Prima pagină » Actualitate » Sute de români, chemaţi urgent la unitatea militară! Anunţ oficial a venit de la MApN
Sute de români, chemaţi urgent la unitatea militară! Anunţ oficial a venit de la MApN

Sute de români, chemaţi urgent la unitatea militară! Anunţ oficial a venit de la MApN

28 mai 2024, 09:57, 7 ,
în Actualitate

Sute de români au fost chemaţi urgent la unitatea militară. Este vorba despre rezerviști din judeţul Botoșani, care au fost chemați la unitatea militară din municipiul reședință de județ. Din primele informații, aproximativ 400 de persoane au fost chemate pentru actualizarea datelor.

Sute de români, chemaţi urgent la unitatea militară

Sute de rezervişti din zona Moldovei au fost chemaţi la centre pentru actualizarea datelor. Totodată, în această perioadă, Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare de pe întregul teritoriu național.

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 20 mai – 27 iunie, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. MApN a anunțat că sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unități militare de pe întreg teritoriul țării.

De curând, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cea mai importantă este creșterea cuantumului plății acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de bază.

„Cetăţenii interesaţi se pot informa la centrele militare despre etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii, precum şi despre avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar.

Candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare”, se precizează în comunicatul MApN.

Campanie de recrutare pentru militari rezervişti voluntari

Centrul militar judeţean Caraș-Severin derulează activităţi specifice de recrutare şi selecţie pentru încadrarea  de militari rezervişti voluntari (ofițeri, maiştri militari, subofiţeri şi gradați-soldați. Vârsta maximă pentru înscriere este de 55 de ani pentru cadrele militare înainte de data depunerii cererii de înscriere și 51 de ani pentru soldați / gradați   înainte de data semnării primului contract;

Cele mai semnificative avantaje ale atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar sunt:

  • creșterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;
  • creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;
  • eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;
  • eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
  • crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Astfel, sute de români vor fi chemaţi urgent la unitatea militară.

Comentarii
  • Daaa , daaa, veniți și muriți pentru patria confiscată de hoți și corupți!, pentru multinaționalele care fac profituri de miliarde și le scot din țară, pentru afacerile lui ciolacu, Dragnea, Udrea, basescu , Chirica , firea , mazăre ……..

  • ptr muila de mai sus

    Uai mucea faci de rusine moldovenii,daca stramosii nostri ar fi gandit ca tine azi erai pribeag in alta tara!

  • Un bărbat trebuie sa lupte doar daca îi este familia în pericol. Sau propria viață.

    Nu mai traumatizați bărbații! Războiul e absurd!

  • Uăi prostule pe timpul strămoșilor nostrii domnitorul dinpreuna cu boierii erau primii în fruntea oștirii !, prostule ! , nu în buncăre ciocnind șampanie !,
    Uăi prostalane pe timpul strămoșilor primeai pămînt , nu plăteai taxe și impozite 70% boule !, pe timpul strămoșilor mai era și dreptate iar hoții și bandiții erau uciși !, acum toți sunt politicieni ! , du-te tu și mori pentru ei ! Ori pentru Kaulfland , ori reifeisenbank ori Amazon !…………..

  • Avem nevoie de oameni de stat, de conducatori, de diplomati care sa stie sa negocieze, sa aplaneze diverse conflicte, nu sa faca recrutari pentru razboi. Avem slugi pentru interesele altora si pentru functiile lor, bine dirijati de niste antiromani.

  • Ptr unii retardati facuti la betie „patria” inseamna DOAR Kaufland,Amazon sau draku mai stie ce,asti-s facuti la betie,cred ca la razboi e ca la fotbal alegi daca te duci sau nu,ca doar n-o sa se duca masa sa lupte,retardu’ nu stie ca daca se decreteaza mobilizare generala daca nu te duci te judeca un tribunal de razboi,acolo in cel mai fericit caz faci parnache pana la liberare!

  • Se caută carne de tun , doritorii vor avea parte de onoruri militare, se zvonește ca ar fi vorba, posibil de doar citeva luni de zile , un an poate pînă vor lua botezul focului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`