Prima pagină » Eveniment-Social » Sute de profesori ieșeni vor face cursuri și teme on-line. Suspendarea cursurilor se prelungește
Sute de profesori ieșeni vor face cursuri și teme on-line. Suspendarea cursurilor se prelungește

Sute de profesori ieșeni vor face cursuri și teme on-line. Suspendarea cursurilor se prelungește

16 mart. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Sute de profesori ieșeni vor face cursuri și teme on-line având în vedere că suspendarea cursurilor se prelungește! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării (MEC), Monica Anisie. Asta inclusiv după data de 22 martie 2020. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași anunță că toate directivele legate de cum se va derula activitatea în această perioadă sunt cele oferite de MEC. De asemenea, vor fi lecții virtuale derulate de către fiecare profesor în parte, în special pentru elevii de clasa a VIII-a (care au Evaluarea Națională – n.r.) și de clasa a XII-a (examenul de Bacalaureat – n.r.). Deja, sute de profesori ieșeni comunică și transmit lecții și rezolvă teme cu elevii prin intermediul rețelelor de socializare sau prin e-mail

Suspendarea cursurilor se prelungește

Evoluția pandemiei de coronavirus în România a făcut ca ministrul Educației și Cercetării (MEC), Monica Anisie, să anunțe prelungirea suspendării cursurilor, inclusiv după data de 22 martie 2020. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași anunță că toate directivele legate de cum se va derula activitatea în această perioadă sunt cele oferite de MEC. Astfel, în mare parte, cursurile se vor realiza pe platformele on-line pe care le are acum Ministerul Educației. De asemenea, vor fi lecții virtuale derulate de către fiecare profesor în parte, în special pentru elevii de clasa a VIII-a (care au Evaluarea Națională – n.r.) și de clasa a XII-a (examenul de Bacalaureat – n.r.).

Sute de profesori ieșeni fac lecții și teme on-line

Inclusiv postul național de televiziune va difuza, începând de astăzi, 16 martie 2020, emisiuni speciale cu predarea unor profesori.

„Pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, în parteneriat cu TVR, realizăm cursuri în vederea susținerii pregătirii lor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Teleșcoala începe de mâine dimineață (astăzi, 16 martie 2020 – n.r.) de la ora 9:00, primele cursuri pentru elevii claselor a VIII-a și după-amiaza, de la ora 15:00, pentru clasa a XII-a. În această perioadă s-a creat un puternic curent de solidarizare în jurul ideii de continuare a Educației de acasă. Au răspuns invitației noastre peste 50 de profesori”, transmite Anisie.

Pe de altă parte, sute de profesori ieșeni comunică și transmit lecții și rezolvă teme cu elevii prin intermediul rețelelor de socializare sau prin e-mail. Și cursurile din universități vor fi suspendate, foarte probabil, și după 31 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *