Prima pagină » International » Tânăra din SUA care și-a ucis violatorul a fost condamnată la 5 ani de închisoare
Tânăra din SUA care și-a ucis violatorul a fost condamnată la 5 ani de închisoare

Tânăra din SUA care și-a ucis violatorul a fost condamnată la 5 ani de închisoare

14 sept. 2022, 09:39, 1 ,
în International

O tânără americană care și-a înjunghiat până la moarte presupusul violator a fost condamnată de un tribunal din Iowa la cinci ani de încercare. În SUA o asemenea pedeapsă s-ar traduce prin amânarea executării, condamnatul fiind obligat să poarte, timp de 5 ani, brățară la picior. Adolescenta l-a omorât pe bărbat în timp ce acesta dormea, nu în momentul în care s-ar fi produs violul.

Decizia justiției din SUA este privită cu suspiciuni de către massmedia de peste ocean. SUA fiind republică federală are o multitudine de legi diferite în funcție de stat. De exemplu interzicerea avortului este aplicabilă în special în statele conduse de republicani, neexistând o decizie unitară la nivel de stat.

O tânără din SUA care și-a ucis violatorul a fost condamnată la 5 ani de închisoare

Tânăra din SUA care și-a ucis violatorul a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Pieper Lewis, în vârstă de 17 ani, a fost, de asemenea, obligată să plătească 150.000 de dolari (130.350 de lire sterline) familiei lui Zachary Brooks pentru uciderea sa din 2020, în Des Moines. Ea avea 15 ani la acea vreme.

Anul trecut, ea a pledat vinovată de omor involuntar și vătămare intenționată. Ambele acuzații se pedepsesc cu până la 10 ani de închisoare. Ea ar putea fi condamnată la 20 de ani de închisoare dacă își încalcă termenii de încercare.

Lewis a fost condamnat marți de judecătorul din districtul Polk County, David M Porter. În condițiile termenului de probațiune, judecătorul a dispus să fie plasată într-o unitate rezidențială, unde trebuie să poarte un dispozitiv de urmărire.

„Sunt sigur că următorii cinci ani din viața voastră vor fi plini de reguli cu care nu sunteți de acord. Aceasta este a doua șansă pe care ai cerut-o. Nu primești a treia.”, a spus Porter.

Deși a făcut aluzie la natura controversată a lui Lewis fiind forțată să facă plăți către familia lui Brooks, el a remarcat că „această instanță nu are nicio altă opțiune” conform legii din Iowa.

Lewis era exploatată sexual de către un bărbat

În 2020, Lewis dormea ​​pe un hol după ce a fugit dintr-o casă abuzivă, când un bărbat a luat-o și a traficat-o către alții pentru sex. Ea a spus instanței că unul dintre ei era Brooks, în vârstă de 37 de ani, și că a violat-o de multe ori.

Adolescenta l-a înjunghiat de peste 30 de ori în iunie 2020 într-un apartament din Des Moines, capitala statului Iowa din regiunea Midwest, când avea doar 15 ani. În timp ce Lewis a acceptat că a comis o crimă, ea și-a apărat acțiunile.

„Am luat viața unei persoane. Intențiile mele în acea zi nu au fost doar să ies și să iau viața cuiva. În mintea mea am simțit că nu sunt în siguranță și am simțit că sunt în pericol, ceea ce a dus la fapte. Dar asta nu înlătură din faptul că s-a comis o infracțiune”.

Poliția și procurorii nu au contestat faptul că Lewis a fost agresat sexual și traficat. Dar acuzarea susținuse că Brooks dormea ​​în acel moment și, prin urmare, nu o amenințare imediată. Așadar, tânăra din SUA care a fost condamnată la închisoare pentru că și-a ucis violatorul va trebui să stea 5 ani sub atenta supraveghere a ofițerilor judiciari.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *