Prima pagină » National » Sylvia Hoişie, medicul care a făcut parte din echipa ce a inventat Polidinul: „Mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID”

Sylvia Hoişie, medicul care a făcut parte din echipa ce a inventat Polidinul: „Mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID”

25 nov. 2020, 22:49,
Bianca Rebegea, în National

Medicul Sylvia Hoişie a făcut parte din echipa ce a inventat Polidinul. Femeia, în vârstă de 93 de ani, a oferit un interviu pentru Adevărul, în care a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19.

În momentul în care a fost întrebată de ce românii sunt reticenți în privința vaccinului, care ne-ar putea scăpa cel mai repede de pandemie, medicul a răspuns că încrederea oamenilor în vaccinuri a fost dintotdeauna o problemă delicată, deoarece a depins de cultură,  de dispoziţia de a accepta sau nu efectele progresului ştiinţelor asupra societăţii umane, de experienţa individuală a fiecăruia.

”Gândiţi-vă la vaccinul antigripal, care n-a prea fost agreat la începuturile sale, iar astăzi îl căutăm în farmacii şi nu-l găsim. Eu mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID, doar nu ştiu dacă şi cum voi putea să-l obţin”, a mai spus Sylvia Hoişie.

Potrivit Sylviei Hoișie, orice vaccin trebuie să treacă testul încrederii publice

”Să nu uităm că ne luptăm cu boala cauzată de COVID de nici un an, în vreme ce alte vaccinuri au avut nevoie de ani de zile ca să devină componente acceptate ale prevenţiei bolilor. Cercetarea medicală a aflat despre existenţa virusului abia din ianuarie 2020, deci de mai puţin de unsprezece luni. (…)

Demonstrarea eficienţei unui asemenea vaccin este o chestiune de durată şi tocmai rapiditatea cu care s-a lucrat acum poate alimenta îndoielile multora. Dar avansul ştiinţei medicale poate garanta succesul unui vaccin preparat chiar şi atât de repede, faţă de standardele obişnuite”, a mai spus ”mama” Polidinului, potrivit adevarul.ro.

Orostim, noul Polidin. Cât de eficient este împotriva coronavirusului

Institutul Cantacuzino se pregătește să reia producţia de Polidin, modulatorul românesc de imunitate, renumit printre cei născuți înainte de 1989.

Medicul Sylvia Hoişie, cea care a lucrat în echipa de cercetători ce a dezvoltat acest imunomodulator în anii ’60, a vorbit despre posibilitatea ca Polidinul să fie de ajutor și în lupta împotriva COVID.

”După părerea mea, fiind un imunomodulator, Polidin ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID. Atât formula veche, cât și cea nouă, care e tot un preparat al nostru”, a spus Sylvia Hoișie la Digi24.

Medicul Sylvia Hoișie a menționat că noul produs de ”tip Polidin”, dezvoltat de Institutul Cantacuzino este un preparat oral care se cheamă Orostim.

Cercetătoarea afirmă că Orostim a fost declarat un supliment alimentar, pentru că în acest caz, procedurile de control se încheie mai repede.

Orostimul este tot un polimicrobian, foarte bun, de patru ori mai concentrat decât Polidinul, care se administrează pe cale orală. Are foarte multe calități.

Mai există astfel de preparate pe piață, chiar anul trecut am avut un preparat venit din Italia, foarte asemănător cu ceea ce am dat noi prin anii ’80 și care până în 2011 se găsea pe piață (Polidinul – N.R.)”, a spus medicul Sylvia Hoișie.

Cercetătoarea arată că Orostim a fost conceput pentru a se administra trei luni la rând, câte 10 zile, cu scopul de a preveni ”toate răcelile, toate virozele care sunt în timpul toamnei și iarna. Fiind oral, este foarte bun și pentru copii.

Preparatul există și în doze mai mici, pentru copii, de 4 mg, și o doză pentru adulți, de 8 mg. Zece zile la rând, timp de trei luni de zile, se ia o singură capsulă”, a explicat Sylvia Hoișie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *