Prima pagină » Local » Tânără arestată la domiciliu în plină pandemie cu coronavirus, pentru o tâlhărie!
Tânără arestată la domiciliu în plină pandemie cu coronavirus, pentru o tâlhărie!

Tânără arestată la domiciliu în plină pandemie cu coronavirus, pentru o tâlhărie!

09 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii ieșeni au plasat în arest la domiciliu o tânără suspectată de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie. Instanța a respins propunerea procurorilor, de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată pe numele tinerei. Potrivit anchetatorilor, în cauză, o altă tânără este, de asemenea, suspectă

O tânără a fost arestată la domiciliu în plină pandemie cu coronavirus și stare de urgență, în urma unui jaf. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins propunerea făcută de procurori pe numele Mariei D.

„Instanța respinge propunerea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași privind luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpata Drăgan M., pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei reținute, dacă nu este arestată în altă cauză. Îi aplică inculpatei măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Tânăra nu poate părăsi domiciliul decât în anumite condiții

Magistrații au mai decis ca tânăra să nu părăsească locuința din municipiul Iași fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți sau a procurorului. De asemenea, pe durata măsurii arestului la domiciliu, tânăra este obligată să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței ori de câte ori este chemată și să nu comunice cu persoana vătămată, martorii audiați în cauză și o altă suspectă din această cauză penală, Andra B.

„Instanța îi atrage atenția inculpatei că, pe durata măsurii arestului la domiciliu, poate părăsi locuința doar pentru a se prezenta în fața organelor judiciare, la chemarea acestora, iar, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi locuința fără încuviințarea judecătorului de drepturi și libertăți, judecătorului de cameră preliminară sau instanței de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliția municipiului Iași și judecătorul de drepturi și libertăți”, au adăugat judecătorii.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în urmă cu câteva zile, tânăra ar fi comis o infracțiune de tâlhărie. Ulterior, aceasta a fost dusă la audieri și reținută pentru 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024