Prima pagină » Actualitate » Taifunul „Saola” a făcut ravagii în China. Persoanele care au mai puțin de 50 kg nu pot ieși din casă – VIDEO
Taifunul

Taifunul „Saola” a făcut ravagii în China. Persoanele care au mai puțin de 50 kg nu pot ieși din casă – VIDEO

03 sept. 2023, 19:56,
în Actualitate

Taifunul „Saola” a făcut ravagii în sudul Chinei sâmbătă. Având în vedere avertismentele, aproximativ 900.000 de persoane au fost evacuate în zone mai sigure cu o zi înainte. În afară de aceasta, taifunul a oprit activitățile comerciale, serviciile de transport și școlile în majoritatea zonelor din Hong Kong, precum și în alte părți ale regiunii de coastă din sudul Chinei.

Puternicul taifun a lovit orașul Zhuhai, la sud de Hong Kong, la ora 15.30, a anunțat biroul meteorologic al provinciei Guangdong.

China a interzis persoanelor care au mai puțin de 50 de kg să iasă din casă

În urma acestei furtuni, în China au fost emise ordine ca persoanele care cântăresc mai puțin de 50 de kilograme să nu iasă afară. Motivul este că taifunul se deplasează spre sud-vest de-a lungul coastei Guangdong cu o viteză de 17 kilometri pe oră. Guvernul a emis astfel de ordine pentru a preveni ca persoanele care cântăresc mai puțin să fie măturate de vânturile puternice. Videoclipurile legate de acest lucru sunt în prezent virale pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, ciclonul Saola a început să slăbească. În urma avertismentului, 780.000 de persoane au fost evacuate vineri din zonele cu risc ridicat din Guangdong. Alte 100.000 de persoane au fost evacuate în zone mai sigure din provincia vecină Fujian. Cei mai mulți dintre cei care muncesc rămân acasă. Școlile din diferite orașe au fost închise până săptămâna viitoare.

Din cauza acestui taifun, bursa din Hong Kong a fost închisă vineri. În afară de aceasta, aproximativ 460 de zboruri au fost anulate, lăsând sute de persoane blocate pe aeroport. Canalul de știri ‘CCTV’ a precizat în știrile sale că autoritățile feroviare au oprit circulația trenurilor care vin în provincia Guangdong din noaptea de vineri până sâmbătă seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024