Prima pagină » Sanatate » Tabel „Dieta Rina”: În ce constă cea mai eficientă cale de a slăbi

Tabel „Dieta Rina”: În ce constă cea mai eficientă cale de a slăbi

01 feb. 2022, 15:57,
în Sanatate

Pentru cei doritori să slăbească există soluția perfectă, și anume tabelul „dieta Rina”. Aceasta este una dintre cele mai populare diete datorită eficienței sale, după spusele celor care o urmează.
Totuși, programul alimentar la care facem referire nu reprezintă o metodă strictă în adevăratul sens al cuvântului. În mod normal, atunci când spunem „dietă” spunem automat și „restricții”. Atunci când vine vorba de regimul Rina, este important să știm că nu ne este restricționat niciun aliment, ci sunt doar organizate altfel decât suntem obișnuiți.
Scopul principal al acestui regim alimentar disociat constă în îmbunătățirea digestiei. Desigur, ca urmare a acestui lucru, intervine și slăbitul într-un mod sănătos.
Se spune că această dietă a fost creată de un anumit sportiv american și este asociată, de obicei, cu exercițiile fizice.

farfurie impartita pe diferite tipuri de alimente

Este important să știm că nu ne este restricționat niciun aliment

Etapele dietei Rina

Există trei etape ale acestui regim alimentar. Prima este reprezentată de perioada de purificare care are loc între ora 4:00 dimineața și ora la care servim prânzul (orele 12:00-13:00 după-amiaza). Aceasta este perioada în care putem consuma fructe sau legume la interval de două ore. Scopul acestei etapei de purificare este de a elimina toxinele adunate în organism.
Deși sunt recomandate în mod special fructele și legumele crude, acestea pot fi și fierte pentru micul dejun. Pe parcursul acestei faze putem, ocazional, să preparăm sucuri naturale din fructele pe care urma să le consumam.
Perioada de ingestie este a doua etapă a acestui regim disociat și se desfășoară începând cu ora prânzului până la ora 20:00. În această etapă sunt incluse atât prânzul, cât și cina. La fel ca în majoritatea dietelor, nu ne mai este permis să consumăm alimente după ora 20:00. De altfel, este recomandat să nu avem niciun fel de gustare între cele două mese din perioada de ingestie.
Urmează perioada de digestie care se desfășoară între ora 20:00 și ora 4:00 (se încheie odată cu începerea perioadei de purificare). În această etapă, în timp ce corpul nostru se odihnește, nutrienții din alimentele pe care le-am consumat sunt asimilați. Cel mai bine pentru procesul de digestie este să luăm cina cu măcar trei ore înainte de a ne culca. Acest lucru este recomandat oricând, chiar și înafara dietei.

ilustatie ceas in mijlocul alimentelor

Există trei etape ale acestui regim alimentar

Tabel dieta Rina: Regula celor 4 zile

Dieta Rina se bazează pe un regim organizat pe 4 zile care se repetă până în ziua 29 a dietei. În acea zi, este recomandată detoxifierea (adică trebuie să bem doar apă sau ceai). Însă, după această zi, regimul de 4 zile este reluat. Dieta Rina are loc într-un interval de 90 de zile.

Dieta Rina – Prima zi

În ziua 1 a dietei, putem consuma doar proteine. Nu există o limită a cantității, ci trebuie doar să avem grija să nu amestecăm proteinele cu carbohidrați sau alimente ce au la bază amidon.
În ziua dedicată proteinelor, alimentele de bază sunt reprezentate de carne, ouă și pește. Carnea pe care o consumăm nu trebuie să fie prea grasă, așa că este recomandată carnea de pui, vită, iepure, pește, dar și fructele de mare. Acestea trebuie preparate la grătar, la cuptor sau pur și simplu, fierte.
Lactatele, brânzeturile sunt, de asemenea, permise.
Totuși, nu trebuie să amestecam tipurile de proteine. Daca doriți să mâncați carne veți consuma doar carne. La fel și în cazul lactatelor, de exemplu.
Există și legume care se află într-o categorie neutră. Pe acestea le putem consuma sub forma unei salate, alături de tipul de proteină pe care alegem să-l preparăm pentru prânz.
La cină, trebuie să păstram același tip de proteină pe care l-am avut și la prânz, însă, la jumătatea cantității.

ilustratie inima formata din fructe si legume

Există și legume care se află într-o categorie neutră

Dieta Rina – A doua zi

În ziua 2 a dietei trebuie consumate alimentele care sunt foarte bogate în amidon. Ca exemplu, avem fasolea, mazărea, orezul, cartofii, cerealele s.a.
În această etapă se pot consuma mai multe tipuri de alimente pe decursul aceleiași mese. Deși, pastele sunt bogate în amidon, nu sunt recomandate în cadrul acestei zile. Cele mai potrivite pentru acest regim sunt alimentele care pot fi consumate în aceeași stare din care au fost culese. La prânz, se poate consuma și o felie de pâine integrală.

Dieta Rina – A treia zi

A treia zi este dedicată carbohidraților. Această etapa reprezintă excepția de la regulă oricărei diete pentru că pot fi consumate alimente precum pizza, pâine, diferite deserturi. Așadar, produsele din aluat nu sunt interzise. Totuși, regula de a nu amesteca diferite tipuri de alimente rămâne încă valabilă.

Dieta Rina – A patra zi

În această zi, trebuie să consumăm doar fructe sau legume. Nici acum nu avem voie să amestecăm fructele cu legumele. Așadar, dacă alegem să mâncam doar fructe, avem o varietate largă. Aici intra și fructele uscate, sucurile de fructe, compotul, nuci. Dacă ne hotărâm să consumăm legume, putem face legume la grătar, supe de legume sau sucuri.
După ziua fructelor și a legumelor, urmează să reluăm ciclul celor 4 zile timp de 90 de zile.

Astfel, tabelul „dieta Rina” poate fi una dintre cele mai eficiente metode de a slăbi. Acest regim are la bază un principiu vechi care a dat roade pe parcursul anilor.

femeia care isi masoara talia si tine o farfurie cu fructe

Această dietă poate fi una dintre cele mai eficiente metode de a slăbi

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *