Prima pagină » Titlurile zilei » Sute de studenți au protestat luni în fața UMF Iași! Aceștia nu vor ca prezența la cursuri să fie obligatorie! Revolta a atins cote maxime: „10.000 de lei pentru cursuri de 2 lei” – FOTO/VIDEO

Sute de studenți au protestat luni în fața UMF Iași! Aceștia nu vor ca prezența la cursuri să fie obligatorie! Revolta a atins cote maxime: „10.000 de lei pentru cursuri de 2 lei” – FOTO/VIDEO

27 iun. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Sute de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au protestat luni, 26 iunie 2023, pe esplanada din fața unității de învățământ. Aceștia au scandat două ore, în soare, fiind nemulțumiți de impunerea prezenței obligatorii la cursuri în proporție de 70 la sută

De asemenea, studenții au declarat că nu sunt de acord cu majorarea taxelor de cazare și școlarizare, nici cu toate celelalte modificări pe care UMF Iași dorește „să le impună în timpul jocului”. Studenții UMF-iști s-au arătat nemulțumiți și de metodele de examinare, pe care le consideră haotice și discriminatorii. În acest sens, tinerii au scandat: „Suntem nemulțumiți de modul în care se face evaluarea în această universitate! Toată lumea trebuie să știe că nu știți să faceți grile!”

Sute de studenți au protestat luni în fața UMF Iași împotriva prezenței obligatorii la cursuri

 

Circa 300 de studenți au protestat luni, 26 iunie 2023, pe esplanada din fața UMF Iași. Aceștia susțin că prezența la cursuri nu ar trebui să fie obligatorie, deoarece sunt și tineri care au familii sau lucrează și nu vor mai putea să mai studieze medicina. Din punctul lor de vedere, cadrele didactice ar trebui să îmbunătățească modul de predare, astfel încât studenții să meargă de plăcere la cursurile lor.

„Profesorii citesc de pe slide-uri în loc să ne prezinte materia așa cum trebuie. Avem colegi care au familii, au copii mici, nu poți să-i lași singuri. Sunt oameni care lucrează ca să-și plătească taxa, sunt colegi care chiar se străduiesc. Noi vrem să fim medici buni, să fim stomatologi buni, să fim farmaciști buni, noi nu vrem să nu mergem la cursuri, ci vrem să mergem la niște cursuri care chiar merită.

Există cursuri la care profesorii chiar își dau interesul, iar amfiteatrele sunt pline. Spre exemplu, doamna profesor Mariana Floria face un curs de EKG la care merg toți studenții, efectiv stai pe jos, numai să fi prezent, este curs de la 19.30. Am avut zi de 12 ore, fără pauză, dar tot am mai vrut să ajung la cursul dânsei. Între cursuri nu există pauze. Am avut cursuri la care am terminat la și un sfert și în 15 minute trebuia să ajung de la UMF la Spitalul de Recuperare.

Este o distanță destul de mare, faci 20 de minute în condițiile în care poți lua doar autobuzul 28, dacă îl prinzi”, a declarat Cătălina-Ioana Luncanu, studentă în anul IV, specialitatea Medicină Generală.

Studenții prezenți la protest au transmis conducerii UMF Iași zeci de mesaje care mai de care mai dure: „Leneși sunt cei care nu vor să îmbunătățească cursurile”, „Pretenții mari pentru cursuri mediocre”, „Învățați să predați și venim singuri la cursuri”, „10.000 de lei pentru cursuri de 2 lei” și „Domnul rector să trăiască dintr-o bursă studențească”.

Studenții UMF-iști sunt nemulțumiți de condițiile din cămine

Studenții s-au arătat nemulțumiți și de condițiile din cămine, dar și de faptul că după stagii nu au nici măcar săpun pentru a se spăla. Nici cele din universitate nu ar fi mai bune, băile sunt murdare, iar tinerii s-au plâns că nu au acces nici măcar la hârtie igienică.

„Eu sunt în anul IV, am prins taxa de 7.500 de lei, iar între timp a tot crescut, la 8.500 de lei, iar actualmente a ajuns la 10.000 de lei. Ce-i drept, taxa a crescut doar pentru studenții din anul I, dar noi nu am simțit că s-au schimbat condițiile. În continuare există probleme cu condițiile din cămine, în unele, condițiile sunt infernale, mai ales dacă ținem cont de taxele de cazare.

Sunt situații în care nu avem materiale, lucrăm cu lame vechi de 30 de ani. Ne-am resemnat, pur și simplu, dar mi se pare că, în sfârșit, lumea își spune oful și mă bucur să văd lucru acesta. S-au mărit prețurile la gaz, la apă, sunt de acord, dar nouă nu ni s-a spus de ce se mărește. Nu e vorba că nu sunt justificate măririle de preț, ci e vorba că nu ni s-a explicat. Câteodată simțim că nu putem trăi decent în cadrul acestei universități. Avem o cocioabă care se numește cantină, o cantină în care nu încap decât 30 de persoane, în condițiile în care suntem 9 mii și ceva de studenți, la care se adaugă și profesorii. În plus, mai vin la cantină profesori și asistenți de la «Spiridon». Nu este normal așa ceva”, a adăugat Cătălina-Ioana Luncanu.

„În primul rând, orice nemulțumire a studenţilor universităţii noastre o tratăm cu maximă seriozitate. Protestul de astăzi, aşa cum am aflat de la reprezentaţii protestatarilor cu care am discutat o perioadă destul de lungă de timp, a fost centrat în jurul obligativității participării la cursuri, cu care cei care au protestat nu sunt de acord. În jurul acestei revendicări centrale au existat o serie de alte sugestii şi nevoi exprimate pe care le-am discutat. Ele au de-a face cu îmbunătățirea condițiilor de la universitate atât din punct de vedere al actului didactic, cât și din punct de vedere al serviciilor sociale pentru studenți: cămine, cantine etc.

Dacă pentru aceste puncte le-am prezentat planul universității noastre de dezvoltare a infrastructurii, pe care, aparent, cei care au participat la discuții nu-l știau în detaliu, problema legată de participarea la cursuri este una greu de înțeles, pentru că este foarte dificil să ne imaginăm că un viitor medic refuză cu atâta obstinație să participe efectiv la formare, în orice modalitate, cursuri, lucrări practice, stagii clinice. Din această cauză nu a fost vorba de o negociere, doar ne-au adus la cunoștință această nemulțumire. Un alt punct de neclaritate pentru noi a fost organizarea evenimentului, care a fost externalizată, a fost organizată de Liga Studenților din Iași, deși problemele semnalate sunt strict ale studenților din UMF Iași.

Așa cum am spus, studenții sunt întotdeauna ascultați și ușile noastre sunt deschise pentru toate problemele pe care le identifică, le semnalează. Creșterea taxei pentru studenții români de la 8.500 la 10.000 a fost generată de costurile în creștere pe care orice instituție publică sau privată le are. Creșterea taxei care va fi aplicată de anul viitor este perfect justificată”, a declarat prof. univ. dr. Radu Iliescu, prorector strategie instituțională, evaluare academică și relații cu organizațiile studențești, sindicale, ONG-uri și comunitatea locală.

Comentarii
  • Putorile astea nu vor cumva numai să se înscrie și la urmă sa vină doar după diplomă?! Că așa se pare că e trendul! Nu au nici un fel de dorință de a face ceva, de a munci, de a învăța.

  • Am înțeles, protestați ca nu aveți hârtie si trebuie sa mergeți la cursuri altfel sunteți dați afara.

  • Voi nu gândiți deloc?! Dacă este adevărat ce spun studenții aștia? Aveți dovezi că NU ar fi așa? Chiar nu au ce face și se apucă de proteste după 2 luni de teste, practice, sesiune? Să vă fie rușine că susțineți impostura și teroarea, popor de slugoi asistați social! Voi nu sunteți în stare să obligați politicienii să respecte referendumul de reducere a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, moluște ignorante! Certați copiii aștia că dovedesc mai mult curaj decât voi! Să vă fie rușine!!!!

  • ce „cursuri”??????? profii au cursurile facute din alte cursuri …..si asa o duc pana la sfarsit …….ce credeati ??????

  • Ați făcut din protest un talmeș balmeș. Trebuia mai întâi să protestați pt condițiile materiale: starea jalnică a caminelor, a grupurilor sanitare și a sălilor de curs. Apoi trebuia să protestați față de taxe și cursuri.
    Așa, dați impresia că nu vreți să învățați și restul sunt mofturi, fiindcă e aceeași situație cu căminele în toate universitățile.
    Mie îmi convine că v-au băgat obligativitatea la cursuri fiindcă miile de arabi de la UMF nu vor mai trece examenele doar cu mită, ci vor fi disciplinați.

  • Alin, master FEAA

    Bai, astia de la UMF, da e frumos asa?!?
    Vreti sa treceti prin scoala fara sa invatati nika? Voi vreti grile doar ca sa le tociti si dupa aia sa uitati?
    Vreti sa stati pe youtube toata ziua?
    Vai, mama noastra ce am ajuns ca sa vedem si sa auzim !
    Ps: voi stiti cat invata un student la FEAA?
    La fel de mult ca cei de la UMF.
    Dar voi stiti cat castiga un contabil/economist absolvent de FEAA ?
    2000 lei ! 2000 lei net/luna…asta daca are vechime, pentru ca nu vrea nimeni sa angajeze la propria firma un absolvent care sa faca greseli.
    Daca nu credeti ca astea sunt salariile unui contabil in 2023 , va rog sa cititi anunturile de angajare, olx,publi,etc !
    2000lei/luna salariul unui economist cu 5ani la FEAA(licenta+master) la fel ca unul cu 8 clase !
    Voi, astia de la UMF, intrati direct cu salar de 5000 euro + dedicatii, fara numar, fara numar…la final cat strangeti pe luna (salar + tips de la pacienti), ajungeti la 10.000 euro sau mai mult ?!?
    Mergeti la cursuri si nu mai faceti mofturi, lumea e satula de mofturosi !
    Ziceti merci ca dati examene grila ca la clasele de gradinita, numai acolo se dadea test grila, gen X si 0,…normal ar fi fost sa dati examene in scris !

    RUSINE ! Sa va fie rusine ca ati fost lasati sa chiuliti, ce ati invatat voi pana acum ?!?

    Asa ceva NU s-a mai auzit : UMF Iasi – facultate de medicina fara prezenta la cursuri, ar trebui ridicata acreditarea si ANULATE toate diplomele date pana in prezent !
    Rusine daca asa se formeaza viitorii medici.

  • Cât privește condițiile din cămin, se evidențiază prin lipsa educație, unde cretinii neștiind sa folosească un WC sau dus. Astfel, lipsa soluție de spălat pe mâini și a hârtie igienica o pot confirma, unde întâmplator am trecut la o toalete din fata unui corp de pe partea stânga a Univesitatii: G. T. Popa.

  • uite de aia nu pot ei invata, ca n-au hartie la buda…

  • Nicu, vindecator boli imaginare

    1) Profesorii se pisha pe faianta ?
    Profesorii se caca la dush?!
    Ba, studentii la UMF sunt cei care fac asta
    2) sapun nu este? Oi, un sapun costa 1 leu, costa fucking 1 leu ! 1 leu si ai sapunul tau, …doar 1 leu si esti seful la sapun pe camin !
    Daca mai ai 2 lei, cumperi sapun de ei si le inchiriezi la colegi…dar atunci, tu nu trebuie sa mai muncesti, sapunurile tale o vor face pentru tine!
    Iar sa te speli pe maini cu un sapun care s.au spalat altii chiar nu e normal, igenic,…uite asa apar bacteriile super rezistente: toti fac posta un sapun !

    IMPORTANT !
    DACA SUNTETI STUDENTI LA UMF sau FEAA, NU MAI IMPARTITI INTRE VOI, URMATOARELE : LINGURA, ZACUSCA,SAPUNUL,COLEGA,STICLA DE BERE,IUBITA,BICICLETA,PROSOBUL,CAMERA,HAINELE,…SUNT PURTATOARE DE MICROBI ! 🙂

  • Mda……Dacă s-ar putea, eu zic să stați acasă în fotoliu și să așteptați diploma, după 5-6 ani!! Cred că așa ar fi bine pentru voi. Nu vă este rușine puțin? Uitați-vă ce pregătire au medicii din spitale(absolvenți după 1995-2000), am fost pentru un control la trei, și fiecare mi-a dat câte un diagnostic diferit, cu puțin noroc, al IV-lea(un medic de vreo50 ani), mi-a nimerit diagnosticul. Vă plângeți de taxă mare? Foarte bine, 20.000 lei să o facă, cine este capabil va intra la buget, nu-l interesează taxa, care nu-i capabil, dacă n-are ce face cu banii, n-are decât să-i urmeze, apoi să-și fluture diploma, că a absolvit medicina. Copilul meu a absolvit acum doi ani, și nu s-a plâns niciodată de cursuri, taxe, profesori nashpa, etc. Așadar, la muncă, nu la cerșit drepturi(mai ales dacă mă gândesc la ce venituri veți avea după absolvire.

  • Deci protestul „a fost centrat în jurul obligativității participării la cursuri, cu care cei care au protestat nu sunt de acord”. E clar : de fapt nu vor sa invete.

  • Situatia prezentata de studiosii medicinisti din Iasi, indeosebi obligativitatea prezentei la cursuri, a starnit ingrijorare in lumea academica internationala. De aceea, Harvard University, University of Oxford, Stanford University, Johns Hopkins University, (QS World University Rankings by Subject 2023: Medicine; sursa: http://www.topuniversities.com) sunt gata sa primeasca studentii ieseni. Este drept, nu la toate universitatile enumerate indicele Hirsch este satisfacator dar…presupun ca vor fi „iertate” si acceptate de valorosii medicinisti romani.

  • Vai de capul meu cate javre ordinare in comentariile astea. Ba cretinilor, doar pentru ca nu vreau sa ascult un prof cum citeste de pe slide-uri (copy paste din carte) inseamna ca nu vreau sa va invat ? Sunteti niste idioti, niste slugi spalate pe creier, daca nu sunteti student nu aveti dreptul la opinie.
    Si de unde ati scos ma salariile astea de 5000 de euro din start, ca sunt confuz, un rezident castiga 4000 de lei pe luna. Repet, daca nu sunteti studenti la UMF Iasi NU AVETI DREPTUL LA OPINIE

  • Anonimul, brav soldat Sveik la ufm

    Voi rămâne student ANONIM la UMF, voi avea o opinie ANONIMA, voi practica o medicina de protestatar (prost) anonim, să vedeți voi de ce-i în stare studentul anonim GRTPOPOPOPA !

  • Profesor UMF: "dragi studenti,va rog sa veniti la cursuri, va rugam" ..:))

    Bai, stiti ce e fain ?!? Ca UMF -ul e GRATIS !
    In afara studentii la medicina invata, chiar invata pentru ca facultatile de TOP sunt private ! Da, facultati private, unde totul costa, inclusiv si daca lipsesti de la un curs, pac esti amendat.
    Acum cand am auzit ca la UMF prezenta la cursuri nu e obligatorie, chiar cred ca e nasoala treaba in invatamantul superior din Iasi!
    „Test grila, prezenta lipsa la cursuri”…noul motto la UMF !

  • Un student (sa zicem!) la umf ne spune ca nu avem dreptul la opinie pentru ca nu suntem studenti la UMF! E tipic pentru aroganta si nesimtirea de care dau dovada acesti (cica) studenti. Ba, AVEM DREPTUL LA OPINIE pentru ca UMF-ul este finantata din banii nostri, si pentru ca la final statul le da o diploma de medic la toti chiulangii, care mai mult de felcer n-au nivel. Si ne mai miram ca sunt atatea diagnostice gresite …

  • Actualii studenti la medicina sa pupe pamantul ca au intrat foarte usor la medicina ( nu ca pe vremuri prin anii 80 – 90 cand se intra f greu) . Si daca nu vor taxe , nu au decat sa invete ( cei care platesc taxe sunt cei care invata cel mai putin – prefera sa plateasca taxe decat sa invete ) . Pe vremuri nici nu exista sistemul cu taxa. Pe atunci se invata iar acum sunt proteste si nu se mai invata.

  • ...Floare de Iris

    Cunosc situația unor profesori la UMF care își bat efectiv joc de meserie…pentru mulți astfel de asa zis profesori titlul academic este doar pentru CV și orgoliul personal…tot ce contează sunt banii încasați de la spitalul de stat, consultațiile în privat la 3-4 clinici/cabinete, articole publicate pe munca și efortul unor rezidenți…mare parte dintre ei sunt sustinuti de factorii de conducere din UMF (multi rude)..tot procesul educational din UMF este o mare bătaie de joc…

  • Da el sa isi dea cu parerea despre lucruri cu care nu are nicio tangenta si nu stie nimic, asta nu e aroganta sau cum ? Sa crezi ca parerea ta conteaza cand tu nu ai nicio tangenta cu mediul despre care se vorbeste? Asta nu e arogant si nesimtit? Ia uite, daca tot esti asa smecher, data viitoare cand ai o problema de sanatate sa iti pui singur diagnostic, si sa te tratezi singur. Nu e aroganta sa consideri ca parerile celor care nu stiu despre ce vorbesc nu au strict nicio relevanta. Daca cursurile ar fi atat de importante, s-ar pica pe capete la toate materiile si totusi nu se intampla, oare sunt toti studenti pilosi ? Sau poate chiar se poate face perfomanta si invatand singur?
    Deci toti astia din comentarii, tare as vrea sa veniti la medicina, o saptamana nu ati rezista…
    Sa stai 3 ore in banca sa vezi un power point, sa citesti o carte mai veche dinaintea revolutiei, sa fii batjocorit si umilit, sa fii chemat la examen la ora 8 si defapt sa intri la ora 15 pt ca domn profesor tine o ora pe fiecare student, sa dai 5 colocvii in 4 zile, etc. O saptamana nu ati rezista.

  • Concluzia mea

    Să avem grijă de sănătatea noastră!
    De la absolvenții pe care-i scoate UMF acum, mai mult de un diagnostic greșit nu ai ce spera …

  • Cand voi avea o problema de sanatate, voi merge la un medic cu facultatea facuta inainte de 95, deci intrat cu admitere cu trei examene : fizica, chimie, biologie. Voi, cei intrati pe test grila si formati pe youtube, ca la cursuri n-aveti timp sa mergeti, n-aveti decat sa va ocupati cu izgonitul mustelor din parcuri.

  • UMF, facultate X & O-zero

    Rusine,rusine…dati test grila la intrarea la facultate, daca il nimeriti bine, sunteti intrati la fara taxa, daca sunteti prosti gramada si nu nimeriti mai nimic, gici ce se intampla? Ati intrat la cu taxa, dar ati intrat,pe urma la cursuri prezenta spre zero si vin examenele, examene x si zero…tot grila ! Ma cutremur ce generatie de „medici” termina la Iasi. Generatia x si zero …trist, e ca multi dintre voi raman in Iasi, restul…uschea inapoi la bastina !
    Nu degeaba in topul 500 mondial, cele mai bune universitati din lume, UMF Iasi e pe locul 1501 …trist !
    UMF Iasi e pe acel loc rusinos si pt ca aveti grile de examen inainte de verificarea cunostintelor(trebuie aflat cine le ofera) + faptul ca nu mergeti la cursuri, s-a dus buhul ca la UMF Iasi faci medicina de acasa, tip online. Rusine

    Dragi profesori de la UMF, bagati examene scrise…nu vrem viitori medici x si zero.

  • de acord cu commentul de la 10:07

    Acuma inteleg de ce diagnosticele gresite au devenit normalul. Un diagnostic cere gandire si corelare. De unde, cand examenele sunt cu x si o?

  • După cum văd, toti retardatii cu maxim 10 clase au pareri. Mergeti la vraci, nu e nevoie sa apelati la doctori.:))

  • Pentru marele inteligent care compara FEAA cu UMF. Cursurile de licenta la FEAA dureaza 3-4 ani, cu sesiuni de cate o saptamana si cu examene tip proiect. La UMF dureaza 6 ani, cu sesiuni de minim o luna, cu examene orale si grila din carti intregi.
    Este aberant sa le compari intre ele. Aberant, jignitor, ignorant.

    Iar in legatura cu obligativitatea cursurilor, in fiecare zi un student are intre 6 si 10 ore de lucrari practice OBLIGATORII. Unii muncesc, altii au familii, altii probleme de sanatate. Daca nu stiti ce inseamna 12h de munca, nu va dati cu parerea.
    Rusine sa va fie voua!

  • Platim taxe de 8500 de lei din care s-ar fi putut lua sapun la baie. Din acei “lei” din care ne-am cumpara sapun, hartie igienica, etc, noi platim chirii, camine in paragina, poate si mancam, zic. Ca sa nu mai spun ca materialele tot noi ni le achizitionam.
    “Sa invete daca nu vor taxa”. Serios? Din 500 de oameni, 200 oricum vor fi la taxa.
    Asa e cand comenteaza impertinenti cu 12 clase, sau nici macar.
    Va invit sa dati admiterea aia “banala” si sa ne aratati noua ce superiori ne sunteti.

  • Bai Dobitocii pulii mele , ăștia care compara FEEA cu medicina și toți boșorogii pe care îi caută moartea pe acasă- vouă vi se pare că protestează cineva undeva in lumea asta de prea mult bine? Unde s a mai pomenit sa ceri bani in plus și să ai condiții jalnice? Bani in plus pentru ce? Voi care mergeți și vă certați cu vânzătorii prin magazine pentru promoții aveți tupeu să vorbiți că nu au pentru ce să protesteze studenții? Sunt prea bine tratați sau care i faza? De asta zacem in mocirla asta, pentru că oameni analfabeți și oligofreni au ajuns în funcții mari, iar voi cei care comentați fara sa știti cred că vă trageți din aceeași încrengătură cu ei. Prosti mai sunteți mai oameni .. tocmai de asta protestează studenții, că merg la cursuri care simt ca nu ii ajuta pentru că sunt predate cu metode INVECHITE SI EXPIRATE, nu pentru că nu vor să învețe . Dar sa înțeleg că voi vrei să fiți tratați ca in anii 70 ?

  • @alin,student FEEA – esti de o inteligență sclipitoare, cred că ți se spune des asta. Daca tu compari un orar de maxim 3-4 ore pe zi , cu stagii care durează 3 ore un singur stagiu, fiind zile in care orarul nostru e de la 7:30 la 17:30 :)))). Crede mă că și eu cunosc persoane de la FEEA, nu au învățat in toată facultatea cumulat cate ore a stat la birou un student de anul 1 la medicina. Eu nu știu comparațiile astea făcute de tine prin ce scremere de neuroni ai putut să le scoți? Daca ai anumite complexe de inferioritate , pune mana și rezolva ți problemele, nu incepe să mănânci rahat cu polonicul pe internet 🥲

  • Adevarul cam doare dar trebuie spus

    Interesant e ca romanul tot roman vrea sa fie la final de zi. Daca unul se plange, doamne fereste sa fie mai mare necazul la ala decat la tine…. Va rugam. Dati-ne in cap ca incercam sa schimbam un sistem care a fost format pe vremea voastra, voi trebuia sa va asigurati ca copiilor vostri le va fi mai bine decat v a fost voua. Daca va deranjeaza faptul ca nu stim sa punem un diagnostic dupa ani de zile de invatat, credeti-ne ca si pe noi ne deranjeaza chiar mai mult ca bama bani cu lopata in UMF si iesim niste incompetenti. Cam asta era scopul protestului, pentru toti cei de aici din comentarii, ca vad cam asa cu durere in suflet ca sa fii analfabet functional in Romanica lucrului bine facut e la ordinea zilei. Dorim sa fim invatati. Dorim sa mergem la scoala. Dorim sa fim in stare sa oferim serviciile pe care tot pe DUMNEAVOASTRA va vor avantaja. Nimeni nu vrea sa fie idiotul care nu poate ajuta o bunica sarmana, un batran, un copil etc. Toti suntem in aceeasi oala. Sunteti la fel de responsabili de medicii care ies de pe bancile UMF ului ca studentii si profii prin simplul fapt ca indiferenta costa. Daca stati si i lasati pe cei de la conducere sa faca ce vor cu voi, tot voi veti plati. Macar noi am avut tupeul sa luptam pentru ce meritam. VOI CAND?

  • incercati sa va acoperiti lenea cu arogante nesimtite. esti student la medicina? si ce-i cu asta? singura facultate in care prostii nu au loc este matematica. la medicina este plin de tonti care invata pe de rost. tocesc fara sa inteleaga. de aia si sunt atatea diagnostice gresite.

  • Solutia este sa aducem medici asiatici. Ce iese acum de la UMF e pleava.
    Patru dintre colegele mele de liceu sunt acum doctorite. Erau niste toante monumentale. Dar, spre surpriza tuturor, au terminat cu brio fac de medicina. Le-am revazut la intalnirea de 10 ani. Erau parca si mai toante, dar niste aere la ele de ziceai ca tocmai au descoperit nu stiu ce bacil. Una din ele s-a apucat sa ne spuna cum lucreaza ea in Excel… Fenomenal !!! Trebuie sa fii inconstient sa crezi ca una din asta te-ar putea ajuta cand ai o problema de sanatate. Repet : solutia este sa aducem medici asiatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *