Prima pagină » Local » Tânăr din Scobinți, prins la volan fără permis de conducere! A fost condamnat la închisoare

Tânăr din Scobinți, prins la volan fără permis de conducere! A fost condamnat la închisoare

23 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un șofer din satul Scobinți și au descoperit că nu posedă permis de conducere. Tânărul conducea un autoturism marca Mitsubishi. Acum, magistrații l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, un dosar penal fiind întocmit

În data de 12.03.2021, un tânăr din satul Scobinți a fost prins la volan, deși acesta nu avea permis de conducere. Băiatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind urmărit penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Prins la volan fără permis de conducere

Baiat conducand

A fost condamnat la închisoare cu suspendare

În martie anul trecut, un tânăr din satul Scobinți a fost prins la volan fără a avea acest drept. Ulterior, individul a fost condamnat de magistrații ieșenii.

„Inculpatul a condus autoturismul marca Mitsubishi cu numărul de înmatriculare IS-12-SIF pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Îl condamnă la o pedeapsă de 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În baza art. 83 C. pen., dispune amânarea aplicării pedepsei stabilite prin prezenta sentinţă penală în sarcina inculpatului pe durata unei perioade de 2 ani ce constituie termen de supraveghere pentru inculpat, conform art. 84 alin. (1) C. pen., şi care va începe să curgă de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri penale.

În baza art. 85 alin. (1) C. pen., obligă pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, precizau magistrații ieșeni.

Polițiștii ieșeni au dat în trafic de un șofer băut

Masina de politie

S-a deschis dosar penal

În noaptea de 20 spre 21 august 2021, un echipaj din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală I.P.J. Iași circula cu luminile stinse, fiind în patrulă. Polițiștii au oprit mașina pentru un control de rutină. Bănuitori, oamenii legii l-au pus să sufle în aparatul de măsurare a nivelului de alcool. Pe lângă faptul că nu ar fi avut voie să urce la volan cu acea cantitate de băuturi alcoolice consumate, aceștia i-au mai descoperit o problemă.

„Inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe drumul judeţean DJ 280, fără a deține permis de conducere auto și având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,60 g‰ alcool pur în sânge. Astfel, se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *