Prima pagină » Culinar » Tăiței cu lapte. O mâncare delicioasă, care îți va aminti de copilărie

Tăiței cu lapte. O mâncare delicioasă, care îți va aminti de copilărie

19 sept. 2023, 10:57,
BZI.ro, în Culinar

O porție de tăiței cu lapte este ideală la micul dejun. Delicioșii tăiței se fac după rețete diferite și pot fi adaptate după preferințe. Tăițeii cu lapte pot fi pregătiți cu vanilie, cacao, scorțișoară, nucă de cocos sau cu fructe. Iată cum să obții o mâncare delicioasă, care îți va aminti de copilărie și de rețetele buncii.

Tăiței cu lapte

Când vine vorba de preparatele delicioase ca în vremea copilăriei, ideală este o porție de tăiței cu lapte. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu culinar.

Gustoșii tăiței cu lapte sunt adorați de cei mici, dar și de adulți, fiind o mâncare perfectă pentru micul dejun. Tăițeii cu lapte pot fi serviți atât reci, cât și calzi, iar rețetele pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.

Pentru o porție aromată putem adăuga în lapte un pic de scorțișoară, esență de vanilie sau cacao, iar dacă vrem să ne răsfățăm cu un mic dejun sănătos și sățios putem adăuga în tăițeii cu lapte niște fructe confiate.

Pe lângă acest deliciu, putem face pentru iubitorii de delicii ca în vremea copilăriei și o negresă cu vișine. Acest desert pufos și aromat este pe placul multora dintre noi și este ideal de servit la orice ocazie. La fel de bine îi putem cuceri pe cei de la masă cu o prăjitură cu albușuri, incredibil de cremoasă și fină.

Tăițeii cu lapte sunt o sursă importantă de proteine, carbohidrați, calciu, vitamine, minerale și fibre, fiind o masă consistentă și sănătoasă pentru micul dejun. Acest preparat poate fi servit și pe timpul zilei și este recomandat și celor care se află la dietă.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim niște tăiței cu lapte vom avea nevoie de 200 g de tăiței de casă, 1 litru de lapte, 4 linguri de zahăr, coaja rasă de la jumătate de lămâie, esență de vanilie, zahăr vanilat, un praf de sare și un pic de scorțișoară.

Într-o oală se pune laptele la fiert la foc potrivit apoi se adaugă răzătura de lămâie și esența de vanilie apoi un pic de zahăr vanilat. Când laptele începe să fiarbă se adaugă tăițeii și zahărul. Se amestecă mereu pentru a nu se lipi fideaua.

După ce zahărul s-a topit complet se fierbe laptele până mai scade un pic și se obține consistența dorită. La final se adaugă un pic de pudră de scorțișoară. Tăițeii cu lapte se servesc calzi, dar și reci. Acest deliciu este perfect la micul dejun și nu numai. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Tăițeii cu lapte sunt gustoși, aromați și ideali de servit dimineața, la prima masă. Pentru a obține un preparat perfect, tăițeii se fierb la foc mic și se amestecă mereu pentru a nu se lipi de oală. Acest preparat gustos și aromat se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, rezultatul va fi încântător. Rețetele pot fi adaptate după preferințe și gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *