Poliția din Berlin a arestat 300 de manifestanți în timpul protestelor împotriva restricțiilor coronavirusului din Germania. Aproximativ 38.000 de oameni au ieșit în stradă în oraș pentru demonstrații în mare parte pașnice.
Sute de manifestanţi au fost arestaţi în timpul protestelor împotriva restricțiilor coronavirusului din Germania
Aproximativ 300 de persoane au fost arestate la un miting, pe care autoritățile l-au acuzat pe agitatorii de dreapta despre care se spune că aruncau cu pietre și sticle. Mitinguri similare au avut loc în alte orașe europene, iar unii manifestanți au numit virusul o farsă.
Mii de oameni s-au adunat în Piața Trafalgar din Londra pentru a protesta împotriva problemelor, inclusiv restricțiile de coronavirus și 5G. Semnele care scriau „măștile sunt mușuroaie” și „nou normal = nou fascism” au fost reținute. Proteste similare au avut loc la Paris, Viena și Zurich.
Ce s-a întâmplat în Germania?
Poliția a ordonat ca un grup de lângă Poarta Brandenburg să se împrăștie pentru normele de siguranță a fluturării, apoi au arestat 200 de oameni, după ce s-au aruncat pietre și sticle.
„Din păcate, nu avem altă opțiune”, a declarat poliția din Berlin pe Twitter. „Toate măsurile luate până acum nu au condus la respectarea condițiilor.” Protestatarii au fost strâns strânși pe alocuri și au stat împreună la pământ la un moment dat.
Un al doilea grup de aproximativ 30.000 de oameni s-au întâlnit pașnic în apropiere pentru a asculta discursuri.
Printre cei arestați s-a numărat autorul și teoreticianul conspirationist, Attila Hildmann, care se adresase mulțimilor printr-un difuzor.
Deși Germania nu a avut până acum un nou val de cazuri care afectează unele părți ale Europei, rata infecției a crescut. Numerele de cazuri noi ating maximul înregistrat ultima dată în aprilie.
Cine a fost implicat în protestele de la Berlin?
Geisel a declarat că persoanele care protestează în fața ambasadei rusești la Unter den Linden sunt „extremiști de dreapta” și că șapte polițiști au fost răniți. Unii protestatari au rupt apoi un cordon la clădirea Reichstag și au fost dispersați de poliție folosind spray de piper.
Site-ul german de știri Deutsche Welle a raportat că steaguri și tricouri care susțineau extrema dreaptă puteau fi văzute printre mulțime.
Demonstrația din vestul Porții la Coloana Victoriei a fost organizată de mișcarea Querdenken 711 din Stuttgart (sau Lateral Thinking 711). Grupul are peste 16.000 de adepți pe Facebook și comunică în mare măsură prin intermediul serviciului de mesagerie criptată Telegram.
Consideră că reglementările coronavirus încalcă drepturile și libertățile de bază consacrate în constituția Germaniei și dorește ridicarea acestora.
Grupul a organizat anterior un protest la Berlin la 1 august numit „ziua libertății”. Mii s-au alăturat, inclusiv unii din extrema dreaptă și unii teoreticieni ai conspirației care nu cred că există Covid-19.
Protestele au câștigat, de asemenea, sprijin de la Robert F Kennedy Jr. Militantul anti-vaccinare, de asemenea fiul speranței prezidențiale democratice americane asasinate Robert F Kennedy și nepotul președintelui american asasinat John F Kennedy, se află la manifestațiile de la Berlin.
Domnul Kennedy a declarat mulțimii de la Columna Victoriei că unchiul său s-a adresat faimosului Berlin în 1963 pentru a contracara totalitarismul și că „astăzi Berlinul este din nou frontul împotriva totalitarismului”, avertizând un stat de supraveghere și puterea rețelelor de telefonie 5G.
Fotografiile distribuite online au arătat, de asemenea, steaguri și sloganuri legate de teoria conspirației QAnon. Teoria conspirației pe scară largă și neîntemeiată spune că președintele american Donald Trump duce un război secret împotriva pedofililor de elită care se închină satanilor în guvern, afaceri și mass-media, printre alte afirmații.
Care sunt măsurile Germaniei anti Covid-19?
Țara a fost una dintre cele mai eficiente în aplicarea cadrului de răspuns denumit prevenire, detectare, limitare și tratare.
A fost deosebit de eficientă pentru a menține rata de deces în rândul celor peste 70 de ani mai mică.
A început distanțarea fizică de la începutul lunii aprilie, dar a continuat să urmărească infecțiile, care au cunoscut o creștere în august.
Joi, cancelarul Angela Merkel și cele 16 state federale au introdus o amendă minimă de 50 EUR (45 de lire sterline; 59 dolari) pentru că nu au purtat o mască de față, la comanda. Interdicția asupra evenimentelor publice majore a fost extinsă și până anul viitor.
Merkel a spus: „Va trebui să trăim cu acest virus pentru o lungă perioadă de timp. Încă este grav.” Ea a spus că va deveni mai provocatoare iarna.
Germania a înregistrat 242.000 de infecții, mai puține decât celelalte mari țări europene. Cifra sa de 9.297 de decese este considerabil mai mică decât cea din Rusia, Marea Britanie, Spania, Franța și Italia, arată cercetările Universității Johns Hopkins .