Prima pagină » Magazin » Tablourile cu Licheni: O Noua Dimensiune a Designului Interior
Tablourile cu Licheni: O Noua Dimensiune a Designului Interior

Tablourile cu Licheni: O Noua Dimensiune a Designului Interior

16 aug. 2024, 12:33,
în Magazin

In era moderna, unde urbanizarea rapida si stilul de viata agitat domina, necesitatea de a aduce natura in spatiile interioare a devenit esentiala pentru echilibrul nostru psihic si fizic. Natura si arta isi gasesc mereu noi moduri de a se exprima, iar creativitatea sustinuta prin proiectarea laborioasa a spectaculoaselor tablouri licheni a fost imbratisata, rapid, drept o tendinta inovatoare si captivanta.

Vorbim despre decoratiuni ce pot fi integrate in diverse stiluri de design, de la minimalist la rustic sau industrial, perfecte pentru decorarea locuintelor, birourilor, hotelurilor, restaurantelor si nu numai. Extrem de versatile, tablourile cu licheni pot fi utilizate intr-o varietate de moduri:

  • Decoratiuni de perete: Cel mai comun mod de utilizare este ca piese de decor pentru perete, aducand un accent natural si vibrant oricarei incaperi.
  • Logo-uri personalizate: Multe companii aleg sa-si reprezinte logo-ul cu ajutorul lichenilor stabilizati, combinand branding-ul cu elemente naturale.
  • Panouri acustice: Datorita proprietatilor lor fonoabsorbante, lichenii stabilizati sunt ideali pentru integrarea in panouri acustice care reduc zgomotul ambiental in birouri sau alte spatii publice.

In plus, textura tridimensionala si varietatea culorilor disponibile adauga profunzime si dinamism decorului. Nu necesita intretinere, nu au nevoie de lumina solara directa, apa sau taiere, eliminand, din start, efortul asociat intretinerii plantelor vii.

Cum se creeaza tablourile cu licheni?

Procesul de creare a unui tablou cu licheni implica mai multe etape esentiale:

  1. Recoltarea: Lichenii sunt recoltati manual, din paduri, respectandu-se reglementarile de protectie a mediului, pentru asigurarea sustenabilitatii.
  1. Stabilizarea: Lichenii recoltati sunt tratati cu o solutie speciala care inlocuieste apa din structura lor, mentinandu-i astfel flexibili si rezistenti pentru o perioada indelungata, de 10-15 ani.
  1. Colorarea: Lichenii stabilizati pot fi colorati prin utilizarea pigmentilor naturali pentru a se obtine diverse nuante care sa se potriveasca cu designul dorit, insa unele tablouri sunt disponibile chiar si in culorile naturale ale lichenilor.
  1. Asamblarea: Lichenii sunt montati manual pe un suport, creand un design artistic. Acest proces necesita precizie si o atentie deosebita la detalii pentru obtinerea unui rezultat armonios si placut vizual.

Fuziune perfecta intre natura si arta!

Tablourile cu licheni reprezinta o combinatie inedita, inovatoare, intre elementele naturale si expresia artistica. Sunt realizate din licheni stabilizati, o forma de vegetatie care a fost tratata ecologic pentru a-si pastra aspectul natural si prospetimea, fara a necesita intretinere.

Lichenii stabilizati sunt recoltati in mod sustenabil si supusi unui proces de conservare care inlocuieste umiditatea naturala cu o solutie biodegradabila. Astfel, acestia raman moi, flexibili si isi pastreaza culoarea naturala ani la rand.

  • Recoltarea responsabila si procesul de stabilizare ecologica asigura un impact minim asupra mediului, ceea ce face aceste tablouri licheni o alegere „verde”, eco-friendly, pentru designul interior. Beneficiile lor estetice, functionale si ecologice transforma spatiile interioare in oaze de liniste si frumusete naturala, contribuind la crearea unui mediu mai sanatos, mai sustenabil.

Lichenii stabilizati sunt hipoalergenici, contribuind la imbunatatirea calitatii aerului prin capacitatea lor de a absorbi umezeala si de a regla umiditatea in incaperi. De asemenea, prezenta naturii in spatiile interioare poate reduce stresul, poate spori creativitatea si poate imbunatati starea generala de bine.

Fuziunea intre natura si arta, in contextul integrarii tablourilor cu licheni in designul interior, evidentiaza:

  • utilizarea materialelor/elementelor naturale (frunze, flori, scoarta de copac, etc.);
  • transmiterea unor mesaje de conservare si apreciere a naturii (subliniind importanta protejarii mediului inconjurator);
  • redarea peisajelor naturale cu o atentie deosebita la detalii si culori, tehnici de textura care adauga profunzime si dinamism operelor de arta;
  • utilizarea simbolurilor naturale pentru a exprima emotii, idei sau povesti, adaugand o dimensiune filosofica sau spirituala lucrarilor.

AdryiArt (adryiart.ro) reuseste sa creeze intocmai aceasta fuziune, folosind elementele naturii pentru a crea colectii de tablouri licheni impresionante, care nu doar reproduc frumusetea naturala, ci o interpreteaza, totodata, intr-o maniera creativa ce capteaza cu succes esenta „verde” intr-un mod unic si inspirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`