Prima pagină » International » Tânărul de 19 ani, care a dispărut misterios la un festival din Tenerife, găsit mort după 29 de zile de căutări
Tânărul de 19 ani, care a dispărut misterios la un festival din Tenerife, găsit mort după 29 de zile de căutări

Tânărul de 19 ani, care a dispărut misterios la un festival din Tenerife, găsit mort după 29 de zile de căutări

15 iul. 2024, 23:59,
în International

A fost găsit trupul lui Jay Slater, tânărul în vârstă de 19 ani care a dispărut în mod misterios în timpul unei vacanțe în Tenerife în urmă cu 29 de zile.
Trupul lui Jay Slater, englezul de 19 ani care a dispărut în timp ce se afla în vacanță cu un prieten în Tenerife, ar putea fi găsit după săptămâni de căutări. Potrivit autorităților locale, „dovezile de care dispunem sugerează puternic” că rămășițele sunt cele ale băiatului, relatează SkyNews.

„Cadavrul a fost găsit în apropierea locației ultimei poziții a telefonului mobil al tânărului de 19 ani. Deși identificarea oficială nu a fost încă făcută, cadavrul a fost găsit împreună cu lucrurile și hainele domnului Slater. Va urma o autopsie și o anchetă medico-legală”, a declarat BT Global, o organizație britanică de caritate pentru persoanele dispărute în străinătate care a colaborat cu familia Slater.

Poliția spaniolă a explicat într-o notă că echipa de salvare montană a Guardia Civil a găsit ‘trupul fără viață al unui tânăr în zona Masca, după 29 de zile de căutări continue.

Descoperirea a fost posibilă datorită căutărilor neîncetate

Având în vedere complexitatea cazului, descoperirea a fost posibilă datorită căutărilor neîncetate și discrete efectuate de Guardia Civil în cursul acestei luni’. Aceștia au adăugat că toate indiciile ‘ne spun că ar putea fi vorba de tânărul britanic dispărut din 17 iunie, în lipsa unei identificări complete. Primele investigații indică faptul că acesta ar fi suferit un accident prin cădere în zona inaccesibilă în care a fost găsit’.

Familia lui Jay nu și-a pierdut niciodată speranța de a-l găsi în viață. Aceasta se află în Tenerife de 29 de zile, contribuind în persoană la eforturile de căutare. „Aceasta este o veste pe care nu au vrut niciodată să o audă”, a scris corespondentul Sky News, Shingi Mararike. Jay, un ucenic zidar din Oswaldtwistle, Lancashire, a fost văzut ultima dată în dimineața zilei de 17 iunie. Participase la un festival de muzică la o stațiune din Playa de Las Americas și a fost văzut întorcându-se la Masca, la aproximativ o oră distanță, în compania a doi bărbați adulți, cetățeni britanici. A doua zi – 19 iunie – la ora 8.30 dimineața, el i-a telefonat unei prietene, Lucy, spunându-i că urma să se întoarcă pe jos la hotelul lor după ce pierduse autobuzul care îl ducea înapoi la locul de cazare. Însă nimeni nu l-a mai văzut vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *