Prima pagină » Eveniment-Social » Sute de studenți din Iași au făcut galerie colegilor premiați la Festivalul Artei și Creației Studențești ,,Gaudeamus” – GALERIE FOTO

Sute de studenți din Iași au făcut galerie colegilor premiați la Festivalul Artei și Creației Studențești ,,Gaudeamus” – GALERIE FOTO

14 apr. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Alianța formată din Asociația Studenților Chimiști „Chemis” și Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații a câștigat, al doilea an consecutiv, Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”

Momentele artistice care au impresionat spectatorii și jurații au fost de teatru, umor, pantomimă, dans popular, streetdance, dans duet, monolog, grup vocal, trupă muzică, creație muzică, film și animație.

Număr impresionant de spectatori la Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”

o poză cu asociațiile studențești

Sute de studenți au făcut o atmosferă copleșitoare, prin galeria făcută

Festivalul Artei și Creației Studențești este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Iași, fiind dedicat studenților talentați din mediul universitar. Scopul festivalului este de a promova valorile culturale și artistice ale studenților.

La Festivalul „Gaudeamus” au fost 3.038 de spectatori. În ceea ce privește cadrele didactice, au fost 146, dintre care rectori, prorectori, decani, prodecani și profesori universitari.

ASC „CHEMIS” și ASAFCI au obținut punctajul câștigător, în urma unei jurizări realizate de referenții culturali ai Casei de Cultură a Studenților din Iași și a prezenței studenților și profesorilor la spectacole.

„Mă simt mai mult decât împlinită pentru această victorie. Eu am fost, mai întâi, voluntar în bordul de conducere, acum sunt președintele Asociației Studenților Chimiști «Chemis». Acest lucru a venit treptat și este o experiență care îmi aduce multe împliniri.

Noi nu suntem la prima experiență, pentru că am mai luat locul I la ediția anterioară, dar de anul trecut am ridicat ștafeta și acest lucru nu face decât să fim mult mai competitivi noi între noi. Nu face decât să mă împlinească faptul că, deși suntem pe partea de inginerie, reușim cu emisfera stângă și emisfera dreaptă să le egalăm și chiar partea artistică să primeze”, menționează Ana Maria Lupu, președintele Asociației Studenților Chimiști „Chemis”.

Sute de studenți au făcut o atmosferă copleșitoare

 o poză cu președinții asociațiilor studențești, ASC CHEMIS și ASAFCI

Totalul spectatorilor care au fost prezenți la festivalul „Gaudeamus” este de 3.038. În ceea ce privește cadrele didactice, prezenți au fost 146

Sute de studenți au făcut o atmosferă demnă de un festival. Concurenții au realizat momentele artistice care au avut în spate pregătiri și repetiții timp de săptămâni întregi, lucru care denotă implicarea și perseverența lor.

Anul acesta au fost organizate opt spectacole, create de opt alianțe formate din șaisprezece asociații studențești. În cadrul festivalului, studenții formează alianțe între două asociații sau ligi studențești și prezintă, în cadrul competiției, un program cultural artistic ce cuprinde zece momente artistice care se încadrează în maximum 120 minute de spectacol.

Mariana Florea, președintele Asociației Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști, deși nu face parte din alianța câștigătoare, se bucură de faptul că a avut oportunitatea de a lua parte la un eveniment de o amploare mare în rândul studenților.

„Este pentru prima data când am contact direct cu acest festival și să organizezi un astfel de spectacol nu este ceva ce poate fi luat din scurt. Mă bucur să văd cât de fericiți sunt voluntarii și cât de implicați sunt. Este o oportunitate de a da ce este mai bun din noi și de a ne exprima talentele”, declară Mariana Florea, președintele Asociației Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști.

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” atrage anul mii de vizitatori, inclusiv reprezentanți ai mediului cultural. Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru studenții care vor să-și facă vizibilă munca și de a intra în contact cu alte persoane din domeniul lor de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *