Prima pagină » Local » Tâlhării pe bandă rulantă la Iași! Trei tineri au fost arestați. Riscă ani grei de pușcărie, dacă vor fi găsiți vinovați
Tâlhării pe bandă rulantă la Iași! Trei tineri au fost arestați. Riscă ani grei de pușcărie, dacă vor fi găsiți vinovați

Tâlhării pe bandă rulantă la Iași! Trei tineri au fost arestați. Riscă ani grei de pușcărie, dacă vor fi găsiți vinovați

03 mai 2024, 02:00, 2 ,
Dragos Savin în Local

Trei tineri au fost arestați după ce au tâlhărit în plină stradă. Polițiștii i-au reținut la scurt timp după ce au comis infracțiunile, iar acum au de dat explicații în fața legii. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să fie condamnați la închisoare

Mai multe tâlhării s-au petrecut la Iași în ultima perioadă. De exemplu, pe 30 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Iași au reținut un bărbat de 31 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie, faptă petrecută în Stația CFR Târgu Frumos.

Din cercetări a rezultat că, la data de 30 aprilie a.c., acesta ar fi sustras telefonul mobil unei tinere și i-ar fi provocat leziuni la nivelul mâinii. Prejudiciul cauzat a fost de 7.580 de lei, fiind recuperat în totalitate. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 01 mai a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani și Judecătoriei Pașcani. Ajuns în fața magistraților, individul a aflat că va sta în arest de Paște.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani. În temeiul disp. art. 223, alin. 2 C. proc. pen., raportat la art. 202, alin. 1, 3 şi 4 lit. e C. proc. pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului PÎSLARU ŞTEFAN – LUCIAN, cetățean român, necăsătorit, fără antecedente penale, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie prev. de art. 233 Cod Penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01 mai 2024 și până la data de 30 mai 2024, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată, solicitarea apărătorului inculpatului de respingere a propunerii de arestare preventivă sau de luare a unei măsurii preventive mai blânde, respectiv măsura preventivă a arestului la domiciliu”, au decis magistrații de la Judecătoria Pașcani.

Doi tineri au tâlhărit împreună pe stradă, la Iași

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au reținut doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă petrecută în municipiul Iași. Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 30 aprilie a.c., aceștia ar fi agresat un tânăr de 21 de ani, care se afla pe o stradă din municipiul Iași, și i-ar fi sustras aproximativ 300 de lei din rucsac. În baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. La data de 01 mai a.c., au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași. Magistrații au decis să-i aresteze preventiv pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în dosarul de urmărire penală nr. 4266/261/P/2024, privind pe inculpații: 1. Corodeanu Florin Sornel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, 2. Munteanu Marius Constantin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Corodeanu Florin Sornel și Munteanu Marius Constantin, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.05.2024 până la data de 30.05.2024, inclusiv”, au decis judecătorii ieșeni.

Așadar, cei trei tineri au fost arestați preventiv pentru tâlhăriile comise.

Comentarii
  • Păi normal că sunt tâlharii pe bandă pe stradă dacă poliția merge numai pe străzile principale și stau la pomană, la dat amenzi pentru cei care greșesc cât de puțin. Nu fac absolut nimic altceva. În loc să umble printre blocuri, să întrebe și să ceară actele la golanii de printre blocuri, de la întuneric, etc, ei stau numai la stradă mare și amendează câte-un chior care greșește la volan. Pe vremuri erau patrule pe jos, polițiști cu jandarmi. Unde au dispărut? De asta e plin de hoți, de golani, de dilări de droguri! Nu mai stați la pomană la circulație! Filați hoții și tâlharii printre blocuri, prin spate, parcuri, etc.

  • Dacă tânăra i-ar fi cotonogit pe tâlhari, era arestată și condamnată pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *