Prima pagină » Sanatate » Tahicardie sinusală. Când este nevoie să consulți un cardiolog

Tahicardie sinusală. Când este nevoie să consulți un cardiolog

06 sept. 2022, 15:55,
în Sanatate

Persoanele care suferă de dureri de inimă de obicei sunt bolnavi de tahicardie sinusală. În mod normal, ritmul cardiac este setat de nodul sinusal. Tahicardia sinusală reprezintă o frecvență cardiacă mai rapidă, mai mult de 90 de bătăi pe minut, stabilită, așa cum era de așteptat, de nodulul sinusal.

Este bine să știi că tahicardia sinusală la copii este stabilită în funcție de alți indicatori de frecvență cardiacă. În primul rând aceasta este stabilită conform normei de vârstă, deoarece frecvența cardiacă normală la copii este mai mare decât la adulți. Tahicardia provoacă palpitații. Acestea sunt simțite ca o senzație de bătăi rapide sau crescute ale inimii. Palpitațiile sunt un simptom subiectiv al tahicardiei. Unii oameni simt periodic chiar bătăi normale ale inimii, în timp ce alții pot să nu simtă tulburări grave de ritm chiar dacă suferă de această afecțiune. Prin urmare, senzația de bătăi ale inimii nu este mereu un semn al unei boli de inimă.

medic care asculta cu un stetoscop inima unei femei

Uneori, o palpitație bruscă sperie o persoană, provocând emoție și, în consecință, crește bătăile inimii și tahicardia

Tahicardie sinusală. Când trebuie să te îngrijoreze simptomul

Întărirea și creșterea frecvenței cardiace este o reacție normală a organismului la activitatea fizică, stres, care se simte sub formă de palpitații și tahicardie. De regulă, aceasta este tahicardia sinusală, care apare ca urmare a mecanismelor complexe de reglare a sistemului cardiovascular. Tahicardia este simțită, mai ales, în urma creșterii influenței simpatice asupra stimulatorului cardiac, adică nodului sinusal.

Ritmul sinusal accelerat al inimii permite țesuturilor să fie alimentate mai activ cu oxigen și substanțe nutritive, deoarece cerințele de energie cresc semnificativ în timpul exercițiilor fizice. Tahicardia sinusală a inimii după odihnă dispare de la sine și nu provoacă disconfort. Doar în combinație cu alte simptome, bătăile inimii pot indica anomalii. Simptomele care însoțesc palpitațiile depind de boala a cărei manifestare sunt.

femeie care se tine de inima

Tahicardia sinusală în timpul sarcinii este o variantă normală dacă nu provoacă durere

Din ce cauză se manifestă palpitațiile și tahicardia. Boli semnalate de aceste două fenomene

Palpitațiile și tahicardia apar în cazul mai multor boli. De obicei, aceste două simptome sunt provocate atunci când o persoană suferă de aritmii, adică tulburări ale ritmului inimii, endocardită, miocardită, distrofie miocardică și cardioscleroză.

Alte boli care sunt semnalate de aceste simptome sunt hipertensiune arterială, defecte cardiace, tromboflebită, anemie, nevroză, distonie vegetativ-vasculară și boli endocrine. Aceste manifestări pot fi simțite și în timpul tirotoxicozei, bazofilelor crescute, afecțiunilor hipoglicemiante în diabet zaharat și în timpul condițiilor febrile.

femeie care se tine de inima

Ritmul sinusal accelerat al inimii permite țesuturilor să fie alimentate mai activ cu oxigen și substanțe nutritive

Tahicardie în timpul sarcinii. Tratament pentru a scăpa de acest disconfort la inimă

Tahicardia sinusală în timpul sarcinii este o variantă normală dacă nu provoacă durere sau alt disconfort în piept. În timpul sarcinii, sistemul cardiovascular al mamei trebuie să funcționeze pentru doi, oferind fătului toate substanțele nutritive necesare și, prin urmare, ritmul cardiac crește.

Uneori, o palpitație bruscă sperie o persoană, provocând emoție și, în consecință, crește bătăile inimii și tahicardia. Acest lucru creează un cerc vicios care poate degrada foarte mult calitatea vieții. În unele cazuri, combinația dintre palpitații și tahicardie cu anxietate ridicată provoacă reacții autonome suplimentare. Astfel, începe să se manifeste transpirația, dificultăți de respirație, tremur la nivelul membrelor, amețelile determină pacientul să se teamă de moarte și să creadă în mod fals că are o boală gravă, care îi pune viața în pericol.

În astfel de cazuri, tratamentul tahicardiei sinusale se efectuează cu participarea unui psihoterapeut. O imagine obiectivă a stării sistemului cardiovascular va fi oferită de studii precum monitorizarea zilnică Holter ECG și testele de efort, adică banda de alergare și ergometrie bicicletă.

Dacă există o tahicardie sinusală pronunțată, simptome ale oricărei boli cardiovasculare sau de altă natură, atunci tratamentul patologiei de bază este necesar pentru a o elimina. Dacă palpitațiile și tahicardia reapare destul de des sau pur și simplu îți provoacă o mare anxietate, consultați un cardiolog.

grafica femeie care se tine de inima din cauza tahicardiei

Întărirea și creșterea frecvenței cardiace este o reacție normală a organismului la activitatea fizică, stres, care se simte sub formă de palpitații și tahicardie

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Playtech.ro
Doliu în România! Marea actriţa din Liceeni s-a stins prea devreme, colegii sunt în stare de...
observatornews.ro
21 de județe intră de la ora 10.00 sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. Lapoviță și ninsori la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Avertisment pentru românii care pleacă în vacanță în Europa. Amenzi de 25.000 de euro
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Planul lui George Simion a fost devoalat de un pion important din sistem
Playtech.ro
Alocația pentru susținerea familiei. Cine o poate primi, condiții și valoarea actuală
Dailybusiness.ro
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
RomaniaTV
BOMBĂ în sport! Marea gimnastă, olimpică la Antena, a părăsit România și a trecut la ''Martorii lui Iehova'': Fac muncă de misionariat. Este o chemare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Călin Georgescu, ASASINAT în România!! Vestea NEAGRĂ a picat ca un trăsnet
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
ego.ro
Ce face Nicușor Dan, în fiecare dimineață, când nu este în campanie electorală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`