Prima pagină » National » Sute de persoane aşteaptă să se imunizeze la centrele de vaccinare din Bucureşti şi Braşov
Sute de persoane aşteaptă să se imunizeze la centrele de vaccinare din Bucureşti şi Braşov

Sute de persoane aşteaptă să se imunizeze la centrele de vaccinare din Bucureşti şi Braşov

29 apr. 2021, 13:14,
Alexandru Ifrim, în National

S-a dat startul la centrul drive-through din Piaţa Constituţiei din Capitală. Oamenii care doresc să se imunizeze fără a avea programare se pot duce la centru cu maşina proprie, taxiul sau uber-ul. Aceştia se vaccinează direct din maşină, iar imunizarea se face cu serul produs de către cei de la Pfizer. Pentru administrarea serului doritorii trebuie să prezinte un document de identitate şi să completeze un chestionar.

Programul centrului din București este de la ora 8 dimineaţa, iar autorităţile vor să imunizeze în jur de 400 de persoane zilnic. În cadrul centrului s-au făcut amenajări speciale pentru o mai bună oraganizare, marcându-se benzile pentru intrarea maşinilor. La centru au fost puse la dispoziţie 4 puncte de vaccinare şi oamenii vor fi vaccinaţi direct din maşină.

Oamenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare pentru a se imuniza

Pentru a trece de zona de triaj este nevoie de prezentarea unui act de identitate şi de preferat ar fi să fie completat chestionarul, care se poate descărca din aplicaţie. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost prezent la centru încă de la primele ore ale dimineţii şi i-a invitat pe toţi care vor să se vaccineze iar cei care au programul mai încărcat şi vor să evite aglomeraţia, sunt aşteptaţi la centrul din Piaţa Constituţiei.

”Ne dorim ca acest tip de replicare să fie abordat la nivel național, o să fie și este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor celor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu: „Există suficient de multe doze, în acest moment, pentru toți cei care își doresc să se vaccineze”

Andrei Baciu vorbeşte despre numărul mare de doze de vaccin, acesta aşteptând un număr foarte mare de persoane care să se imunizeze.

„Există suficient de multe doze, în acest moment, pentru toți cei care își doresc să se vaccineze. Rapelul poate fi efectuat în acest centru sau într-un alt centru de vaccinare care utilizează același tip de vaccin. O noutate ar fi aceea că începând de ieri (miercuri – n.r.), schimbarea centrului de rapel se poate face inclusiv în platformă de programare, cu condiția să existe locuri libere în noul centru și să utilizeze același tip de vaccin. Îi invităm pe toți cei care doresc să se vaccineze în Piața Constituției din București. Vaccinarea se poate face fără programare, numai cu buletinul și acest centru va fi deschis până în luna septembrie”, a adăugat Andrei Baciu.

Aglomeraţie la maratonul de vaccinare din Braşov

Azi dimineaţă, 29 aprilie 2021, la maratonul de vacciare din Braşov s-au format cozi de sute de persoane. Dis de dimineață persoanele s-au instalat la cozile foarte lungi pentru a se imuniza cu serul produs de către cei de la Pfizer. Organizatorii acestui maraton sunt cei de la Direcţia de Sănătate Publică Brașov, în parteneriat cu Spitalul Sfântul Constantin.

Toţi locuitorii judeţului Braşov sunt aşteptaţi să se imunizeze în cadrul maratonului de 12 ore de vaccinare. Pentru ziua de astăzi au fost scoase la dispoziţie 500 de doze de vaccin Pfizer. Vaccinarea se va face de către echipa de la Spitalul Sfântul Constantin.

Astfel de maratoane vor avea loc şi în următoarele două luni, mai şi iunie, acestea se vor desfăşura în weekend sau în zilele de sărbătoare națională. Programul va fi de 12 ore, desfăşurându-se între orele 8:00 şi 20:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *