În perioada 15-17 aprilie 2021, sute de specialiști vor participa la cea mai mare conferință națională pe tema adicțiilor din România. Vor fi abordate teme privind metodele moderne, cu rezultate atât pentru problemele generale de sănătate mintală, legate de consumul de alcool, etnobotanice, droguri, dependențe de jocuri, internet și multe altele în cadrul evenimentului online v-No addict
Timp de trei zile, în perioada 15-17 aprilie 2021, sute de specialiști vor aborda teme de interes național în cadrul Conferinței naționale de psihiatrie No addict ediția 2021. Astfel, și în acest an se continuă tradiția prin organizarea în același format virtual, sub egida Bridging Eastern and Western Psychiatry România, a Asociației Române de Psihiatrie, a Colegiului Medicilor Iași și a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași a evenimentului. Conferința națională de psihiatrie No addict ediția 2021 se desfășoară în mediul online și se înscrie într-o serie de manifestări științifice. Scopul principal este acela de a populariza atât printre medicii de toate specialitățile, psihologi, psihoterapeuți, cât și pentru cei interesați că există metode moderne, eficiente, cu rezultate atât pentru problemele generale de sănătate mintală, legate de alcool, cât și pentru etnobotanice, droguri, internet și multe altele.
Specialiștii vor aborda un șir lung de teme privind adicțiile, dar și despre noi abordări interdisciplinare în psihiatrie
În 2020, în cadrul conferinței au fost peste 300 de participanți. Și în acest an se vor alătura sute de persoane din țară. Tematica cuprinde adicțiile, anxietatea, depresia, schizofrenia. Totodată, se va vorbi și despre interesul crescut al implicării multor specialități medicale, de la medicina de urgență, medicina de familie, cardiologie, neurologie, nefrologie, dermatologie sau pediatrie în problemele psihice. Ediția 2021 a Conferinței naționale No Addict a fost creditată de către Colegiul Medicilor România cu 22 de credite EMC. Punctajul va fi obținut de medicii înscriși în Colegiul Medicilor România, care dețin cod CUIM și care participă integral atât la lucrările științifice ale Conferinței, cât și la cele trei cursuri preconferință ce se vor desfașura în data de 15 aprilie 2021.
„Formatul conferințelor No addict este unul dinamic și cuprinde updatarea celor mai noi metode și terapii în sănătate mintală, adicții, cursuri preconferință sau cursuri demonstrative. Consorțiul de organizații naționale și internaționale care sprijină Conferința națională interdisciplinară v-No addict 2021 furnizează soluții medicale, psihoterapeutice și intervenții psiho-sociale complexe în domeniul vast al psihiatriei și adicțiilor, prezentând lucrări, mese rotunde și workshopuri în cadrul evenimentului. Vă asigurăm că manifestarea se va remarca printr-un înalt nivel științific, profesionalism și actualitate medicală a subiectelor dezbătute. Vă așteptăm cu drag la v-No addict 2021”, spune Dr. Ovidiu Alexinschi, coordonatorul programului No addict.
Organizatorul evenimentului va discuta despre valul de tulburări psihice post-COVID-19 și tehnici moderne de tratament
Dr. Ovidiu Alexinschi va aduce în atenția participanților un subiect important pe care îl va prezenta în cadrul conferinței. Este vorba despre valul de tulburări psihice care amenință să apară după pandemia de coronavirus, dar și despre tehnici de Realitate Virtuală care pot fi aplicate în spitalele de psihiatrie.
„Vor fi participanți din întreaga țară, specialiști, cu cunoștințe și know-how solid în gestionarea problemelor care ne preocupă pe toți, de la anxietate, depresie și schizofrenie până la probleme legate de alcool, jocuri de noroc, etnobotanice sau stimulante. Începem pe 15 aprilie dimineață cu 3 cursuri preconferință și continuăm cu ora 15, când începe conferința. Eu voi aborda subiecte privind o situație care va fi după pandemie, dacă suntem pregătiți pentru valul de tulburări psihice post-COVID-19 și despre noile tehnici de Realitate Virtuală utilizate în psihiatrie”, a mai adăugat medicul ieșean.
Informații legate de eveniment regăsiți pe pagina oficială: www.noaddict.ro și pe Facebook https://www.facebook.com/BridgingPsychiatryRomania/