Prima pagină » Culinar » Tăiței chinezești prăjiți. Trucuri simple pentru un preparat savuros

Tăiței chinezești prăjiți. Trucuri simple pentru un preparat savuros

30 mart. 2023, 13:14,
B, , h, , în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat asiatic delicios, ideali sunt niște tăiței chinezești prăjiți. Aceștia se fac rapid, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Tăițeii chinezești prăjiți sunt gustoși, sățioși și perfecți la mesele festive, dar și atunci când dorim să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat savuros.

Tăiței chinezești prăjiți

Când vine vorba de mâncărurile cu specific asiatic, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi sunt tăițeii chinezești prăjiți. Aceștia au o savoare aparte, sunt aromați și sățioși. Mai mult, putem oferi acestui preparat un aspect deosebit și îl vom transforma într-un deliciu la mesele festive.

Tăițeii chinezești pot fi făcuți și cu sos de soia, cu legume, cu carne, iar când vine vorba de condimente, variantele sunt nenumărate. La ceas aniversar, pe lângă această mâncare gustoasă putem face și niște ciuperci umplute la cuptor, cu carne, cu legume sau cu cașcaval. Acestea sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Tăițeii chinezești prăjiți sunt alegerea perfectă atunci când vrem să pregătim rapid o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un adevărat deliciu culinar. De asemenea, putem pregăti pentru cei dragi și niște paste cu pește, cu brânză sau cu carne de pui, după preferințe. Acest preparat se servește perfect cu un sos dulce-acrișor și aromat.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat savuros la tine în bucătărie

Pentru delicioșii tăiței chinezești prăjiți vom avea nevoie de 500 g de tăiței chinezești, 700 ml de apă caldă, 600 g de carne de pui, 400 g de legume și anume bambus, ciuperci negre, varză albă, praz, ceapă, păstăi de mazăre, morcov, ardei gras și ardei verde, apoi 7 linguri de ulei, sos de soia, chili, piper, usturoi, praf de ghimbir.

Se pune o tigaie cu ulei încins la foc mic apoi se taie carnea cubulețe și se pune la călit în tigaie. După aceea se condimentează cu chili, piper, ghimbir și usturoi. Se prăjește carnea pe toate părțile apoi se adaugă peste carne și legumele tăiate cuburi potrivite. Se lasă la foc mic și se amestecă ușor până când legumele se înmoaie.

La final se adaugă tăițeii și apa caldă, apoi sosul de soia și se amestecă ușor pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Se condimentează cu puțină sare și piper după gust. Când este gata, se ia mâncarea de pe foc și se lasă la răcit apoi se servește. Cu siguranță îi vom cuceri pe cei de la masă cu acest deliciu.

Tăițeii chinezești prăjiți sunt gustoși, ușor de făcut și ideali la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică. Tăițeii chinezești au o savoare aparte și sunt recomandați și celor care se află la dietă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024