Prima pagină » Local » Sute de refugiaţi azeri din Ucraina, aflaţi în tranzit, sprijiniţi de autorităţile ieşene – FOTO

Sute de refugiaţi azeri din Ucraina, aflaţi în tranzit, sprijiniţi de autorităţile ieşene – FOTO

03 mart. 2022, 17:49,
în Local

Municipalitatea ieșeană sprijină refugiații de război din Ucraina și ajutându-i să tranziteze orașul spre alte destinații. Compania de Transport Public SA preia zilnic călători care sosesc în Iași, la Gara Socola, cu trenul de la Chișinău și îi transportă la Gara Iași sau la Aeroportul Internațional Iași. Echipele Poliției Locale Iași asigură ordinea publică la locurile de îmbarcare și debarcare.

Numărul călătorilor ucraineni care ajung în Iași cu trenul Chișinău – Iași a crescut semnificativ în ultimele zile.

Astăzi, din circa 190 de călători, peste 100 erau din Ucraina, în jur de 40 din România și 20 din Republica Moldova, mai puțini fiind din Rusia, Statele Unite, Irlanda, Germania, Franța, Marea Britanie, Georgia etc.

De asemenea, Compania de Transport Public SA a oferit astăzi sprijin Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași și celorlalte instituții ale statului pentru preluarea de la Gara Cristești Jijia a unui grup mare, de peste 1.000 de cetățeni azeri, care au părăsit Ucraina și tranzitează România în drum spre Azerbaidjan.

Persoanele din Azerbaidjan care vor veni cu acest tren, vor fi urcate într-un alt tren pentru a ajunge la Bucureşti, unde vor fi cazaţi la Romexpo, ulterior continuându-şi drumul spre casă. Conform informaţiilor de la Frontiera sunt femei însărcinate şi pentru orice eventualitate ambulantele sunt pregătite.

Tabere mobile pentru primirea refugiaţilor, la Iaşi

Ionuţ Grădinariu, şeful ISU Iaşi, a transmis astăzi, 3 martie 2022, o serie de informaţii cu privire la sprijinirea refugiaţilor ucraineni.

„La nivelul judeţului Iaşi s-a luat hotărârea în cadrul CJSU pentru amplasarea unei tabere mobile pentru primire refugiaţi, în zona Stadionului Tineretului. La nivel naţional s-a dispus alocarea unei tabere suplimentare pregătită pentru a fi montată în cazul în care spaţiile de cazare temporare oferite de autorităţi nu sunt suficiente. Pe aeroportul Iaşi s-a montat un cord de primire ajutor în caz de urgenţă şi distribuire alimente de primă necesitate. În vamă Sculeni avem aceeaşi organizare”, a transmis Ionuţ Grădinariu, şeful ISU Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *