Prima pagină » Titlurile zilei » Tâlhării pe bandă rulantă la Iași! Un grup de hoți au fost prinși după ce au furat bateriile de la trotinetele electrice de pe străzi

Tâlhării pe bandă rulantă la Iași! Un grup de hoți au fost prinși după ce au furat bateriile de la trotinetele electrice de pe străzi

16 aug. 2024, 02:00,
Mădălina ISACHE în Titlurile zilei

Bateriile de la trotinetele electrice din Iași sunt la mare căutare printre hoții din oraș, iar un grup de infractori a fost depistat de cei de la Bolt. Compania se confruntă cu problema vandalismului de mai mulți ani

Hoții au descoperit o nouă modalitate de a-și desfășura activitatea – furtul de baterii de la trotinetele electrice. Reprezentanții Bolt au cerut ajutorul polițiștilor pentru a identifica făptașii. Actele de distrugere nu au lipsit din peisajul micromobilității din Iași, deși compania Bolt a luat măsuri semnificative pentru a reduce aceste incidente.

Hoții au furat baterii de la trotinetele electrice din Iași

Actele de vandalism sunt în plină desfășurare, iar compania Bolt a luat măsuri semnificative pentru a reduce aceste incidente. Noua metodă de distrugere, furtul bateriilor de la vehiculele de transport alternative, este tot mai întâlnită în ultima perioadă.

„Recent, am avut un număr de cazuri de furt al bateriilor de pe trotinetele electrice. Echipa noastră a identificat persoanele responsabile, iar acestea au fost arestate cu ajutorul poliției. În prezent, cazul se află în desfășurare. Reamintim cu această ocazie că orice act de furt sau vandalism asupra trotinetelor electrice este luat în serios și raportat organelor de ordine”, a declarat Călin Leuștean, manager general, Micromobilitate Bolt România.

Din luna aprilie a anului 2022, de când compania a adus trotinetele electrice în Iași, acțiunile de deteriorare nu s-au oprit niciodată. Cu toate acestea, reprezentantul companiei spune că există o diminuare a acestora.

„Din păcate, actele de vandalism nu au dispărut complet, dar am observat o scădere a lor. Bolt depune eforturi constante de a educa utilizatorii de trotinete prin campanii derulate, la nivel național, alături de autoritățile locale și reprezentanți ai Poliției. În plus, am introdus tehnologii noi care au rolul de a îmbunătăți comportamentul utilizatorilor și de a descuraja actele de vandalism. Acestea au condus la o scădere importantă a cazurilor de vandalism. Colaborăm activ cu Poliția Română și partajăm informații legate de actele de vandalism, date care duc la identificarea și amendarea (sau arestarea) persoanelor care produc pagube trotinetelor electrice”, a zis Călin Leuștean.

Compania Bolt are o echipă locală care asigură recuperarea și recondiționarea trotinetelor

Compania își propune să transforme micromobilitatea într-o parte esențială a peisajului urban din municipiul Iași. Pentru a-și putea îndeplini scopul, reprezentanții au făcut investiții pentru flota pe care o au. Au implementat măsuri de descurajare a vandalismului și au condus campanii de educare a utilizatorilor. Mai mult, Bolt a subliniat faptul că are o echipă locală pregătită să intervină la fiecare caz.

„În Iași, am adus trotinete noi încă de la lansare, iar de atunci avem o echipă locală formată din mecanici și tehnicieni care se asigură de buna funcționare a flotei. Aceasta include și recuperarea trotinetelor vandalizate, repararea și reciclarea componentelor care nu mai sunt funcționale. Din fericire, numărul trotinetelor distruse complet este foarte mic. Majoritatea sunt lipsite de părți sau sunt avariate, iar acestea sunt recondiționate și puse din nou în utilizare cu efortul echipei locale de mentenanță”, a spus managerul general Călin Leuștean.

Pentru cazurile în care trotinetele sunt distruse complet, se separă componentele și se reciclează, iar deșeurile sunt gestionate responsabil, într-un mod ecologic. Cu 2 ani în urmă, compania Bolt a găsit o soluție ingenioasă prin care să utilizeze piesele de la vehiculele ieșite din uz. Aceasta a semnat un parteneriat cu un renumit designer estonian, numit Tanel Veenre, care transformă trotinetele electrice ieșite din uz într-o colecție de bijuterii, din cadrul colecției ce poartă numele de Hardwear.

În municipiul Iași, bateriile trotinetelor electrice Bolt au devenit ținta principală a hoților, deși compania continuă să investească în flota sa, implementând măsuri riguroase pentru a proteja aceste vehicule.

Comentarii
  • Probabil concurența a rămas fără acumulatori.

  • Voi sunteți prosti..cum sa aduceți m6ai trotinete electrice la.niște țărănoi abia coborâți din copac…niște măgari trebuia să puneți acolo…

  • Facultatea la seral

    Tâlharii???E furt calificat domnilor jurnalist…mai ușor cu termenii…adică, mai dați pe la școală.

  • Cu banii pe care îi dai pe trotineală mai bine iei un taxi, exact aceeași cheltuială.
    Mai bine ar intra protecția consumatoruluipe fir pt ca trotinetele astea au niște frâne de toată jena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *