Prima pagină » Business în România » Syntronic, companie suedeză de design industrial, deschide un sediu în România la Timișoara

Syntronic, companie suedeză de design industrial, deschide un sediu în România la Timișoara

12 aug. 2024, 11:10,
George Cristian în Business în România

Compania suedeză de design industrial Syntronic a decis să deschidă un sediu în România, în localitatea Timișoara. Compania suedeză are peste 1900 de angajați în întreaga lume.

Syntronic este o companie de top în domeniul proiectării inginerești, având peste 35 de ani de experiență în dezvoltare, producție și servicii post-vânzare, precum și în tot suportul necesar pe parcursul ciclului de viață al produsului. Lucrăm fie în propriile noastre facilități, fie la sediul dumneavoastră. Suntem globali, dar întotdeauna aproape de dumneavoastră.

Syntronic a deschis un sediu în România, la Timişoara

Compania suedeză de design industrial Syntronic a lansat recent o nouă unitate în România, situată la Timişoara, sub denumirea de Syntronic Production and Aftermarket Services.

Björn Jansson, fondator și CEO al Syntronic Group, a subliniat că deschiderea acestei noi locații în România le va permite să ofere servicii de producție și reparații electronice de înaltă eficiență și cost-efective pentru clienții din regiunea EMEA. Jansson a explicat că această expansiune în România este un exemplu al angajamentului companiei de a combina prezența locală cu expertiza globală.

Această mișcare face parte din planul mai amplu al companiei de a se extinde internațional. Echipa de la Timişoara se va dedica inițial soluțiilor de reparații care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor. Pe termen lung, sucursala românească va începe și producția în volume mari, oferind astfel și soluții de producție la cost redus, pe lângă serviciile de reparații.

Syntronic a menționat că Timişoara este bine cunoscută pentru centrul său de producție avansat și pentru forța de muncă bine pregătită. În viitor, compania suedeză intenționează să continue extinderea în România, acoperind domenii precum Producție, Servicii Aftermarket și Logistică. La nivel global, rețeaua Syntronic include nouă țări și aproximativ 2000 de angajați.

Ce se întâmplă cu locurile de muncă din România?

Piața locurilor de muncă din România este una extrem de ”elastică”. Unele fabrici se închid, în timp ce altele se deschis în România. De exemplu, industria auto din România trece prin schimbări semnificative, cu peste 25.000 de locuri de muncă dispărute în ultimii ani. Aceasta reprezintă un semnal de alarmă, având în vedere că sectorul auto este un pilon esențial pentru economia românească.

Este important de menționat că Leoni a anunțat închiderea fabricii de cablaje din Luduș și o reducere de 10% a forței de muncă la fabrica din Bistrița.

Factori precum creșterea salariului minim, cererea tot mai mare pentru muncitori calificați, electrificarea industriei auto și criza componentelor din ultimii ani au dus la o reorganizare a forței de muncă în sectorul auto local. Deși în prezent sunt încă peste 230.000 de angajați în acest sector, locurile de muncă au suferit modificări semnificative. Potrivit datelor centralizate de ZF și Bridge to Information, cele 20 de companii cu cele mai mari reduceri de personal între 2018 și 2023 au eliminat peste 25.000 de locuri de muncă. Așadar, pe o piață extrem de sensibilă, faptul că Syntronic, companie suedeză de design industrial, deschide un sediu în România la Timișoara, este o veste bună pentru români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024