Prima pagină » Local » Sute de șoferi au stat ieri cu orele în trafic pentru a ajunge la Podu Iloaiei: „Își bat joc de noi, înțeleg, dacă ar fi doar o situație, dar se repetă mereu” – FOTO

Sute de șoferi au stat ieri cu orele în trafic pentru a ajunge la Podu Iloaiei: „Își bat joc de noi, înțeleg, dacă ar fi doar o situație, dar se repetă mereu” – FOTO

05 iul. 2023, 02:00, 7 ,
Petronel Ștefan în Local

Sute de șoferi au trebuit să aștepte ore bune în trafic pentru a ajunge la Podu Iloaiei. Nervii au fost întinși la maxim, iar injuriile au fost adresate celor care se ocupă de acest drum

Ieri, 4 iulie 2023, încă de dimineață s-a creat o coadă interminabilă pe drumul european E58, dintre Lețcani și Podu Iloaiei. Totul a pornit de la montarea unui semafor la intrarea în Podu Iloaiei, astfel că traficul s-a îngreunat în doar câteva minute. În prezent au loc lucrări la podul de la intrarea în oraș. Deși credeau că totul se va rezolva în cel mai scurt timp, orele au trecut, iar mașinile au înaintat doar câțiva metri.

Sute de șoferi, blocați cu orele în trafic

o poză cu traficul din Lețcani

Traficul a fost blocat din cauză că era montat un semafor

Oamenii s-au săturat de această situație, mai ales că acest caz nu este unul izolat. Traficul în zonă este unul foarte intens, astfel că lucrările ar trebui să fie făcute noaptea, în niciun caz ziua, când se circulă foarte mult. TIR-uri și mașini au stat bară la bară pentru a aștepta o minune ca să ajungă la destinație.

„Efectiv, m-am săturat, aceeași situație în fiecare zi. Nu era destul că traficul de aici nu este deloc unul eficient, stăm cu orele și așteptăm ca să ajungem în oraș, acum și-au mai găsit să facă și lucrări, când e cel mai aglomerat. Cei de la Consiliul Local cred că își bat joc de noi, înțeleg, dacă ar fi doar o situație de asta, dar se repetă mereu, oare ei nu văd. Oamenii stau acum bară la bară, deja aștept de o oră și jumătate și înaintez câte 3-4 metri, după care stau.

Eu lucrez pe TIR, vă dați seama că am de făcut curse, nu pot pierde timpul în trafic. După un timp trebuie să mă retrag, să mă odihnesc, altfel primesc amendă. Dar cum poate fi vina mea acum, doar nu o să las TIR-ul aici și o să plec pe jos acasă. Toată lumea e nervoasă, normal, crește tensiunea după atâta timp de așteptare, e frustrant. Unii au găsit o rută ocolitoare pe un drum pietruit. Deci de la avion până la intrarea în Podu Iloaiei e o coadă uriașă, stăm acum și ne uităm, sper să nu stau mai mult de 4 ore aici”, povestește Florin, un participant din trafic.

Se lucrează la podul peste Bahlui

o poză cu ruta ocolitoare de la Lețcani

Unii șoferi nu au mai rezistat și au folosit o rută ocolitoare

Toți șoferii s-au întrebat ce s-a întâmplat de nu înaintează nimeni. Mulți s-au gândit că ar fi vorba despre un accident sau că s-a întâmplat ceva mai grav de s-a ajuns în această situație. Totul a fost cauzat de faptul că se lucrează la înlocuirea rosturilor de dilatație de pe podul din Podu Iloaiei, fapt ce i-a indignat și mai mult pe șoferi. Problema nu este că se lucrează la pod, ci faptul că au decis ca lucrările să se efectueze în timpul zilei, când se cunoaște faptul că traficul este aglomerat.

Unii dintre șoferi nu au mai avut răbdare și au pornit la drum pe o rută ocolitoare, pe o arteră neasfaltată, unde au ridicat în aer nori de praf. Problema nu este recentă, oficialii cunosc situația cu traficul de pe acest drum și promit că se vor face două benzi suplimentare. Desigur că soluția ideală ar fi crearea unei centuri ocolitoare sau construirea autostrăzii A8, însă va mai dura până atunci.

„Se lucrează la podul din Podul Iloaiei, cei de la Drumuri Naționale au o lucrare acolo și de asta s-a îngreunat traficul, nu ține de noi acest lucru, aceasta este lucrarea lor. Se montează ceva”, a specificat Ioan Surugiu, viceprimar Podu Iloaiei.

Sute de şoferi au rămas blocaţi cu orele în trafic pentru înlocuirea rosturilor de dilatație. Aceștia s-au arătat indignați, mai ales că nu este prima dată când pierd așa mult timp pe drum.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`