Prima pagină » Sanatate » Tabel puls pe vârste. Când ritmul cardiac semnalează o problemă de sănătate

Tabel puls pe vârste. Când ritmul cardiac semnalează o problemă de sănătate

12 dec. 2022, 12:32,
în Sanatate

Pentru a te asigura că ritmul tău cardiac nu semnalează nici o problemă de sănătate este bine să consulți un tabel pentru puls pe vârste. De menționat este faptul că modificările datorate factorilor externi sau emoțiilor sunt considerate normale. Ritmul cardiac se accelerează în timpul stresului, al activității fizice și din cauza diferitelor boli.

Tot ceea ce se află în spatele ritmului cardiac este un marker biologic de bază al bunăstării umane. Dar pentru a „descifra” semnalele trimise de inimă sub formă de bătăi și impulsuri, trebuie să cunoașteți ritmul cardiac normal în funcție de vârstă. Atunci când numărul de bătăi este mai mic de 50 pe minut, iar pacientul se simte amețită și prezintă simptome de greață este indicat să consulte un medic. Dacă această situație persistă timp de aproximativ o săptămână, este vorba de bradicardie și trebuie să se ia măsuri urgente.

grafica persoana care isi masoara pulsul

Orice variație se poate datora unei anomalii specifice

Tabel puls pe vârste. Cum este resimțit acesta în corp?

Există mai multe tipuri de ritm cardiac. Primul tip este considerat cel arterial. Acesta este un indicator informativ al funcției cardiace, al structurilor vasculare și al procesului circulator în general. De obicei, se măsoară la artera radială a extremităților superioare.

Ritmul cardiac venos este măsurat prin palpare în zona venei jugulare cervicale. Iar cel capilar se evaluează prin modificarea culorii pielii de pe frunte sau de pe patul unghiei. De menționat este faptul că pulsul are anumite caracteristici care sunt utilizate în diagnosticarea anomaliilor cardiace și vasculare. Printre acestea se numără ritmul, care determină intervalele de timp dintre bătăile inimii. HR, adică ritmul cardiac, acesta este măsurat în cifre și mărimea pulsului.

Orice variație se poate datora unei anomalii specifice și, prin urmare, este un motiv pentru a consulta un specialist pentru diagnostic și tratament. Oxigenul intră în organe și în țesuturile moi odată cu sângele, care curge la o anumită presiune. Acest lucru creează un puls care se simte în tot corpul nostru și în fiecare vas de sânge. Pe de altă parte, o undă de puls poate fi văzută ca un val de mișcare a pereților vasculari sub o anumită presiune. Numărul acestor unde corespunde de obicei numărului de bătăi ale inimii.

tabel cu valorile pulsului pe varsta

Pentru a afla dacă suferiți de o afecțiune cardiacă, trebuie să vă măsurați pusul și să îl comparați cu cifrele din tabelul corespunzător

Cum poate fi măsurat pulsul? Toate metodele posibile

Principala modalitate de măsurare a pulsului este prin palpare. Aceasta este o metodă manuală care se bazează pe atingere. Este rapid și ușor și nu necesită nicio pregătire specială. Pentru a obține o citire exactă, trebuie să respectați regulile de măsurare a pulsului.

Astfel, întâi de toate așezați-vă degetul mijlociu și arătătorul pe pielea de deasupra zonei arterei. Numărați numărul de bătăi în decurs de un minut. De asemenea, puteți face acest lucru rapid, numărând timp de 20 de secunde și înmulțind rezultatul cu trei. Puteți utiliza un dispozitiv special numit monitor de ritm cardiac.

Frecvența cardiacă este determinată în condiții de repaus fizic și emoțional complet. O persoană sănătoasă are o frecvență cardiacă între 60 și 80 bpm. O creștere a ritmului cardiac peste aceste limite se numește tahicardie, iar o scădere se numește bradicardie.

Pentru a afla dacă suferiți de o afecțiune cardiacă, trebuie să vă măsurați pusul și să îl comparați cu cifrele din tabelul corespunzător. Orice anomalie necesită atenție medicală, deoarece poate indica o disfuncție circulatorie sau o sănătate precară a peretelui vascular. La copii și adolescenți, ritmul cardiac este mai mare decât la adulți.

pulsul unei persoane afisat pe un ceas electronic

Există mai multe tipuri de ritm cardiac

Factorii care influențează ritmul cardiac. Modificările posibile în timpul efortului fizic

Ritmul cardiac este influențat de obiceiurile de exerciții fizice ale organismului, de exemplu, jogging, mersul pe jos, înotul și mersul pe bicicletă. La bărbații care fac exerciții fizice și duc un stil de viață sănătos, mușchiul inimii pompează același volum de sânge, dar într-un număr mai mic de bătăi. Din punct de vedere științific, această afecțiune se numește sindromul inimii sportive.

Un stil de viață activ și activitățile sportive antrenează mușchiul cardiac. Exercițiile cardio regulate cresc calitatea vieții și longevitatea. De asemenea, plimbările zilnice în aer liber sunt suficiente. Este bine să știi faptul că atunci când alergi sau întreprindeți alte activități fizice ritmul cardiac se schimbă. Astfel, pulsul în repaus trebuie să fie de 60-80 bpm. În timpul efortului fizic se observă următoarele modificări. Valorile maxime sunt calculate ca diferență între 220 și vârstă. De exemplu, persoanele în vârstă de 30 de ani ar trebui să scadă 30 din 220 și veți obține 190 bpm.

Din moment ce ai consultat un tabel pentru puls pe vârste trebuie să-l aplici pentru a calcula indicele normal al ritmului cardiac în timpul și după unui efort fizic. Astfel, trebuie să știi că minimul este jumătate din maxim, adică 190 împărțit la 100 și înmulțit cu 50, se obține 95 bpm. Moderat este 70% din maxim, adică 190 împărțit la 100 și apoi înmulțit cu 70 pentru a obține 133 bpm. Nu uitați că activitatea fizică poate varia. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când efectuezi acest calcul.

pulsul unei persoane care merge pe bicicleta afisat pe un ceas electronic

Este bine să știi faptul că atunci când alergi sau întreprindeți alte activități fizice ritmul cardiac se schimbă

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Mari schimbări în Codul Rutier. Mulți șoferi sunt afectați
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`