Prima pagină » Sanatate » Tămâia ca medicament: Cum te ajută să îți menții sănătatea

Tămâia ca medicament: Cum te ajută să îți menții sănătatea

24 ian. 2022, 10:08,
în Sanatate

Tămâia poate fi folosită ca medicament, atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. Iată ce efecte terapeutice are.

Tămâia este o rășină obținută din arborele numit Boswellia Serrata, originar din India. Simbol al practicilor religioase, tămâia este utilizată de mii de ani în diverse culturi. Cei care au adus în atenție efectele terapeutice ale acestei rășini sunt reprezentanții religiilor asiatice. Budiștii, călugării Zen și hindușii ardeau adesea tămâie, deoarece mirosul său îmbietor era util în procesul de meditație, ascensiune spirituală și vindecare. În ceea ce îi privește pe nativii americani, aceștia ardeau tămâie pentru a curăța casa, lăcașurile de cult și sufletul de impurități.

Astfel că, de-a lungul timpulului, tămâia s-a dovedit a fi un adevărat medicament al sufletului, dar și al trupului. Află, din rândurile de mai jos, ce o face atât de specială.

arbore de tămâie

Tămâia este o rășină obținută din arborele numit Boswellia Serrata, originar din India.

Tămâia ca medicament: Ce efecte terapeutice are

Tămâia are proprietăți antiinflamatoare, dar și antitumorale. De foarte mult timp, este utilizată pentru ameliorarea durerilor de măsele, însă este excelentă și în caz de anxietate, depresie, cicatrici, stres și multe altele.

Tămâia ameliorează stările de anxietate și depresie

Se pare că tămâia activează unele părți din creier, ceea ce ajută la ameliorarea stărilor depresive și anxioase. Potrivit unor cercetări, atunci când este mirosită, tămâia stimulează celulele din zona olfactivă a creierului, influențând starea de spirit.

Îmbunătățește circulația sângelui

Folosită extern, tămâia îmbunătățește fluxul și circulația sângelui. În acest fel, ea previne și tratează afecțiunile asociate sistemului osos și articulațiilor, sistemului muscular și sistemului circulator.

Influențează calitatea somnului

În cazul în care te confrunți cu insomnii și nu reușești să te odihnești pe parcursul nopții, poți apela la ajutorul uleiurilor esențiale pe bază de tămâie. Acestea pot fi folosite în aromaterapie sau ca ingredient în difuzoare și arzătoare. S-a demonstrat că tămâia ajută la încetinirea activității sistemului nervos, contribuind astfel la relaxarea corpului și, implicit, la un somn odihnitor.

bucățele de tămâie

Tămâia ajută la încetinirea activității sistemului nervos.

Tămâia ca medicament: Reduce cicatricile

Tămâia îmbunătățește și aspectul pielii. Utilizată pe zonele afectate, aceasta reduce cicatricile și ameliorează semnele lăsate de acnee.

Întărește sistemul imunitar

Suplimentele naturale pe bază de tămâie întăresc organismul. Mai mult, acestea au rolul de ameliora simptomele afecțiunilor urinare, renale, hepato biliare și reumatice.

Te scapă de durerile de măsele

Poate că nu știai, dar durerea de măsea poate fi ameliorată, dacă pui în locul cariat o bucățică de tămâie. Aceasta va omorî nervul și, în acest fel, durerea nu își mai face apariția.

Contribuie la eliminarea stresului

Viața agitată pe care o trăim necesită soluții naturale. Un bun remediu îl reprezintă tămâia. Arderea acesteia induce o stare de calm și relaxare.

tămâie aprinsă pe un cărbune

Budiștii, călugării Zen și hindușii ardeau adesea tămâie, deoarece mirosul său îmbietor era util în procesul de meditație, ascensiune spirituală și vindecare.

Tămâia ajută în procesul de meditație

Fie că practici yoga sau meditația, tămâia te poate ajuta. Îți induce o stare de liniște și te ajută să pătrunzi mai ușor în meditație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`