Prima pagină » Razboi în Ucraina » Sute de mercenari ruși trimiși să îl ucidă pe Volodimir Zelenski

Sute de mercenari ruși trimiși să îl ucidă pe Volodimir Zelenski

28 feb. 2022, 09:32,
în Razboi în Ucraina

Sunt mai multe date care indică faptul că sute de mercenari ruşi au fost trimiși să îl ucidă pe Volodimir Zelensky. Militarii fac parte din celebrul grup Wagner, grup folosit pentru mai multe intervenții la nivel mondial.  Grupul de mercenari bine antrenați au intervenit în cele mai grele regiuni din lume, iar Moscova a negat mereu orice legături pe care le-ar avea cu aceștia. Presa internațională au relatat despre intervențiile brutale ale acestor militari bine pregătiți. Aceștia au intervenit în situații extreme în Libia, Siria sau Republica Centrafricană.

În schimb în această zi se vor purta negocieri cu liderii ruși asupra încetării războiului din Ucraina. Președintele Volodimir Zelenshi a afirmat faptul că personal nu crede în aceste negocieri mai ales că au loc pe teritoriul Belarusului, țară implicată alături de ruși în război.

Sute de mercenari ruși trimiși să îl ucidă pe Volodimir Zelenski

Volodimir Zelensky este ţinta ruşilor, iar sursele arată faptul că celebrii mercenari Wagner au fost trimiși în Kiev pentrui a-l lichida. Vorbim despre, conform datelor care nu sunt confirmate oficial, 400 astfel de militari bine pregătiţi pentru situații conflictuale excepţionale.

Grupul Wagner a fost mereu învăluit sub o umbră neexistând date complete despre intervențiile acestora Totuşi, presa internațională a reletat în repetate rânduri că mercenarii au fost prezenți în Siria, Libia sau Republica Centrafricană. Moscova i-a trimis în orice țară în care a avut interese și în care nu au dorit să intervină în mod oficial. Autoritățile rusești a negat mereu legăturile pe care le-ar avea cu militarii privați. Informațiile despre misiunea acestora au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineața. Câteva ore mai târziu, Kiev-ul a declarat o operațiune ”dură” de 36 de ore pentru a mătura orașul de ”sabotorii ruși”.

Vor fi negocieri între Rusia și Ucraina

Pe tema războiului din Ucraina, oficialuii ucrainieni se vor întâlni la granița cu Belarus cu oficialii ruși pentru a purta negocieri. Au fost mai multe încercări de a purta negocieri pentru pace, liderii de la Kiev refuzând să se întâlnească în locația avansată de Moscova.

Volodimir Zelenschi a precizat faptul că nu pot avea negocieri în Belarus pentru că țara este responsabilă de invazia Ucrainei, iar de pe teritoriul ei au fost lansate mai multe rachete. În cele din urmă, președintele a acceptat negocierile spunând că nu vrea să fie asociat cu ideea că nu încearcă orice cale pentru a restabili pacea în Ucraina:

„Nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce ca mai târziu nici un singur cetățean al Ucrainei să nu aibă nicio îndoială că eu, ca președinte, am încercat să opresc războiul, când a fost chiar și un mic, dar totuși. o șansă.” explica președintele Ucrainei.

Oricum, o altă informație intereseantă este cea în care Belarus va avea bombe nucleare. Acest lucru duce la o tensionare a situației existente în Europa. Referendumul votat de majoritatea cetățenilor țării i-a acordat puteri sporite președintelui până în 2035.  Vom vedea dacă celebrii mercenari ruși Wagner vor putea să îl asasizene pe Volodimir Zelenschi, președintele care încă nu a plecat din Kiev și care a anunțat că va sta alături de armată până în ultimele momente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *