Prima pagină » Local » Sute de oameni, la Masa Pelerinilor. După zecile de ore petrecute în cozi, credincioșii se bucură de tradiționalele sarmale

Sute de oameni, la Masa Pelerinilor. După zecile de ore petrecute în cozi, credincioșii se bucură de tradiționalele sarmale

14 oct. 2024, 13:16, 1 ,
în Local

Sute de oameni, la Masa Pelerinilor, s-au așezat la rând pentru a primi tradiționalele sarmale. După zeci de ore petrecute în cozi pentru a atinge racla cu moaștele Sfintei Parascheva, pelerinii se bucură de o masă caldă, pregătită încă de duminică.

Duminică, 13 octombrie 2024, bucătăresele de la Cantina Socială a Direcției de Asistență Socială (DAS) Iași au pregătit 20.000 de sărmăluțe dintre cele 100.000 care sunt împărțite pelerinilor.

Înainte de a începe degustarea preparatelor, pelerinii au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”.

„100.000 de sărmăluțe cu carne îi așteaptă pe cei care ne-au pășit pragul. Cu mare drag, bucătăresele și voluntarii noștri le-au preparat și sperăm ca de fiecare dată că sunt la nivelul așteptărilor. Bineînțeles, îi vom aștepta la fel și anul următor”, a declarat Luminița Munteanu, directorul DAS Iași.

Unul dintre aceștia a venit tocmai de la Buzău pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. După zeci de ore petrecute în coadă, George Manolescu mărturisește că a simțit o căldură interioară în momentul în care a atins racla.

„Am venit din Buzău, vin la Sfânta Cuvioasă Parascheva de peste 10 ani. Anul acesta, am avut o mare bucurie, de sâmbătă m-am așezat la coadă, abia duminică am ajuns, iar atunci am simțit o căldură în corp, nu mă mai durea nimic. Sarmalele sunt foarte bune, chiar am venit cu furculița de acasă, de la 11 am ajuns aici, ca să fiu sigur că prind”, a spus George Manolescu, unul dintre pelerini.

Fiecare caserolă oferită pelerinilor conține câte 4 sărmăluțe și 2 felii de pâine. De asemenea, aceștia au fost serviți cu ceai, apă și suc.

Comentarii
  • Pentru asta ne’au invadat orasul. Unde e cel care i’a chemat, teroristul elen comunist musulman si sovietic legionar HAUR conspirationist shoshocar Adrian Pieptu, fiul teroristei comuniste elene Marika Koza (1927-2012), vaduva teroristului comunist elen Nikos Beloiannis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`