Prima pagină » National » Sute de locuri neocupate după examenul de rezidențiat. Ministerul Sănătății organizează o sesiune extraordinară, în luna mai
Sute de locuri neocupate după examenul de rezidențiat. Ministerul Sănătății organizează o sesiune extraordinară, în luna mai

Sute de locuri neocupate după examenul de rezidențiat. Ministerul Sănătății organizează o sesiune extraordinară, în luna mai

29 mart. 2023, 13:59,
în National

Ministerul Sănătăţii va organiza în luna mai o sesiune extraordinară pentru Admitere Rezidenţiat 2023 pentru ocuparea celor 600 de locuri rămase după examenul de rezidenţiat de anul trecut.

Admitere Rezidenţiat 2023. Ministrul Sănătăţii a decis, în condițiile prevăzute de art. 181 (2) al Ordonanței Guvernului nr. 18/2009, organizarea unei sesiune extraordinare a concursului de rezidenţiat.

Concursul de Admitere Rezidenţiat 2023 va fi organizat în centrul universitar București, pentru locurile și posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022.

Alegerea locurilor sau a posturilor de către absolvenţii Universităţilor de Medicină şi Farmacie este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru domeniul Medicina.

Viitorii rezidenţi vor avea de răspuns la un test grilă cu 200 de întrebări pe o durată de 4 ore.

Cine se poate înscrie la Admitere Rezidenţiat 2023

Pentru ocuparea celor 600 de locuri libere rămase după examenul de rezidenţiat de anul trecut, absolvenţii Universităţilor de Medicină şi Farmacie trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • a) candidații posesori ai unei diplome de licență de doctor-medic eliberată de o instituție de învățământ superior cu profil medical acreditată din Romania sau echivalată/ recunoscută în condițiile legii;
  • medici rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare;
  • medici specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale cu privire la obținerea celei de-a doua specialități. Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă;
  • candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia, respectiv care nu au împlinit vârsta standard de pensionare, stabilite de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
  • Sunt admiși la concurs numai candidații care sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează, conform certificatului medical aflat la dosarul de înscriere.

Când şi unde are loc perioada de înscrieri Admitere Rezidenţiat 2023

Între 29 martie 2023 şi 12 aprilie 2023, are loc perioada de înscriere pentru Admitere Rezidenţiat 2023.

Înscrierile pentru concurs Admitere Rezidenţiat se fac prin direcțiile de sănătate publică județene Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș sau a municipiului București, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie.

Absolvenţii Universităţilor de Medicină şi Farmacie pot depune dosarul pentru Admitere Rezidenţiat 2023 în zilele de luni până joi, între orele 9.00 – 16.00, respectiv 9.00 – 14.00 pentru zilele de vineri, cu excepția zilelor libere declarate conform legii.

Totodată, dosarele de concurs pentru Admitere Rezidenţiat pot fi depuse prin poștă sau servicii de curierat, în perioada 29 martie 2023 şi 12 aprilie 2023.

Acte necesare înscriere Admitere Rezidenţiat 2023

Dosarul de înscriere a candidatului pentru Admitere Rezidenţiat 2023 trebuie să conţină următoarele:

  • cererea de înscriere la concurs;
  • copia buletinului, cărții de identitate sau a pașaportului;
  • copia legalizată a diplomei de licență de doctor-medic. Absolvenții promoției 2022 pot prezenta, până la eliberarea diplomei de licență, copia legalizată a adeverinței privind promovarea examenului de licență;
  • certificatul medical (original) privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de direcția de sănătate publică județeană sau a municipiului București, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează.
  • copia actelor doveditoare (certificat de căsătorie etc.) privind schimbarea numelui față de numele înscris în diploma de licență, dacă este cazul;
  • chitanța de plată a taxei de concurs în valoare de 500 lei/participant.

Bibliografie şi tematică Admitere Rezidenţiat 2023

Tematica concursului de Admitere Rezidenţiat 2023 și bibliografia aferentă este avizată de către Colegiul Medicilor din România şi aprobată către ministrul Sănătății.

Bibliografie şi tematică Admitere Rezidenţiat 2023

Descarcă documentul aici

Când se susţine concursul pentru Admitere Rezidenţiat 2023

Concursul de Admitere Rezidenţiat 2023 se susţine pe 14 mai 2023, într-o zi de duminică.  Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala de examen în care au fost repartizați.

La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.

Atfel că, începând cu ora 9.00, candidaților li se împart grilele pentru răspuns și câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2024
18 decembrie 2024