Prima pagină » Economic Local » Sute de mii de lei, amenzi pentru unitățile comerciale care nu au respectat măsurile de protecție împotriva COVID-19, anunță prefectul județului Iași, Marian Grigoraș
Sute de mii de lei, amenzi pentru unitățile comerciale care nu au respectat măsurile de protecție împotriva COVID-19, anunță prefectul județului Iași, Marian Grigoraș

Sute de mii de lei, amenzi pentru unitățile comerciale care nu au respectat măsurile de protecție împotriva COVID-19, anunță prefectul județului Iași, Marian Grigoraș

15 nov. 2021, 14:31,
în Economic Local

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, prefetul judeţului Iași, Marian Grigoraș, menţionează faptul că în perioada 08-14 noiembrie pe raza judeţului Iași au fost efectuate mai multe controale la societățile comerciale. Autoritățile au verificat dacă administratorii au luat toate măsurile de protecţie împotriva COVID-19. În cauză au aplicat mai multe amenzi în valoare totală de sute de mii de lei.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul României a adoptat certificatul verde pentru toate societățile comerciale, exclus farmaciile şi magazinele alimentare.

Controale la agenţii economici din Iași pentru a verifica măsurile de protecție împotriva COVID-19, susține Marian Grigoraș

Așadar, Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iași arată faptul că începând cu data de 8 noiembrie au fost demarate mai multe controale la societățile comerciale de pe raza judeţului. În acţiune au fost implicate echipe mixte de jandarmi și agenţi de la ITM:

În urma ordinului de prefect din 26 octombrie, instituțiile cu atribuții de control au format echipe mixte de acțiune, zilnic având loc verificări privind aspectele legate de restricții și măsuri preventive, incluzând certificatele care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, conform reglementărilor în vigoare.

Aceste echipe mixte au urmărit modul în care se respectă măsurile legale referitoare la prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 în zonele aglomerate și de risc de infectare cu noul coronavirus din județul Iași.

Echipele mixte sunt formate din reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Iași, Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași, Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Ce amenzi au fost date în urma controalelor din județul Iași

De altfel, oamenii legii alături de inspectorii ITM au efectuat sute de controale și au dat amenzi în valoare totală de 169.400 de lei.

Astfel, în perioada 08 – 14 noiembrie au fost organizate în total 60 de filtre de poliție la care au luat parte 227 polițiști și jandarmi (în medie, 32 polițiști și jandarmi pe zi). Însumat au fost verificate 10.659 de persoane dintre care 9.229 de persoane aflate în carantină sau izolare. În urma acestor acțiuni s-au întocmit 302 procese-verbale cu sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, în valoare totală de 169.400 lei. Au fost verificați 164 de operatori economici și, de asemenea, au fost verificate 394 mijloace de transport. În aceeași perioadă, ITM Iași a controlat 63 de agenți economici, iar 55 dintre aceștia au fost sancționați cu avertisment.

Totodată, conform ordinului de prefect, Direcția de Sănătate Publică Iași efectuează verificări la instituții publice din județul Iași cu scopul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, iar structurile de Poliție Locală din județul Iași efectuează verificări în zonele aglomerate și cu potențial risc de infectare. Respectarea măsurilor preventive și vaccinarea împotriva COVID-19 sunt căile prin care vom putea să trecem peste această pandemie și să ne reluăm activitățile fără restricții. a conchis prefectul Marian Grigoraș.

Certificatul verde este obligatoriu la intrarea în orice unitate comercială din România

În urmă cu câteva săptămâni autorităţile statului au anunţat adoptarea certificatului verde pentru intrarea în orice unitate comercială din România. Totuși, la ordonanța de urgență au fost create și mai multe excepţii. Vorbim despre faptul că accesul persoanelor nevaccinate nu este restricţionat în farmacii sau în magazine alimentare.

Pe de altă parte, certificatul verde pentru angajaţi este un subiect amplu dezbătut în Parlament. În urmă cu puţin timp, Nelu Tătaru a anunțat că parlamentarii PNL se vor abține la votarea unui amendament introdus de PSD ce prevede testarea gratuită a angajatiilor pentru o perioadă de 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *