”

02 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Petru Cosmin Samolinschi, fost luptător și campion național la lupte libere, ucis în Congo, acolo unde era în misiune, va ajunge miercuri, 3 iulie 2024, acasă, în localitatea Dorobanți, comuna Aroneanu. Tânărul va fi înmormântat sâmbătă, 6 iulie 2024.

Petru Cosmin Samolinschi, tânărul ieșean mort în Congo, va fi repatriat! Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 6 iulie 2024

Petru Cosmin Samolinschi a fost ucis sâmbătă, 15 iulie 2024, într-un atac cu mortiere. Tânărul a fost ucis de suflul exploziei. Petru Cosmin Samolinschi a activat timp de doi ani în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, dar din dorința unui viitor mai bun a decis să-și dea dimisia din armată și să plece într-o misiune privată în Congo.

„Pe data de 3, la ora 3:00-4:00, ajunge la Sibiu Petru, iar după îl vor aduce la Iași”, a declarat un apropiat al tânărului.

Familia lui Petru Cosmin Samolinschi a transmis că acesta va fi înmormântat sâmbătă, 6 iulie 2024.

„Cu inimile îndoliate, vă anunțăm că începând cu data 04.07.2024, Petru Cosmin Samolinschi va fi depus la Capela Bisericii Sf. Gheorghe – Sat Dorobanți, urmând ca înmormântarea să aibă loc sâmbătă, 06.07.2024, începând cu ora 11.00. Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină!”, a transmis familia tânărului.

Bianca Antoneac: „Ai plecat și m-ai lăsat incompletă”

Petru Cosmin Samolinschi era contractor privat în misiunea condusă de renumitul Horațiu Potra. Alți doi colegii de-ai săi, un român și un cetățean din Republica Moldova, au fost grav răniți în timpul atacului. Toți trei lucrau pentru o firmă ce asigura paza unei companii, unde erau plătiți cu 5.000 de dolari lunar.

„Era plecat în misiune de aproximativ un an, nu știu cât trebuia să mai rămână acolo. Nu-mi vine să cred ce face goana asta după bani. Noi am aflat despre această tragedie sâmbătă seara”, a declarat un apropiat al tânărului.

Iubita tânărului, Bianca Antoneac, a postat mai multe mesaje emoționante pe pagina sa de Facebook, din care se poate observa că îi este foarte greu să accepte că acesta nu mai este în viață.

„Atât de mult mi-aș dori să mă trezesc dimineața și să fie doar un coșmar… ai plecat și m-ai lăsat incompletă. Încă refuz să accept… încă mă gândesc că e o greșeală și că nu ești tu acela… Nu am mai ajuns să îmbătrânim împreună”, a scris tânăra în dreptul mai multor filmulețe cu ea și iubitul său.

Afectată de moartea prematură a lui Petru Cosmin Samolinschi a fost și fosta sa iubită.

„Fără să vreau, numele meu a ajuns în decursul a 5 ani de relație să fie asociat cu tine. Nu mai eram iubita ta de ceva timp, însă mereu ne-am dorit ca amândoi să fim fericiți și împliniți în drumul ce ne aștepta. Și reușisem… Petru, chiar reușisem. Tu mai mult ca mine, dar știm amândoi că tu erai mai ambițios de fel. Sunt astăzi persoana care sunt, datorită ție, datorită modului în care mă ambiționai și mă forțai constant să devin o versiune mai bună a mea, îți mulțumesc că ai apărut și ai făcut parte din viața mea, îți mulțumesc că m-ai făcut să devin cine sunt astăzi. Îmi pare nespus de rău că nu ai reușit să duci la capăt ce mi-ai spus mereu că îți doreai, o casă a ta și o familie liniștită. Îmi spuneai mereu că vrei să tragi acum cât ești tânăr și ești în forță, ca mai târziu să ai ce îți dorești realizat prin propriile tale forțe, chiar dacă nu ai reușit să duci treaba la capăt, în ochii și sufletul meu ai reușit tot ce ți-ai propus! Ești întruchiparea cuvântului AMBIȚIE și PUTERE. Ai murit muncind pentru visurile tale, prea devreme… Dumnezeu să te așeze printre îngeri!”, a transmis fosta iubită a tânărului ieșean mort în Congo.

Comentarii
  • Era mercenar angajat plătit să lupte cu armele și să ucidă !
    Terminați-o cu lăbăreala de om cu chip de înger !
    De ce nu sa dus la muncă pe șantier în germania dacă era un om onest și pîinea lui Dumnezeu ?

  • Nu sa dus la muncă pentru că lui nui plăcea munca cinstită !, a preferat să fie mercenar , să înpuște oameni , să ucidă pentru bani !, banii lui sunt plini de singe uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *