Prima pagină » Local » Tâlhărie în plină stradă, la Iași! A dat cu spray lacrimogen în față, a furat banii și a fugit. A primit o pedeapsă surprinzătoare
Tâlhărie în plină stradă, la Iași! A dat cu spray lacrimogen în față, a furat banii și a fugit. A primit o pedeapsă surprinzătoare

Tâlhărie în plină stradă, la Iași! A dat cu spray lacrimogen în față, a furat banii și a fugit. A primit o pedeapsă surprinzătoare

19 oct. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un tânăr din Iași a urmărit o femeie ca să o jefuiască. A pornit din cartierul Alexandru cel Bun și în Galata a dat cu spray paralizant în față, a furat banii din portofel și a fugit. Individul a fost identificat și trimis în judecată

O femeie din Iași, în vârstă de 36 de ani, a fost urmărită de Iulian A. de când s-a urcat în autobuz. S-a dat pe lângă ea, făcând pași mici, iar când a ajuns în Galata, chiar în plină stradă, individul a pulverizat cu spray lacrimogen în față, i-a smuls portofelul din mână și a fugit.

A dat cu spray lacrimogen în față, a furat banii și a fugit

În data de 19.08.2022, în jurul orei 10:00, o femeie a zărit un bărbat înalt, îmbrăcat în negru, cu o glugă pe cap, care mergea în spatele ei. Însă aceasta nu s-a gândit ce avea să urmeze și și-a continuat deplasarea. La un moment dat, Iulian a scos spray-ul din buzunar și a pulverizat, ca să îi poată lua portofelul. Acesta a găsit o sumă infimă de bani, aproximativ 100 de lei, a luat-o și apoi a aruncat portofelul în urma sa.

„La ora 10:22, persoana vătămată a coborât din autobuz și s-a îndreptat către supermarketul din zonă, fiind urmărită îndeaproape de inculpat. Inculpatul, cu o mişcare uşoară, a pulverizat cu spray lacrimogen și i-a smuls din mână portofelul persoanei vătămate, sustrăgând din interior banii. Realizând actul de deposedare, persoana vătămată s-a întors, observându-l pe inculpat în spatele ei. Bănuind că i-au fost sustrași banii, numita l-a prins de glugă pe individ, însă acesta a opus rezistență, reușind să fugă de la locul faptei”, au transmis judecătorii.

În urma celor întâmplate, persoana vătămată a suferit un atac de panică, ulterior mergând și sesizând oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Iulian A. a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție.

„În ceea ce priveşte persoana inculpatului, instanţa a arătat că acesta nu se află la primul contact cu legea penală (f. 86-87 d.u.p.), deşi se observă că a intervenit reabilitarea de drept sau s-a împlinit termenul de reabilitare judecătorească cu privire la condamnările suferite anterior, avându-se în vedere și că inculpatul a fost condamnat în Norvegia, Danemarca, Marea Britanie şi Franţa pentru comiterea unor infracţiuni similare, contra patrimoniului”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

În acest moment, tânărul tâlhar se află în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași și este obligat să plătească persoanei vătămate suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale, după ce a dat cu spray paralizant în față, a furat banii și a fugit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *