Prima pagină » Actualitate » Sute de poliţişti protestează în fața sediului PSD! Oamenii legii îşi cer drepturile salariale – VIDEO
Sute de poliţişti protestează în fața sediului PSD! Oamenii legii îşi cer drepturile salariale - VIDEO

Sute de poliţişti protestează în fața sediului PSD! Oamenii legii îşi cer drepturile salariale – VIDEO

17 dec. 2021, 11:35,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente, la sediul PSD din București sunt sute de poliţişti care îşi strigă nemulţumirea. Omenii legii doresc creșterea salariilor din sistem.

Sunt mai multe nemulţumiri invocate de aceștia printre care şi pensiile. Aceștia au menţionat faptul că, dacă doleanţele nu li vor fi respectate, de la 1 ianuarie nu vor mai presta ore suplimentare.

Sute de poliţişti protestează în fata sediului PSD. Oamenii legii vor măriri salariale

În aceste momente sunt proteste de amploare şi zgomotoase chiar la sediul PSD din Kiseleff, București. Sute de poliţişti îşi doresc drepturile salariale. Liderul social democrat, Marcel Ciolacu, este huiduit de oamenii legii. Aceștia susţin că nu vor să mai presteze ore suplimentare dacă doleanțele nu le sunt respectate.

Nu este singurul protest al poliţiştilor. Oamenii legii au menţionat faptul că vor picheta şi sediile PNL sau UDMR. Sindicaliștii cer aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la nivelul anului 2022.

Oamenii legii amenință cu refuzul de a mai presta ore suplimentare din luna ianuarie și de a mai exercita atribuții/sarcini pe care nu le au în fișa postului, potrivit sindicatului EUROPOL. Marcel Ciolacu a ieșit în fața sediului și a comunicat pentru câteva minute cu protestatarii.

Între timp, Guvernul Ciucă a anunţat faptul că salariile profesorilor vor fi mărite de la 1 ianuarie 2022 cu 8%

„Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021“. se arăta în proiectul aflat pe masa Guvernului Ciucă.

 

Zeci de mii de poliţişti ar putea demisiona din sistem dacă se aprobă certificatul verde

Nu sunt singurele probleme din sistem. Vorbim despre potenţială demisie a zecilor de mii de poliţişti. Oamenii legii sunt nemulţumiţi de intenţia Parlamentului de a adopta certificatul verde. Sindicatul poliţiştilor au menţionat faptul că 50% dintre cadre sunt nevaccinate şi că, în lipsa unor testări gratuite, aceștia și-ar putea prezenta demisia în bloc:

„Colegii mei nu doresc nici să verifice certificate, nici să aplice amenzi la mască. Considerăm că este o măsură abuzivă, prin care s-a pus presiune pe Poliție. Nu e normal ca, în perioada asta, să aplicăm amenzi la mască, pentru că avem cu totul alte atribuții. Noi nu suntem medici, să verificăm noi măști și nu suntem nici vânători să mergem prin restaurante sau cafenele, să dăm amenzi la care are certificat sau n-are certificat.

S-a făcut o mizerie din partea conducerii, a partidelor, s-au folosit de Poliția Română ca instituție, să ne pună într-o imagine negativă în societate.

Încă ceva, sunt colegi, mai mult de 50% din polițiști (asta ar însemna 20.000 de mii de oameni ai legii), care nu s-au vaccinat și nu doresc acest lucru. Sunt dispuși să meargă până la demisie, dacă se va impune obligatoriu imunizarea prin vaccinare, pentru că nu doresc vaccinarea obligatorie. (…) spuneau reprezentanții sindicatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *