Prima pagină » International » Tânărul care a înjunghiat mai mulți pasageri într-un tren din Tokyo era fan Joker. Acesta își dorește condamnarea la moarte
Tânărul care a înjunghiat mai mulți pasageri într-un tren din Tokyo era fan Joker. Acesta își dorește condamnarea la moarte

Tânărul care a înjunghiat mai mulți pasageri într-un tren din Tokyo era fan Joker. Acesta își dorește condamnarea la moarte

01 nov. 2021, 14:30,
Roxana Butuc în International

Duminică, 31 octombrie 2021, un tânăr costumat în personajul Joker, a înjunghiat mai mulți oameni în trenul în care se afla și a declanșat un incendiu. Agresorul a declarat poliției faptul că își dorește să moară cel puțin o persoană pentru a primi condamnarea la moarte.

Conform autorităților, 18 persoane au fost spitalizate iar dintre acestea, una se află în stare deosebit de gravă.

Un tânăr costumat în Joker a înjunghiat mai mulți oameni într-un tren. Acesta dorește condamnarea la moarte

Un tânăr de 24 de ani, costumat în persoanjul fictiv Joker, fiind anti-eroul lui Batman, circula într-un tren plin cu pasageri care mergeau la petrecerile de Halloween. Agresorul a scos un cuțit și a înjunghiat 18 persoane, dintre care una ajung în stare gravă la spital, fiind rănit în zona toracică.

Agresorul, îmbrăcat într-un frac violet, cămasă verde, foarte asemănătoare cu cea a celebrului personaj, a așteptat poliția să vină să-l aresteze, în timp ce fuma o țigară nervos. Martorii, care l-au și filmat, au afirmat că acesta avea un aer sfidător. Acesta a mărturisit imediat polițiștilor fapta, adăugând faptul că este un admirator înfocat al personajului Joker, asemănându-se cu el. Conform declarațiilor agresorului, acesta a zis că-și dorește să primească condamnarea la moarte, din cauza faptul că nu mai are motive să trăiască, având probleme la locul de muncă și în prietenie.

Atacul s-a produs la una dintre cele mai aglomerate gări din lume. Guvernul consideră fapta „atroce”

În declarațiile venite din partea Guvernului, prin purtătorul de cuvânt Hirokazu Matsuno, această faptă este cosniderată a fi un „brutală și atroce”. Cu toate astea, nu este clar ce măsuri se vor lua și cum va fi pedepsit agresorul.

Atacul s-a produs pe linia expres Keio, către Shinjuku, fiind considerată cea mai aglomerată gară din lume. În Japonia, agresiunile sunt rare, întrucât există o legislație foarte dură privind armele de foc. Chiar și așa, în ultima perioadă aceste atacuri s-au intensificat, în luna august având loc încă două atacuri, fără a avea legături între ele.

Un alt atac într-un tren din Tokyo. Nouă persoane au fost rănite

La începutul lunii august, în timp ce Tokyo era oraș gazdă a Jocurilor Olimpice, într-un tren din oraș nouă persoane au fost înjunghiate. Suspectul, un tânăr de aproximativ 20 de ani,  a fost prins imediat după producerea faptelor. Acesta a lăsat la bordul trenului arma pe care o folosise, un cuțit de bucătărie și telefonul. Cu toate astea a fost arestat imediat.

Compania feroviară Odakyu Electric Railway, ce a fost implicată în incident, a postat un anunţat pe site-ul său de internet, precum că a suspendat o parte din serviciul.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Atacatorul a fost împușcat mortal de către polițiști

Și în Noua Zeeladă, la începutul lunii septembrie 2021, autoritățile au intervenit după ce un bărbat a început să înjunghie mai multe persoane. Deși inițial, acest eveniment a fost considerat un incident aleatoriu, după mai multe investigații s-a constatat faptul că atacul era legat terorism. Atacatorul, un adept al grupării ISIS, a fost reperat imediat de polițiști și împușcat mortal.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost disprețuitor, a fost urât, a fost greșit”, a spus ea. Ardern a raportat că incidentul a început în jurul orei 14:40, iar ofițerii au reușit să tragă și să ucidă înțepătorul în „aproximativ 60 de secunde de la atac”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`