Prima pagină » Local » Tânăra mamă care a născut prematur, la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a fost operată! Medicii au extras tumora cerebrală
Tânăra mamă care a născut prematur, la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a fost operată! Medicii au extras tumora cerebrală

Tânăra mamă care a născut prematur, la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a fost operată! Medicii au extras tumora cerebrală

10 sept. 2024, 02:00,
Mădălina ISACHE în Local

Tânăra mamă care a născut prematur, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a fost operată luni, 9 septembrie 2024. Medicii spun că este vorba de o tumoră cerebrală agresivă, iar parcursul ei medical este departe de a se fi terminat. Fetița ei, Eva Maria, pentru care s-a făcut operația cezariană de urgență, este stabilă.

Tânăra mamă care a născut prematur, la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a fost operată!

La numai 37 de ani, Alina, tânăra însărcinată în 29 de săptămâni, a suferit o operație de extirpare a unei tumori agresive, luni, 9 septembrie 2024. Operația a decurs fără complicații, iar cadrele medicale au reușit să înlăture tumora fără a întâmpina dificultăți. Această intervenție a avut loc în întuneric, medicii folosind o substanță, Gliolan, pentru colorarea tumorii, astfel, neurochirurgul reușind să înlăture tumora, fără a leza țesuturile din vecinătatea acesteia. Medicii de la Anatomie Patologică urmează să stabilească tipul tumorii.

„Astăzi a avut loc operația de extirpare a tumorii cerebrale, care a fost realizată în întuneric, cu ajutorul unei substanțe de contrast. Tânăra este internată în secția ATI, urmând să consulte un medic oncolog după ce va fi externată”, a declarat dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg și manager la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Tânăra mamă este internată, acum, în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). După externarea de la Spitalul de Neurochirurgie Iași, aceasta va fi îndrumată către un serviciu de oncologie, unde i se va stabili tratamentul potrivit.

Starea Evei Maria, bebelușul născut prematur, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, este stabilă

Bebelușul este, în continuare, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, pe Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică. Starea acesteia s-a îmbunătățit și urmează să fie transportată la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași. Eva Maria a fost transportată miercuri, 4 septembrie 2024, la Spitalul de Chirurgie Pediatrică, în urma unei complicații.

Viața Evei Maria a fost sub semnul întrebării din primele secunde de la naștere. La numai 24 de ore de la naștere, aceasta a avut nevoie de intubație, suferind și hemoragii pulmonare și intraventriculare. I-au fost administrate diferite medicamente, în cadrul unui tratament riguros, administrat de cadrele medicale.

Amintim faptul că, din luna ianuarie 2023 și până la începutul acestui an, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași s-au născut 553 de bebeluși prematuri, înregistrându-se cu 121 de nașteri mai multe față de anul precedent. Această tendință de creștere este alarmantă pentru medicii neonatologi, întrucât reprezintă un nou-născut din 10, care este nevoit să aibă un parcurs greu până la dezvoltarea completă.

Tânăra mamă care a născut prematur, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, a fost operată luni, 9 septembrie 2024. Medicii spun că este vorba de o tumoră cerebrală agresivă, iar parcursul ei medical este departe de a se fi terminat. Eva Maria, nou-născutul pentru care s-a făcut operația cezariană de urgență, este stabilă, iar starea acesteia se îmbunătățește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`