Prima pagină » Actualitate » Sute de pasageri blocați în Tunelul Mânecii după ce un tren s-a defectat – FOTO, VIDEO

Sute de pasageri blocați în Tunelul Mânecii după ce un tren s-a defectat – FOTO, VIDEO

24 aug. 2022, 08:20,
în Actualitate

Au fost momente de groză pentru sute de pasageri care au rămas blocați în Tunelul Mânecii după ce un tren s-a defectat. Au apărut primele imagini de la locul incidentului. Autoritățile povestesc că a sunat alarma și s-au luat toate măsurile de siguranță pentru pasagerii din tren.

Tunelul care leagă Anglia de Franţa are 37,9 kilometri lungime și cea mai joasă adâncime la care coboară tunelul este de 75 metri. Este una dintre cele mai frumoase construcții din istoria modernă a umanității.

Sute de pasageri blocați în Tunelul Mânecii din cauza unui tren

Zeci de oameni au rămas blocați ore întregi în Tunelul Mânecii, după ce un tren din Calais spre Folkestone părea să se fi stricat. Au apărut imagini în care pasagerii Eurotunnel Le Shuttle sunt evacuați și merg pe un tunel de serviciu de urgență între Regatul Unit și Franța. În cele din urmă, au fost transferați într-un tren de schimb și duși la terminalul Folkestone din Kent. Oficialii de la Le Shuttle au spus că alarmele trenului au declanșat și că acest lucru trebuie investigat.

” Tunelul de serviciu a fost terifiant. A fost ca un film cu dezastru. Pur și simplu mergeai în abis fără să știi ce se întâmplă. A trebuit cu toții să stăm sub mare în această coadă mare. A fost o femeie care plângea în tunel, o altă femeie care avea un atac de panică care călătorea singură. ”, a declarat Sarah Fellows, în vârstă de 37 de ani, de la Birmingham

Toți cei aflați la bord au fost transferați la 20:22 BST (19:22 GMT) „în conformitate cu procedurile de siguranță și ca măsură de confort”, au spus reprezentanții tunelului.

Purtătorul de cuvânt al Le Shuttle a spus mai târziu că traficul de pasageri a fost ușor pe partea Folkestone. Dar clienții care călătoresc din Calais au fost sfătuiți să nu se deplaseze la terminal marți seara.

” Din cauza defecțiunii anterioare a trenului, vă sfătuim să nu călătoriți la terminal în seara asta. Vă rugăm să veniți mâine după ora 6 dimineața.” au mai transmis oficialii

Serviciul transportă pasageri și vehiculele acestora între Folkestone și Calais.

 

Tunelul Mânecii, cel mai mare tunel subacvatic din lume

Cu 37,9 kilometri, Tunelul Mânecii are cea mai lungă secțiune subacvatică din orice tunel din lume. Proiectul a costat 4,65 miliarde de lire sterline (echivalentul a 12 miliarde de lire în zilele noastre), cu 80% mai mult decât fusese estimat iniţial. Lucrările de construcţie au durat 6 ani (între 1988 şi 1994).

A fost recunoscut ca una din cele „Şapte minuni ale lumii moderne” de către Societatea Americană a Ingineriei Civile, alături de Empire State Building, barajul Itaipu din America de Sud, turnul CN din Toronto, canalul Panama, sistemele olandeze de protecţie împotriva valurilor şi podul Golden Gate din San Francisco.

În momentul în care lucrările de construcţie au ajuns la amploarea maximă, numărul total de angajaţi era de 13.000 de oameni. Zece muncitori şi-au pierdut viaţa în timpul lucrărilor. În altă ordine de idei, Canalul Mânecii, locul pe care este construit tunelul, este locul în care s-au produs mai multe tragedii. Așadar, vă aducem aminte faptul că zeci de migranți și-au pierdut viața încercând să traverseze către Marea Britanie.

Așadar, Tunelul Mânecii rămâne una dintre cele mai frumoase construcții moderne din istorie. Ultima oară când un incident asemănător s-a produs în acest tunel a fost în 2016.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *