Prima pagină » Informații utile » Tabel greutate la copii băieți. Care sunt valorile normale?

Tabel greutate la copii băieți. Care sunt valorile normale?

12 aug. 2024, 08:42,
în Informații utile

Atât înălțimea, cât și greutatea la copii, ridică semne de întrebare proaspeților părinți care se întreabă dacă acesta are parte de o dezvoltare normală. Pe măsură ce cresc, e greu de observat dacă totul este normal, însă tabelul de greutate la copiii băieți poate fi de mare ajutor, cel puțin orientativ.

Tabel greutate la copiii băieți

În ceea ce privește apariția pe lume, nou născuții au, în general, aproximativ 3,5 kg și 50 de cm. Imediat, aceștia cresc în greutate și înălțime, ajungând ca la 6 luni să aibă aproximativ 7,5 kg și 67 de cm. După un an, greutatea medie este de 9,5 kg și 75 de cm.

În anii următor, o dezvoltare normală la băieți, ar face ca la 2 ani să aibă aproximativ 12,5 kg și 87 de cm, iar la 3 ani 14 kg și 95 de cm. Progresiv, la 4 ani ar crește la 16 kg și 102 cm, iar la 5 la 18 kg și 108 cm.

Momentul când cel mic face primii pași la școală, la 7 ani, îl prinde cu o greutate de aproximativ de 23 de kg și o înălțime medie de 121 de cm, urmând ca la 10 ani să crească la 23 de kilograme și 137 de cm.

În adolescență, dezvoltarea este mult mai accelerată și se vor observa și mai mult diferențele dintre fiecare copil, diferențe date de propria genă. Astfel, la vârsta de 13 ani, greutatea medie va fi de 45 de kg, iar înălțimea de 156 de cm, iar la 16 ani vor avea aproximativ 60 de kg și, în medie 173 de cm.

Cum asiguri o dezvoltare sănătoasă a copilului

De multe ori e greu de monitorizat greutatea copilului din cauza faptului că acesta ia în greutate pe măsură ce se dezvoltă. Aceste kilograme în plus pot scădea în momentul în care ia în înălțime, sau pot rămâne, moment în care copilul e predispus la obezitate sau probleme de sănătate. Obezitatea la copii este periculoasă întrucât cresc șansele să dezvolte alte afecțiuni la maturitate.

Pentru a vă ajuta copilul să-și mențină o greutate normală, trebuie să aveți grijă la câteva aspecte privind stilul său de viață și anume: să consume alimente și băuturi sănătoase, să aibă activități fizice zilnice, să aibă un timp redus de stat în fața ecranelor și să aibă un program de somn adecvat.

Greutatea copilului poate fi influențată, pe lângă factorii externi, și de genetic, istoric familial sau probleme medicale. Sau, mai poate exista cazul în care, dacă mama are obezitate sau acumulează kilograme excesive pe parcursul sarcinii, atunci există riscul să nască un copil mai mare sau care să fie predispus spre obezitate.

Tabelul de greutate la copiii băieți este strict orientativ, pentru a vă face o idee, însă cel mai în măsură este medicul care vă poate spune despre copilul dumneavoastră dacă se află în valorile normale. Nu uitați că fiecare copil este și se dezvoltă diferit, astfel nu toți, la aceeași vârstă, vor avea aceeași greutate sau înălțime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 decembrie 2024
04 decembrie 2024