Sute de studenți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, implicați în proiectul „Start experiența – START.EXE” (POCU)/626/6/13/130654, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Participanții au manifestat disponibilitate și deschidere față de obiectivele proiectului
Studenți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, implicați în proiectul „Start experiență – START.EXE”. Aceștia vor beneficia de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru dobândirea de competențe transversale corelate cu necesitățile pieței muncii și vor participa la stagii de practică. La Universitatea „Cuza”, 325 de studenți vor fi selectați pentru a beneficia de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, prin dobândirea de competențe practice, în vederea creșterii oportunităților de angajare.
Sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, prin dobândirea de competențe practice, în vederea creșterii oportunităților de angajare
Astfel, scopul principal al proiectului este de a oferi sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, prin dobândirea de competențe practice, în vederea creșterii oportunităților de angajare.
„Prin intermediul acestui proiect, timp de doi ani, 325 de studenți selectați de la ciclul de licență (anii II și III/IV) și studenți la ciclul master (anii I, II) de la facultățile de Biologie, Chimie, Drept, Economie și Administrarea Afacerilor, Fizică, Educație Fizică și Sport, Informatică, Filosofie și Științe Social-Politice, Istorie, Geografie și Geologie, Matematică, Psihologie și Științe ale Educației vor beneficia de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, prin dobândirea de competențe practice, în vederea creșterii oportunităților de angajare”, au transmis oficialii UAIC.
Valoarea totală a proiectului este de 4.722.977,82 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 4.628.518,20 lei.
Vor fi premiate 20 de planuri de afaceri, realizate individual sau în grup, cu câte un premiu în valoare de 3.000 de lei fiecare
Candidații selectați vor pacurge două module de formare în cadrul proiectului „Start experiența – START.EXE”. Primul modul constă în participarea la sesiuni de training precum „Managementul carierei” sau „Educație juridică în antreprenoriat”, dar și la un bootcamp cu o durata de 3 zile, dedicat orientării în carieră. Cel de-al doilea modul presupune participarea la sesiunea de training „Formare de competențe antreprenoriale”, întocmirea unui plan de afaceri și participarea la concursul de planuri de afaceri. Vor fi premiate 20 de planuri de afaceri, realizate individual sau în grup, cu câte un premiu în valoare de 3.000 de lei fiecare. Studenții din grupul țintă vor efectua un stagiu de practică la una dintre companiile din România partenere în cadrul proiectului, vor participa la evenimente de carieră și se vor putea înscrie pentru unul dintre cele 30 de stagii de practică oferite de companii din străinătate.