Prima pagină » Actualitate » Tânărul din SUA care a lansat un atac armat la o școală a intrat în instituție fără obstacole

Tânărul din SUA care a lansat un atac armat la o școală a intrat în instituție fără obstacole

27 mai 2022, 08:16, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Un bărbat înarmat care a atacat marți o școală primară din Texas a reușit să intre în clădire fără obstacole, a spus poliția. Escalon a spus că niciun gardian înarmat nu l-a oprit pe adolescent atacator și că nu este clar dacă ușa școlii a fost chiar încuiată.

Vă aducem aminte faptul că în urma unui atac armat la o școală din SUA au murit 19 copii şi 2 adulți. Atacatorul este un tânăr în vârstă de 18 ani.

Tânărul din SUA care a atacat armat o școală a intrat în aceasta fără obstacole

În presa americană sunt tot mai multe critici despre modul în care oamenii legii au acţionat în atacul de la școala din SUA. Un raport a arătat că tânărul criminal care a atacat armat o scoală a intrat în unitatea de învăţământ foarte uşor și fără obstacole.Escalon a apărat răspunsul poliției la incident pe fondul criticilor tot mai mari ale unei aparente întârzieri în confruntarea cu bărbatul înarmat.

Rapoartele citau martori care spuneau că poliția ezita să-l confrunte pe ucigaș în interiorul școlii elementare Robb a lui Uvalde. Escalon a declarat, în cadrul conferinței de presă de joi, că primele rapoarte despre care bărbatul înarmat ar fi împușcat un gardian sunt incorecte. El a spus că ofițerii au intrat în școală la patru minute după ce bărbatul înarmat a intrat în jurul orei 11:40.

„Ei [nu] au intrat imediat din cauza focurilor de armă pe care le auzeau, a declarat Escalon reporterilor.

Victor Escalon este un ranger din Texas care a oferit informări oficiale în cazul atentatorului din școală

Dar a trecut o oră înainte că bărbatul înarmat să fie ucis într-un schimb de focuri, la 12:45, numai după sosirea echipelor tactice ale Poliției de Frontieră din SUA. Atacatorul a împușcat 19 studenți și doi profesori și a rănit încă cel puțin 17 persoane.

Membrii familiilor copiilor uciși se rugau de poliţişti să intre în școală

Au apărut videoclipuri în care poliția este îndemnată de privitori și de membri disperați ai familiei să asalteze imediat clădirea. Un videoclip surprinde momentul în care atacatorul intră în școală. Un tată a cărui fiică a murit în atac a declarat agenției de presă Associated Press că s-a gândit să intre în școală cu trecători din cauza frustrării de răspunsul poliției.

O mamă a declarat pentru Wall Street Journal că a fost încătușată pentru scurt timp, acuzată că a împiedicat o anchetă a poliției, după ce a cerut împreună cu alți părinți ca ofițerii să intre în clădire. Angeli Roşe Gomez a spus că a văzut un tată aruncat la pământ de un ofițer, un alt tată stropit cu piper și un al treilea care a fost mai târziu imobilizat.

„Poliția nu făcea nimic”, a spus Gomez, care în cele din urmă a fost eliberată înainte de a spune că a sărit peste gardul școlii și a fugit înăuntru pentru a-și salva cei doi copii.

” Ei [poliția] stăteau doar în afara gardului. Nu intrau acolo și nu alergau nicăieri”.

Așadar, anchetă în cazul tânărului din SUA care a lansat un atac armat la o școală este în curs şi vom vedea dacă acesta chiar a intrat fără niciun obstacol.

Comentarii
  • e tanar? sau tanara? sau si si?

  • Lasa bre! Asa le trebuie! In SUA cumperi arma de foc sau arma alba ca si cum ai cumpara tigari de la colt de bloc. Americanii deţin 40% din armele de calibru mic din lume. Dintre cele 857 de milioane de arme deţinute de civili, 393 de milioane sunt înregistrate în Statele Unite. E cel mai inarmat popor din lume! Daca americanilor le plac asa demult armele de foc sa vina dom’le in Ucraina sa elibereze aceast tara de invazia rusa! Nu e pacat sa se omoare intre ei, cand pot lichida porci rusi?

  • Exact.Sa vina sa-i ajute pe ucrainieni, acest tanar putea sa impuste multe maimute rusesti si chiar pe putin si cativa maimutoi generali rusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *